סעיף 42א(א) של פקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971, קובע:
"הממצאים והמסקנות של פסק דין חלוט במשפט פלילי, המרשיע את הנאשם, יהיו קבילים במשפט אזרחי כראייה לכאורה לאמור בהם אם המורשע או חליפו או מי שאחריותו נובעת מאחריות המורשע, ובכלל זה מי שחב בחובו הפסוק, הוא בעל דין במשפט האזרחי".
עוד ובנוסף, קובע סעיף 42ג של פקודת הראיות:
"הוגשה ראיה כאמור בסעיף 42א', לא יהיה המורשע או חליפו או מי שחב בחובו הפסוק רשאי להביא ראיה לסתור, או ראיה שכבר נשמעה או הוגשה במשפט הפלילי, אלא ברשות בית-המשפט, מטעמים שיירשמו, וכדי למנוע עוות דין". (ההדגשה שלי – י.ג.).
לפיכך, ייחסה הועדה המקומית לתיכנון ובניה למבקש בכתב-האישום שהוגש, עבירה של בניה בסטייה מהיתר בניה, והמבקש הודה והורשע בעבירה זו.
בגזר הדין שניתן על ידי כב' השופט י. גולדברג ביום 26.3.17 הוטלו עונשים שונים על המבקש, ובין היתר, ניתן צו הריסה ביחס לתוספות לגדר שפורטו בסעיף 5 של כתב-האישום.
סבורני, שלעת הזו החלטת בית-משפט קמא בדין יסודה, הואיל ולמעשה אין מחלוקת על-כך שהאמור בחוות דעת המהנדס מנסור מחאמיד מיום 23.7.19, וסעיף 11 בתצהיר המהנדס אברהים כליפה מיום 22.10.19, עומד בנגוד ובסתירה להכרעת הדין המרשיעה, שניתנה לאחר הודאתו של המבקש, בכך שאותו חלק של הגדר העולה על גובה של 4 מטרים, מהוה סטייה מהיתר הבניה שניתן למבקש.
...
בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית-משפט השלום בחיפה (כב' השופטת ג'אדה בסול) מיום 22.12.19 ב-ת"א 29926-09-18, לפיה נעתר בית-משפט קמא לבקשתו של המשיב והורה, על הוצאת אותן חוֹות דעת ואותם חלקים בתצהירו של המבקש הסותרים את פסק הדין הפלילי שניתן כנגד המבקש, וכן חויב המבקש לשאת בהוצאות המשיב בסכום של 3,000 ₪.
לכן, לא הייתה הצדקה לכך שהמבקש הניח בפני בית-משפט קמא ראיות הסותרות את הקביעות נשוא ההליך הפלילי, מבלי להגיש בפני בית-המשפט קמא בקשה להתיר הבאת ראיות אלה (רק לאחר שהייתה מוגשת הבקשה להתיר הבאת ראיות לסתור, ולאחר שהייתה ניתנת אפשרות למשיב להגיב לה, וככל שבית משפט קמא היה נעתר לה, במידה ומתקיימים תנאי סעיף 42ג' סיפא של פקודת הראיות, רק אז היה רשאי המבקש להביא ראיות העומדות בסתירה להרשעתו).
על-יסוד כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.
משלא התבקשה תגובת המשיב, אני מורה שלא יהא צו להוצאות.