לפני בקשה להארכת המועד להגשת בקשה להשפט, על פי סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן – "החוק"), שהגיש המבקש לביהמ"ש ביום 19.5.2023, בגין דו"ח שניתן על עבירה של נהיגה שלא בכביש במקום בו קיים כביש (כולל נהיגה על שול), מתאריך 4.4.2022, בנגוד לתקנה 33(א) לתקנות התעבורה (הודעת תשלום קנס מס' 11500742355).
המבקש נישאל מי שילם את הדו"ח, והשיב: "יש לי הרבה רכבים ויש לי מזכירה ואני לא יודע מי שילם כי אני לא אחראי על התשלום. יש לי 7 רכבים ואני לא יודע מי נוהג. יש לי עוד אחים שנוהגים וגם אבא שלי, והמזכירה משלמת את הדו"חות. פוליסת הביטוח על שם מוחמד אבו ליל. אני יכול לנהוג ברכב שאין לי ביטוח עליו?".
ב"כ המשיבה הציגה למבקש אישור מסירה שהוא חתום עליו, משמע שהוא ידע על קיומו של הדו"ח, ובתגובה השיב המבקש כי הוא לא חותם ככה וכי זו אינה חתימתו.
מדובר במבקש שיש לו חברה והוא מעסיק עשרות עובדים ויש לו מספר רכבים.
הסיבה לאיחור בהגשת הבקשה
סעיף 229(א)(2) לחוק קובע את המועד להגשת בקשה להשפט, כדלקמן:
(א) מי שנמסרה לו הודעת תשלום קנס, ישלם, תוך תשעים ימים מיום ההמצאה, את הקנס הנקוב בהודעה, לחשבון שצוין בה, זולת אם פעל באחת מדרכים אלה:
(1) הגיש לתובע, תוך שלושים ימים מיום ההמצאה, בקשה לביטול כאמור בסעיף קטן (ג);
(2) הודיע, תוך תשעים ימים מיום ההמצאה, בדרך שנקבעה בתקנות, שיש ברצונו להשפט על העבירה.
...
ב"כ המשיבה חזרה על טיעוניה כי יש לדחות את הבקשה והוסיפה כי באשר לטענה כי השתמשו ברכבו של המבקש, עליו להיות אחראי על הרכבים שברשותו ולעקוב אחר המשתמשים בהם, ומשלא עשה זאת, אין לו אלא להלין על עצמו בלבד.
עם זאת, לאור כל האמור לעיל, ובייחוד לאור העובדה שבתיק קיים אישור מסירה הנושא חתימה הנחזית להיות חתימתו של המבקש, כיוון שהינה בעלת דמיון רב לחתימתו על גבי התצהיר שהוגש בתמיכה לבקשה דנן, איני מוצאת לנכון ללכת באותה דרך.
אשר על כן, הבקשה נדחית.