זאת, על אף שהיה בידי העותרת די והותר זמן להעלות את הטענות הנ"ל "בזמן אמת" - בטרם הגישה את הצעתה ובטרם ניפתחה תיבת ההצעות, אך היא נימנעה מלעשות כן.
המועצה הסבירה שהעיכוב בהליכי המיכרז נעוץ במגפת קורונה ובהגבלות שהוטלו בגינה, על כנוס ועדות המועצה וכן בתקופות בידוד בהן שהו חברי המועצה, כמו גם בתאונת דרכים שעבר חבר המועצה באותה תקופה.
משרד הרווחה ציין בתשובתו, כי בהתאם לחוק שירותי הסעד, התשי"ח-1958 ותקנות שירותי הסעד (תפקיד המנהל וועדת הסעד) התשכ"ד-1963, אחראיות הרשויות המקומיות לספק שירותי רווחה לתושביהן ולעניין זה מפרסם מנכ"ל המשרד, בין היתר, קובץ הנחיות מקצועיות - תקנון עבודה סוציאלית וכן הוראות וחוזרי מנכ"ל. מחובתו של המשרד לוודא שנותני השירותים והמפעילים בחרו בהליכים ראויים, על פי הדין ובהתאם לדרישות המשפט המינהלי ושהוראות המכרזים ותנאיהם יהלמו את ההנחיות המקצועיות המחייבות, על מנת להבטיח שהאוכלוסייה מקבלת השרות תזכה לשירות ראוי, איכותי ומקצועי.
...
בעקבות החלטות שניתנו על ידי בעניין זה, הומצאו המסמכים לעותרת ובעקבות כך היא הגישה ביום 25.8.21 עתירה מתוקנת (להלן: "העתירה") ובה פירטה טענות ספציפיות לכשלים שנפלו בקבלת הצעת הזוכה (ראו החלטתי בסיום ישיבת יום 25.8.21).
בסופו של דבר החלטתי שהדרך הנכונה ראוי ללכת בה, במקרה זה, היא לבטל את הניקוד של כל המציעות ולמנות ועדה מקצועית חדשה, בתיאום עם משרד הרווחה, תוך מתן הוראה לפיה חלק מחברי הוועדה המקצועית יהיו נציגי המשרד.
בנוסף, ביטול מכרז פוגע במי שהגישו הצעות במכרז הקודם, פוגע בסודיות ההצעות (אשר כבר נחשפו) ובסופו של דבר - פוגע בציבור הנזקק לשירותים בהם עוסק המכרז.
התוצאה
לאור כל האמור לעיל, אני מורה כדלקמן:
כל פעולות הוועדה המקצועית מבוטלות בזה.