בטופס הודעה לחברת הביטוח מתאריך 21.02.2017 נהגת הרכב דיווחה כי "בתאריך 16.12 יום שישי שעות הצהרים מספר רכבים נסעו במורד הכביש הראשי של אלפי מנשה, כנראה כתוצאה משמן או סולר הכביש החליקו על הכביש. לא ניתן היה לעצור או לבלום, הרכב מידגם פיג'ו שבו נהג שי ניכנס ברכב שלי ונבלם על ידי גדר הבטיחות. כתוצאה מהתאונה הצד הימני אחורי של רכבי נפגע פנס, פגוש, פח."
טענות הנתבעים בתמצית
נתבעים 1-2 טוענים, כי ביום 16.12.2016 נסע רכב הנתבעים ממרכז הישוב אלפי מנשה לכיוון היציאה בסמוך לתחנת הכבוי.
בפסק דין ע"פ 84/85 דני בן שמואל ליכטנשטיין נ' מדינת ישראל נקבע כי:
"נהג הנוהג בכביש, אפילו בתנאים האופטימאליים שתוארו, עשוי להתקל באירוים שונים, שאף כי אין לומר שחובה עליו לצפות איזה מהם באופן ספציפי, הרי הם מהוים חלק מהסיכונים הרגילים והנורמאליים, הכרוכים בנהיגה בדרכים. כך, למשל, המצאות כתם שמן בכביש או שברי זכוכית או בעל חי החוצה את הכביש באופן פיתאומי או תקר בצמיג או אירועים אחרים כיוצא באלה, שניסיון החיים מלמד, שהם תופעה מוכרת בכביש. נהג סביר אינו יכול, ואיננו חייב, לכן, לצפות, שבמקום מסוים בכביש יקרה ארוע ספציפי זה או אחר כגון אלה. אך הוא חייב להביא בחשבון את האפשרות, שארוע מסוג זה עלול לקרות לו במהלך הנסיעה. ככל שהוא נוהג במהירות רבה יותר, כך יקשה עליו לשלוט במכוניתו, אם ייתקל באיזה מסיכוני דרך אלה. כשהוא נוהג במהירות כה גבוהה, כפי שייחסתי למערער, הוא יוצר סכנה, שהוא יכול וחייב לצפותה מראש, שבקרות ארוע מעין זה הוא עלול לאבד את השליטה בהגה, וכי המכונית תסטה ממסלולה ותתהפך ונוסעיה ייפגעו ואף ייתכן שייהרגו"
לפי עדותו של נתבע 1, יחד עם הפסיקה ניתן להסיק כי ירד גשם באותו יום ויחד עם ריח הסולר שהיה באויר, אכן נתבע 1 לקח בחשבון את הסיכונים הרגילים והנורמאליים הכרוכים בנהיגה בכביש.
בפסק דין תאמ (ת"א) 30026-02-17 איי אי ג'י ישראל חברהלביטוח בע"מ נ' מועצה איזורית גן רווה נקבע:
"אחריות של רשות מקומית לתחזוקה תקינה של דרכים בתחום שיפוטה קבועה בסעיף 235 לפקודת העיריות (נוסח חדש). בהלכה הפסוקה נקבע שמדובר בחובה סטאטוטורית המשמשת בסיס לחובת הזהירות הקמה ביחסים שבין הציבור ובין הרשות המקומית, כמי שהופקדה על פי דין לדאוג לרווחתו ולבטיחותו בתחום השיפוט שנימסר לאחריותה. יודגש, אין המדובר באחריות מוחלטת שכן לא נידרש מהרשות המקומית לנקוט אמצעים אופטימליים למניעת מפגע בדרכיה, אלא היא נידרשת לנקוט באמצעים סבירים למניעת מפגעים בתחומה. כב' הנשיא א' ברק עמד על כך בע"א 5604/94 חמד נ' מדינת ישראל, פ"ד נח (2) 498.
כמו כן, היה ביכולתה של נתבעת 3 להצביע על גורם הנזק, משאית הסולר אשר העיד לגביה רכז הבטחון לאורך עדותו.
לאור האמור לעיל, נתבעת 3 לא הוכיחה באמצעות עדים או מסמכים כי לא התרשלה בטיפול במפגע שארעה בתחומה ועל כן היא אחראית לפצות את התובעת בגין הנזקים שנגרמו לרכב המבוטח על ידה .
...
לאור האמור אני מקבל את טענתו כי החליק על כתם סולר ועל כן אין לו אחריות לתאונה.
סוף דבר:
לאור הנאמר לעיל, אני מקבל את התביעה כנגד הנתבעת 3 ודוחה את התביעה כנגד הנתבעים 1, 2.