מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות מפקח פרויקט בנייה לליקויים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

בנוגע לאחריות המפקח ציין המומחה עוד, שלא נוהלו על ידי דרור יומני עבודה מסודרים הכוללים רישום שינויים, תימחור שלהם, לוחות זמנים, ותעוד של ליקויים.
עזרא לא הצביע על העידר רישום ביומני העבודה, וככל שהיה, על קשר סיבתי בינו לבין נזקים שטען כי נגרמו לו, ואין מקום לפיכך לקבוע כי הוכחה התרשלות של דרור בעיניין זה. בהתייחס לליקויים, המומחה קבע כי עולה מן הראיות, שהיו במבנה ליקויים, והוסיף כי ליקויים מתגלים בכל פרויקט בניה, והמפקח דורש את תקונם, שנעשה במהלך העבודות או לאחר סיומן.
...
מנגד טען דרור, כי הוסכם ביניהם שהוא יבצע פיקוח עליון, בדומה לסיכום שהיה בינו לבין משפחת פז, שממנה רכש עזרא את המגרש ותכניות הבית (עמ' 6 לתיק המוצגים).
מכלול הראיות והאמור לעיל, מובילים למסקנה, שעזרא נושא באחריות המכרעת לסכסוך ולנזקים, בין היתר, בצעד הלא-מידתי שבו נקט בתגובה לדרישת התשלום, ובהליכתו שבי אחר דברי השכן בכר על מניעיו הזרים.
סוף דבר; תביעת עזרא (ת"א 35159-01-13) נדחית.
תביעת עלי (ת"א 27433-11-17) מתקבלת חלקית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עסקינן בתביעה "חוזית-נזיקית" בסך 308,185 ₪ שהגישו התובעים נגד הנתבעת ועניינה ליקויי בניה בבית מגורים בישוב עצמון (להלן: "בית המגורים"), אותו בנתה הנתבעת כחלק מפרויקט ההרחבה בישוב (להלן: "פרויקט ההרחבה"), בהתאם להסכם בין הצדדים מיום 03/09/07.
צד ג' 1 הגישה הודעה לצד רביעי כנגד בעלי המיקצוע הבאים: צד ד' 1 - נטען כי הנה החברה האחראית על הפיקוח בפרויקט ההרחבה ("פקוח צמוד ומלא").
...
בסעיף 6.7 לחוות דעתו כותב המומחה, כי "על פי מפרט המתכנן, הובטח לתובעים לקבל חלונות מפרופיל 1700 וידית בולטת, כנף פנימית ושקועה לחיצונית לצורך אפשרות ניקוי של כנפיים". עוד הוסיף המומחה, כי "במפרט המתכנן נפלה טעות סופר, מכיוון שידית שקועה אינה ניתנת לביצוע בסוג חלון זה. ניתן לנקות החלונות רק על ידי שליפת הכנפיים מהמסגרת. לשיקול בית המשפט, מתן פיצוי בגין אי התאמה למובטח. עלות החלפת החלונות- 8,000 ₪ (לא לסיכום)". (ההדגשות לא במקור).
סוף דבר השורה התחתונה היא, שאני מחייב את צד ג' 1 לשלם לנתבעת סך של 4,600 ₪.
בנוסף, אני מחייב את צד ג' 1 לשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 4,000₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

רקע כללי התובעים הגישו תביעה זו לפצוי כספי בסך 93,328 ₪ בגין ליקויי בניה בפרוייקט שהיה לטענתם בפקוח הנתבע.
גובה הסכום שהוסכם לשלם לנתבע, 80,000 ₪ עבור עבודה של כעשרה חודשים, מלמד כי ציפיית הצדדים היתה למעורבות עמוקה וענפה של הנתבע בפקוח ממשי על בעלי המיקצוע, ובלקיחת אחריות לטיב עבודתם, היינו שאם ייקבע כי בעלי המיקצוע התרשלו, ובנו בניה שאיננה באיכות סבירה, האחריות לכך תוטל גם על הנתבע.
...
נמצא אפוא, כי בגין עבודת הפיקוח בחודש יולי 2017, קיבל הנתבע שכר של 5,000 ₪ בלבד, כאשר מהחוזה המקורי עם בונים באמונה, שלא נחתם בסופו של דבר, כמו גם מעדויות הצדדים, עלה כי הכוונה היתה שהתשלום הכולל בסך 80,000 ₪ ישולם בתשלומים של 8,000 ₪ לחודש.
סיכומו של דבר מומחה אובייקטיבי מטעם בית המשפט קבע מה הם הליקויים בעבודה.
אשר על כן, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעים 25,018 ₪, בתוספת שכר טרחה והוצאות בשיעור כולל של 7,020 ₪, וכן השבת חלקם של התובעים בעלות חוות הדעת של מומחה בית המשפט המהנדס צבי רון, והשבת אגרת בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

על הנתבעת מוטלת חובת הזהירות בהיותה אדריכלית הפרוייקט, המהנדסת, המפקחת, האחראית לבצוע ביקורת והקבלן מטעמו של התובע, כלפי כל מי שעשוי להפגע מאי קיום החובות המוטלות עליה על פי דין.
הנתבעת לא הכחישה כלל קיומו של ההסכם בין הצדדים ואת עובדת היותה אחראית להקמתו של הממ"ד. בעיניין זה היה על הנתבעת לצפות כבעלת מיקצוע מנוסה את קרותם של ליקויי בניה ככל שתפקידה לא יבוצע בצורה מיטבית, כך שעל הנתבעת חלה בעיניין זה אף חובת הזהירות הקונקרטית.
...
משכך, איני מוצאת כי יש להעניק לתובע את מלוא הסעד הנדרש ובהעדר הוכחה בדבר גובה ההוצאה אשר נגרמה לתובע, כאשר נאלץ לממן את הבניה מכספיו שלו עד לקבלת הסיוע ממשרד הביטחון , נדחית תביעת התובע בגין רכיב זה. אשר לעילות הנזיקיות – אבחן אחריות הנתבעת באשר לעבודה שבוצעה.
סוף דבר, התביעה מתקבלת כפי שפורט לעיל ואני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 17,954 ₪ בגינם של ליקויי הבניה.
סה"כ תשלם הנתבעת לתובע 12,864 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

לא אחת נקבע כי ליקויי ביצוע הנם באחריות המפקח הצמוד ולא באחריות האדריכל שקבל על עצמו את הפיקוח העליון על פרויקט הבניה [ראו: ת"א (חי') 10157/92 בן דור נ' ב.ס. השקעות (ט.פ.) (1998), תקדין-מחוזי 1998(3) 1677; ת.א. (ת"א) 220/95 דניו נ' ארא (פורסם בנבו) (2007)].
...
סוף דבר ותוצאה עולה מכל המקובץ שדינה של התביעה כנגד שני הנתבעים, הן כנגד הקבלן אופק, והן כנגד המפקח קרון, להתקבל במלואה ועל כל רכיביה, ובכלל זה, הפיצוי המוסכם.
גם למפקח אחריות על כל האמור לעיל.
בנסיבות העניין ומשהוריתי על קבלת התביעה במלואה, משענייננו בסכומים שונים ומועדי חיוב שונים (כאשר מועד התיקון של הליקויים הוא מיום 2.1.18, וכאשר החיוב מושא הפיצוי המוסכם הוא אך במסגרת מערכת היחסים שבין הקבלן לתובעים 1, 2 ו-5), אני מורה לתובעים להגיש פסיקתה לחתימתי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו