לפניי תביעה לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "הפקודה"), לפצוי בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובע, לטענתו, בתאונה מיום 22.11.10, בעת הובלת תנור כבד משקל, במסגרת עבודתו בתחום ההובלות (להלן: "התנור" או "עבודת ההובלה" או "התאונה" לפי העניין).
התובע טוען, כי הנתבע 1 שימש כמעסיקו במועדים הרלוואנטיים לתאונה וכי הוא אחראי כלפיו ברשלנות, שעה שהורה לו לבצע את עבודת ההובלה ללא הדרכה, ללא אמצעים מתאימים ומבלי לוודא שהעבודה מבוצעת בהתאם לתנאי הבטיחות; הנתבעת 2 אחראית כבעלים של התנור והמקרקעין בהם ארעה התאונה והנתבע 4 אחראי כמזמין עבודת ההובלה וכמי שהתרשל בבחירת בעל חוזהו לצורך ביצוע העבודה.
על-פי ההוראה דנא, "בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה שהנזק נגרם על ידי דבר מסוכן... וכי הנתבע היה בעלו של הדבר או ממונה עליו או תופש הנכס... על הנתבע הראיה שלא הייתה לגבי הדבר המסוכן או הנמלט התרשלות שיחוב עליה".
הגדרת המונח "דבר מסוכן" הופיעה כבר בע"פ 74/62 צבי פישמן וראובן ונגוש נ' היועץ המשפטי לממשלה, פ"ד יז(3) 1478 בהקשר של סעיף 51 לפקודת הנזיקין האזרחיים, 1944 וכוחה יפה גם לענייננו.
...
הנתבע 1 טוען מנגד, כי הוא אינו מכיר את התובע באופן אישי; ממילא לא העסיקו מעולם ולא נכח במקום בעת התאונה; המבחנים הקבועים להגדרת יחסי עובד מעביד אינם מתקיימים בנסיבות הנדונות, שעה שלא הייתה לו כל שליטה ובוודאי לא שליטה גמורה על התובע ומכל מקום, לא הוכחה כל רשלנות וממילא שדין התביעה כנגדו להידחות.
בענייננו אני סבורה, כי התובע אשר פעל באמצעות בא-כוחו להגשת תביעה לתשלום דמי פגיעה במוסד לביטוח לאומי ובהעדר שיתוף פעולה מצד הנתבע 1 והעדר חתימה על טופס בל 250, פנה למוסד לביטוח לאומי בבקשה לביצוע חקירה, אולם הדבר לא הסתייע, יצא ידי חובתו ולא ניתן לומר שפעל בחוסר תום לב ושלא בסבירות.
מהטעמים המפורטים, מצאתי לקבוע, כי אין מקום לניכוי רעיוני של תגמולים או לעיכוב ביצוע פסק-הדין.
סוף דבר
מכאן, שנזקי התובע בגין התאונה עומדים על סך כולל של 387,344 ₪, כמפורט לעיל ולהלן:
הפסד שכר לעבר - 30,000 ₪
הפסד שכר לעתיד - 162,344 ₪
הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד - 20,000 ₪
עזרת הזולת לעבר ולעתיד - 25,000 ₪
כאב וסבל - 150,000 ₪
_____________________
387,344 ₪
הנתבע 1 ישלם לתובע פיצוי בסך כולל של 387,344 ₪, כמפורט לעיל, בתוספת שכר-טרחת עו"ד בסך של 90,638 ₪, אגרה, שכר-טרחת המומחה מטעם התובע וחלקו של התובע בשכר-טרחת המומחים מטעם בית-המשפט, כפי ששולמו בפועל ובכפוף להצגת אסמכתאות מתאימות.