הקובל, חבר ב"אגד" – אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ (להלן: "אגד" או "האגודה"), הועסק על ידי האגודה כנהג אוטובוס בסניף אגד אשקלון.
אומנם, הנאשם הציג את סיבת ההשעיה של הקובל על דרך החומרה, משום שכתב התביעה שהוגש נגד הקובל על ידי אגד באוגוסט 2005 (נ/2), אינו "מדבר" על גניבה, אלא על מעשים שמוגדרים כעבירות משמעת לפי סעיף 113 לתקנון משפט החברים, ואלה הם מעשים שגורמים "רעה לעסקי האגודה", וכאלה שהם בלתי הוגנים וטמון בהם "יסוד של אי יושר כלפי האגודה".
עם זאת, העבירות לפי סעיף 113 הנ"ל מיוחסות לקובל בשל 12 מקרים שבהם לפי הנטען הוא סטה ממסלול הנסיעה, ודילג על תחנות תוך החלפת המופע שבשילוט על האוטובוס או "פשוט" קיצר את מסלול הנסיעה, כשבכל המקרים דרש וקיבל תשלום עבור ביצוע הנסיעה בשלמותה.
הנאשם העיד שהעבירות לפי סעיף 113 לתקנון משפט חברים נחשבות לעבירות החמורות ביותר במדרג העבירות כלפי האגודה (פרוטוקול מ-1.1.2007, עמ' 38), ו"מבחינתנו אדם שביצע סטייה ממסלולים דילוג על תחנות ואי איסוף נוסעים זה כמו מקרה של גניבה" (שם, בעמ' 61).
בית המשפט, מפי כב' השופט ויתקון דחה את הטענה בדבר העדר תום לב באומרו בין היתר את הדברים הבאים: "יתר הפרסומים, אפילו נעשו לאחר סיום חקירת המישטרה, לא באו אלא להסביר לעובדים את העדרות המערערת מהעבודה או למסור מידע מדוייק על סיבת פיטוריה לאשה פלונית שעמדה לקבלה לעבודה וביקשה את המידע הזה מהמשיבה".
ברור שמה שלא מעיד על חוסר תום לב ועלול לשלול את הגנת תום הלב לפי סעיף 15 לחוק איסור לשון הרע-לא יכול להעיד על כוונה לפגוע, ובהעדר כוונה כזו אין המפרסם, נושא באחריות פלילית לפרסום.
...
המסקנה המתבקשת מכל זה היא שלמרות שההתבטאות של הנאשם ביחס לקובל חריפה למדי – אין בה כדי להעיד על כוונת פגיעה, והמסקנה הזו מתחזקת לאור הנסיבות שבהן נעשה הפרסום.
באותו מקרה הושעתה מעבודתה עובדת שנפל עליה חשד של גניבה; מעבידיה הגישו תלונה במישטרה; זו חקרה וגבתה הודעות, אך בסופו של דבר התיק ניסגר בשל חוסר ראיות.
לסיכום הזה של הנאשם יש כאמור בסיס ראייתי מוצק למדי.