לשיטת התביעה, מדובר במפגע המהוה סיכון בגינו נפל המנוח בגרם המדריגות מה שהביא למותו כעבור שבוע, ועל כן יש להטיל החבות לקרות התאונה על הנציגות, בהיותה הבעלים והמחזיקה של השטח הצבורי המשותף של הבניין מכח החובה המוטלת עליה בסעיף 69 לחוק המקרקעין, התשכ"ט-1969 ולקבל את התביעה במלואה.
לטענת הנציגות, המנוח, שהיה קשיש וסבל ממחלות רקע וגורמי סיכון לארוע מוחי אסכמי, עבר ארוע מוחי חריף בעטיו נפל במדריגות, ובכל מקרה, כך לטענת הנציגות, המנוח לא הוכיח כי הוא נפגע בקשר סיבתי לגרם או חדר המדריגות של הבניין.
וכלשונו של כב' השופט עמית בעמ' 16 לפסק הדין:
"... על פי המודל המוצע, תרשים הזרימה הוא כלהלן: בחינת ההתרשלות (ההיתנהגות העוולתית) – קשר סיבתי (הזיקה בין ההיתנהגות העוולתית לבין הנזק) – שקולי מדיניות (בהנתן התרשלות וקשר סיבתי האם רצוי לשלול את האחריות)..."
בהמשך הניתוח, מזקק כב' השופט עמית ומגדיר מה ייראה כהתנהגות עוולתית= כהתנהגות היוצרת סיכון צפוי ובלתי סביר.
ומן הכלל אל הפרט; אין חולק כי הנתבעת 1, נציגות הבית המשותף, הנה אישיות משפטית שהנה הבעלים והמחזיק של השטחים המשותפים בבניין, בכללם גרם המדריגות מושא התובענה וככזו חבה בחובת זהירות כלפי דיירי ובאי הבניין.
...
יוצא אפוא, כי עיקר המחלוקת בין המומחים בעניין זה נסובה סביב השאלה האם מוקד הדימום המוחי מס' 1, אשר אין חולק בין המומחים כי הוא הסיבה לפטירת המנוח, נגרם כתוצאה מאירוע מוחי ספונטני (אוטם המורגי) שעבר המנוח ואזי ייתכן שבעטיו איבד המנוח שיווי משקל ונפל במדרגות, או שמא הדימום המוחי נגרם כתוצאה מחבלת הראש בעקבות נפילתו במדרגות.
במצב דברים זה, נקבע כי המסקנה לפיה האפשרות שהנפילה קשורה סיבתית להיעדר אמצעי זהירות מתיישבת עם התמונה החסרה ומסתברת יותר עם ניסיון החיים מאשר האפשרות של איבוד שיווי משקל גרידא (עמ' 14-15 לפסק הדין).
לאור כל המקובץ לעיל, באתי לכלל דעה כי תנאי שלישי של סעיף 41 אינו מתקיים בענייננו שכן בנסיבות העניין, אין לומר כי האפשרות המסתברת יותר היא של התרשלות הנציגות על פני אינספור חלופות אחרות שיכלו לגרום לקרות התוצאה המצערת, כפי שנדונו והוצגו בהרחבה בדיוננו לעיל.
סוף דבר
לנוכח מסקנתי לעיל, דין התביעה להידחות, מה שמייתר את הדיון בסוגיית הנזק.