הנתבע העיד לגבי נסיבות מילוי הצהרת הבריאות כי:
"... הייתי בביקור כקרוב מישפחה. נכנסתי אליו, התחלנו לדבר, רצה לעשות ביטוח חיים... דיברנו על ביטוח ואמר שהוא מעוניין בביטוח חיים. הזמנתי את בועז בנאי וישבנו במשרד איתו, במשרד של היחידה לביטוח בכפר... היה יום חמישי. בא במשרד. נכחו שניים, נכח אבו ליל, אני ואבוא ישבנו והסביר כל מה שצריך להסביר, שאלה ושאלה, שאלה ותשובה, ואפילו אני זוכר טוב מאוד, 20 סיגריות ביום, אני עדיין זוכר. שאל אותו (הכוונה: בועז שאל את התובע – ס"י) לגבי הבריאות שלו והשיב לו כל מיני תשובות. בעיניין מהותי, תאונת דרכים מ- 94 ובעניין אוטם הלב בשנת 94, שאלנו אותו על מצבו הבריאותי, ואמרתי אפילו על 20 סיגריות ונשאל כל מיני שאלות וענה כל התשובות לא לא לא. בעיניין שיש לו מחלה, תאונת דרכים מ- 94 או אוטם לב מ- 94, לא אמר בכלל. מאיפה לנו שנדע את זה בכלל? אפילו לנחש אנחנו לא יכולים. הוא היה צריך לגלות זאת. תפקידה של חברת הביטוח לגלות זאת כשיש מקרה ביטוח. כשיש לו מקרה ביטוח אספנו את כל המסמכים וגילו שיש לו מחלה. מה אנחנו אשמים, אלא שילין על עצמו". (ההדגשות שלי – ס"י) (עמ' 33 ש' 1-20.
בעוד שבספרות הובעה העמדה כי אי גילוי כשלעצמו אינו מהוה הסתרה (ראו: ולר, בעמודים 306-305), הרי שבעניין פיאמנטה נקטה השופטת ע' ארבל בגישה שונה:
"כשלעצמי, אני סבורה, כי ברובם של המקרים בהם לא גולה פרט בעיניין מהותי, יעלה הדבר כדי הסתרה. שכן, מקום שהוכח כי המבוטח מודע היה להיות המידע מהותי, אך בחר להחריש ולא לגלות את המידע, מתוך הנחה שלו כי הדבר ישפיע על נכונות המבטח לבטחו או על התנאים בהם יבוטח ומתוך רצון למנוע תוצאה שכזו, הרי שאי הגילוי, גם אם לא נעשה צעד אקטיבי להעלים המידע, קרוב יותר ל'הסתרה' וההבדל ביניהם הוא דק מדק." (שם, בפיסקה 18 לפסק הדין; ראו גם: אליאס, בעמודים 385-384).
...
משהגעתי למסקנה כי התובע הסתיר מידע מאת הנתבעת בכוונת מרמה, הרי שחל הסייג שבסעיף 43, ואין לקבל את טענת התובע כי הנתבעת אינה זכאית לתרופות שבסעיף 7 לחוק חוזה ביטוח.
סוף דבר:
לאור המסקנות אליהן הגעתי, בדבר הפרת חובת הגילוי והסתרת פרטים מהותיים בכוונת מרמה על ידי התובע, פטורה הנתבעת 1 לחלוטין מחבותה על-פי הפוליסה מכוח סעיף 7 ג (1) לחוק חוזה ביטוח, ודין התביעה נגדה להידחות.
מאותם נימוקים, ולאחר שהוכח, כי הנתבע פעל כשורה, דין התביעה להידחות גם נגד הנתבע 2.