מבחן "המטרה הדומינאנטית" הוא המבחן שבית המשפט העליון אימץ בענין שורוש כאמצעי למענה למקרים האמורים (פס' 15):
"מבחן זה מניח כי בעת שביצע העובד את המעשה המזיק, עסק הן במילוי תפקידו והן בסיפוק האנטרס הפרטי שלו. על פי מבחן זה 'המעביד ישא באחריות שילוחית כאשר בולט הוא לעין, כי המטרה 'השלטת', מבין שתי המטרות שעמדו לנגד עיניו של העובד בשעת מעשה, היתה זו הקשורה בשליחות שהטיל עליו מעבידו' (ע"א 338/60 מדינת ישראל נ' מדר, פ"ד טו 1569, 1584 (1961)"
על יסוד כך, במקרים מסוימים נפסק כי כאשר אדם אינו מבצע כל עבודה ואף אינו במקום העבודה, גרימת נזק על ידו תוך ביצוע עבירה פלילית באמצעות חפץ השייך לעבודה תיחשב כמעשה שהעובד ביצע "למטרות של עצמו" כאמור בסעיף 13(ב) (כב' השופט עמית מפנה בעיניין שורוש, פסק 15, לת"א (מחוזי חי') 888/07 טרכטנברג נ' בן דמיטרי (פורסם בנבו, 19.2.2009)) שם דובר על חייל שבמהלך קטטה אזרחית עשה שימוש בנשקו.
לטעמי, הכוונת התנועה, לרבות הערות לנהגים שלטעמו של העובד מסכנים אותו ואת סביבתו, היו חלק בלתי נפרד מתפקידיו הרגילים של עבודתו של העובד והכרוכים בה. בעיניין פלוני עמד בית המשפט בהקשר זה על נסיבות אשר מטבען אפשר שהן כרוכות או בסיכון להיות כרוכות בעימות הגולש לפסים פיזיים שאז מעשה האלימות יחשב כמעשה שנעשה תוך כדי העבודה (פס' 38):
"ישנן נסיבות שבהן משימת העבודה כשלעצמה כרוכה במעין עימות, אשר גולש לפסים פיזיים. למשל, משימת החזרת חפץ מלקוח (ענין לוינטל); משימת טפול בעצורה בידי קצין מישטרה (ת"א (ת"א) 47479/08 ק"ד נ' סורוקה, [פורסם בנבו] פס' 180 (22.7.2015)); שמירה על נכס המעסיק מפני אדם הפוגע בו; טפול בתלונות לקוח (הדוגמה הנזכרת מהריסטייטמנט); החזרת אנשים למשמורת"
גם בנסיבות מקרה דנן, כאשר חלק בלתי מנפרד מעבודתו של העובד, הנה לדאוג לבטיחות ולביטחון הרכבים והעובדים בכביש.
בהתאם לכך, ובשים לב להוראות סעיף 21 להסכם שבין הנתבעת לבין הקבלן, מצאתי לקבל את ההודעה לצד ג' ששלחה הנתבעת, ולחייב את הקבלן בנזקי התובע כמפורט להלן.
...
בהעדר הוכחה, אני דוחה את הסעד בדבר אובדן ימי עבודה.
סוף דבר
מטעמים המפורטים לעיל, אני מקבל את ההודעה לצד ג', ומחייב את צד ג' (הקבלן) לפצות את התובע בסך של 11,029 ₪ בגין הנזקים הממוניים והלא ממוניים כמפורט לעיל, ובנוסף בסך של 500 ₪ בגין הוצאות ואגרת בית משפט.
כמו כן, לאחר שמצאתי לקבל את ההודעה לצד ג', אני מחייב את צד ג' לשלם לנתבעת (שולחת ההודעה לצד ג') הוצאות משפט בסך של 500 ₪.