אין חולק כי הכותרת הנה חלק מידיעה שפורסמה באתר, והגיעה או היתה אמורה להגיע לקהל הקוראים באתר, ומכאן שיש "פירסום". מאחר שבמקרה שלפנינו לא עומדת לנתבע כל חסינות מבין אלה המפורטים בסעיף 13 לחוק – ואף לא נטען לכך – אני קובעת כי יש בדברים שנרשמו בכותרת הכתבה כדי פירסום לשון הרע.
מאחר שמשתמע מהכותרת שהארוע היתרחש בתוך המועדון, אין המדובר בעיניין לוואי ואין בכך כדי לפטור את הנתבע מאחריותו לפירסום לשון הרע בשל הגנת אמת בפירסום.
הנתבע אינו טוען כי לא היה חייב לדעת על קיום הנפגע – שהרי ברור שלכל מועדון של בעלים, מחזיק, מפעיל וכד'.
סעיף 15(2)
זוהי חלופה הקובעת הגנה במקרה שבו "היחסים שבינו לבין האשם שאליו הופנה הפירסום הטילו עליו חובה חוקית, מוסרית או חברתית לעשות אותו פירסום". מאחר והנתבע היה אתר אינטרנט, שעסק בין היתר בחדשות הקשורות בעיר מודיעין וסביבתה, ייתכן ויש חובה מוסרית או חברתית בעשיית הפירסום, אך פירסום כזה צריך להיות כפוף לחובה מוסרית או חברתית מקבילה, לוודא את נכונות הפירסום בטרם יועלו הדברים על הכתב ויופצו לקוראי האתר.
...
כפי שנפסק על ידי בית המשפט העליון בע"א פלוני נ' ד"ר אילנה דיין - אורבך, טלעד אולפני ירושלים בע"מ (כב' השופט עמית, בסעיף 6 לפסק דינו):
"תרשים הזרימה בתביעות לשון הרע הוא כלהלן: בשלב הראשון נבחנת השאלה אם הביטוי מהווה לשון הרע על פי אחת מארבע החלופות בהגדרה שבסעיף 1 לחוק, והאם מתקיים יסוד הפרסום כמשמעותו בסעיף 2 לחוק. רק אם התשובה חיובית עוברים לשלב הבא ובוחנים אם הביטוי נהנה מאחת החסינויות המוחלטות (פרסומים מותרים) הקבועות בסעיף 13 לחוק. אם נכנס הפרסום לד' אמות אחת החסינויות - דין התביעה להידחות. אם לא כן, אנו עוברים לשלב הבא ובוחנים אם הפרסום מוגן על פי אמת המידה הקבועה בסעיף 14 לחוק על שתי רגליה - אמת בפרסום ועניין ציבורי. אם הפרסום אינו נהנה מהגנה זו, יש להמשיך ולבחון אם הפרסום מוגן בתום ליבו של המפרסם, בגדר אחת מהחלופות הקבועות בסעיף 15 לחוק במשולב עם חזקות תום הלב בסעיף 16. היה ונתברר כי הפרסום אינו נהנה מהגנת סעיף 14 או מהגנת סעיף 15, או-אז עוברים לשלב הרביעי של הסעדים."
אני מקבלת את טענת התובע, כי היה בדברים שנרשמו בכותרת הכתבה כדי לפגוע בעסקו או בשמו הטוב.
סעיף 15(1)
חלופה זו קובעת הגנה במקרה שבו המפרסם "לא ידע ולא היה חייב לדעת על קיום הנפגע, או על הנסיבות שמהן משתמעת לשון הרע או התייחסותה לנפגע כאמור בסעיף 3."
אני סבורה שחלופה זו של הגנת תום הלב אינה עומדת לנתבע.
אינני מקבלת את גישת הנתבע לפיו מאחר ומדובר בפרסות חדשותי ולא בכתבת תחקיר, היה רשאי שלא לבדוק את נכונות המידע.
סוף דבר
בהתחשב באיזון הראוי בין חרות הביטוי לבין ההגנה על שמו הטוב של אדם, אני מעמידה את הפיצוי המגיע לתובע על סך של 5,000 ₪, כאשר בסכום זה נכללים גם הוצאות המשפט של התובע.