מטעם הנתבעת הוגשו תצהירי עדות ראשית של מר משה רפפורט, מנכ"ל הנתבעת ובעליה (להלן: "משה"), שליווה את קבוצת המטיילים בחו"ל ורכב על סוס כמו שאר הקבוצה, של מר אשר בן, אחד המשתתפים בטיול (להלן: "אשר"), ותצהיר עדות ראשית של מר מיראז'בק אוזבקוב, מנהל חברת CBT, שהנה חברה מקומית אשר הייתה האחראית לטענת הנתבעת על ניהול ההכשרה, בחירת המסלולים, הוראות הבטיחות, אספקת סוסי הרכיבה והציוד (להלן: "החברה המקומית" או "הספק המקומי").
ובכן נקודת המוצא המשפטית הנה כי קיימת הבחנה בין סוכן נסיעות, מארגן טיול, מדריך טיול והחברה אשר נותנת את השירותים בפועל במדינת היעד, בחו"ל.
בת"א (מחוזי י-ם) 165/88 דהן נ' רפאל (ניתן ביום 21.5.02, לא פורסם), נקבע כי:
"... בתור שכזה [מארגן טיול] מוטלת עליו לבחור את השרותים ושאר האמצעים הדרושים כדי שהטיול יקוים במועדים עליהם התחייב, וברמה עליה התחייב. משבחר שרותים ואם בחר בהם במיומנות ראויה, אין הוא אחראי לשיבושים שחלו, אם חלו, ושאותם לא ניתן היה לולא צריך היה לצפות. כך למשל, וכדי לסבר את האוזן, סוכן המבטיח מלון בדרגה ראשונה לקבוצת מטיילים, ובוחר במלון המלך דוד בירושלים, יוצא ידי חובתו, אפילו יתברר שחדר מסוים במלון, או המלון כולו בתקופה מסוימת, היו מלוכלכים, ללא אחזקה נאותה והיו בו שרותים נחותים. כל עוד לא היתה סיבה לסוכן או למארגן לדעת או לצפות כי זהו המצב במלון, אין לבוא אליו בטענות על הרמה הירודה במלון, זאת נוכח המוניטין הכללי שיש למלון המלך דוד" (שם, 8).
שאלת אחריותה של הנתבעת לתאונה אינה יכולה להיות מנותקת מסיבתה של התאונה, אלא שעיון בכתב התביעה והשוואה בינו לבין התצהיר ובהמשך עם הסיכומים מראה כי התובע אט אט הלך והרחיב את קשת טענותיו, הן ברמה העובדתית והן ברמה המשפטית, כך למשל וכאמור לעיל, בכתב התביעה נטען לפתיחת האוכף כסיבה לתאונה והועלו סעיפי רשלנות כללים בנוגע לציוד שסופק, בסיכומים לעומת זאת נטען, כטענה ראשונה ועוד בפתיח כי הנתבעת השתמשה בציוד לקוי ומיושן, אשר הביא לפתיחת האוכף.
...
מכאן, לא שוכנעתי כי הנתבעת הפרה את החובות המוטלות עליה כלפי התובע או כי פעלה באופן בלתי סביר.
אני סבורה אפוא כי לא חלה על הנתבעת אחריות לאירוע התאונה ודין התביעה להידחות.
סוף דבר
לאור כל האמור, מאחר ודחיתי את גרסתו של התובע בדבר סיבת הנפילה ומאחר ולא שוכנעתי כי הנתבעת התרשלה כלפיו, אני מורה על דחיית התביעה.