כמו כן, נטען כי היחיד והזכאית למזונות 2 גרושים זה מזה, וכי מנישואיהם נולדו להם שני ילדים, בת ובן, ילידי 2016 ו- 2018, בהתאמה.
עוד טענה הזכאית למזונות 1, כי במשך תקופה מסוימת קיבלה דמי מזונות יחסיים מהמל"ל ולכן תיק ההוצל"פ הוא בגין הפרשים וסביר כי ליחיד ישנו חוב מזונות למל"ל. בנוסף טענה הזכאית למזונות כי הקטין מצוי רוב הזמן אצלה ואילו היחיד פוגש בו למשך 24 שעות בלבד, פעמיים בחודש וגם אז הקטין לן אצל סבתו או דודתו, כך שהיחיד למעשה לא נושא כלל בהוצאות הקטין.
הזכאית למזונות 1 הוסיפה וטענה כי היחיד אדם בריא כבן 50 שעבד בעבר כעצמאי והשתכר כ 10,000 ₪ בחודש וכיום הוא עובד כשכיר ויכולת הישתכרותו היא לפחות השכר הממוצע במשק ולא כפי שמצהיר היחיד, שכן הוא עובד כאיש מכירות ומקבל עמלות נוספות על המכירות, בנוסף למשכורתו הבסיסית.
לדעת המחברים בספרם הנ"ל, הסכום שיפסק לבקשת הנאמן ניתן לשינוי בהנתן נסיבות או גילויים חדשים (עודד מאוד ואסף דגני, עמ' 212).
גם בקשת הנאמנת הוגשה בהסתמך על הצהרות היחיד ולא היו בידיה במועד הגשת הבקשה אסמכתות להכנסותיו והוצאותיו של היחיד.
...
הזכאית למזונות 1 הוסיפה וציינה כי באם סכום דמי המזונות שייפסק לה יהא נמוך מפסק הדין למזונות, היא תעמוד על זכותה לגביית ההפרש בדמי המזונות, גם אם יינתן הפטר בעניינו של היחיד, כך שלמעשה ייווצר מצב בו היחיד יוסיף לצבור חוב מזונות "שימתין לו בעתיד". נוכח כל האמור לעיל, עתרה הזכאית למזונות 1 להותיר את דמי המזונות כקבוע בפסק הדין למזונות.
לסיכום, ראו גם בע"מ 2255/19 פלוני נ' פלונית (23.2.20)(פורסם בנבו), עמ' 19:
"בדומה ללשונו של סעיף 128 לפקודה, גם סעיף 179 לחוק חדלות פירעון מחייב כי המבקש הקצבת מזונות יקדים ויצטייד בפסק דין מזונות של הערכאה המוסמכת, ובכך משמיענו כי הסמכות לקבוע את סכום המזונות ולהפחיתו נתונה רק לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הדתי הרלוונטי. בדברי ההסבר לסעיף 179 האמור נכתב כדלקמן: "מוצע לקבוע הוראות לעניין תשלום חוב מזונות שפסק בית משפט או בית דין מוסמך אחר, שמועד פירעונו חל לאחר מתן צו לפתיחת הליכים. תשלומי המזונות... צריכים להימשך במהלך הליכי חדלות הפירעון, זאת מאחר שמחייתם של מקבלי המזונות תלויה בתשלום המזונות. ואולם כאשר היחיד החייב במזונות חדל פירעון, ייתכן שיש מקום לשינוי גובה התשלום, זאת מאחר שתשלום המזונות במצב זה אינו בא על חשבון רווחתו של משלם המזונות בלבד אלא גם על חשבון פירעון חובות היחיד לנושיו, עובדה שלא בהכרח נלקחה בחשבון בשלב קביעת המזונות בידי הערכאה המוסמכת...".
נתתי דעתי לאמור בבקשת הנאמנת, לתגובת היחיד והזכאית למזונות 1 ולהיעדר תגובת הזכאית למזונות 2.