עוד טענו התובעים שבגין פעולותיו של ב"כ התובעים במקום הנתבעת 1 והנתבע 7 לתיקון הטעות, הוא זכאי לשכר טירחה ובית המשפט מתבקש לפסוק את שכרו בהיתחשב לתעריף המינימאלי המומלץ הקובע שכר לרישום מקרקעין בשיעור 1% מ- 579,603 ₪ הראשונים ועוד 0.75% מהשווי העודף על סכום זה. לדברי ב"כ התובעים, פעל לתיקון הרישום ביחס ל-4 תת חלקות.
הרישום היה מותנה בהישתתפות התובעים בתשלומים בגין רישום הבית המשותף, דבר שהתחמקו ממנו במכוון וזנחו את רישום זכויותיהם ולא עקבו אחר הרישום מול הנתבע 7.
עצם העובדה שהייתה טעות בהצמדות, אין פירושה אחריות במובן של אשם לפי דיני הנזיקין.
הנתבע 7 קיבל לפי הסכם המכר שכר שהוקדש כאמור בסעיף 15 (א) להסכם עבור הרישום של הערות האזהרה לטובת הקונה ולטובת בנקים, רישום הבניין כבית משותף ורישום המשרד על שם הקונה בלישכת רישום המקרקעין.
על כן, מבלי לידון בשאלה מי אחראי לטעות, האם היתה זו הנתבעת 1 שהעבירה תשריט לא נכון לנתבע 7, או הנתבע 7 שהתרשל, שני הנתבעים האלה אחראיים ביחד ולחוד כלפי התובעים, האחת כמי שהתחייבה כלפיהם לרשום את הבית המשותף ולרשום את זכויותיהם באמצעות עורך דין מטעמה (כפי שאושר במפורש בסעיף 15.
...
אני דוחה את טענת הנתבעת 1 שטענה בצורה סתמית ובלתי הגיונית שהתובעים אחראיים לטעות ברישום, משום שלדבריה לא שילמו את עלות רישום הבית המשותף.
ב), והאחר כמי שנטל על עצמו לטפל ברישום הבית המשותף וברישום הזכויות, וקיבל שכר על כך.
אני דוחה את טענת הנתבע 7, כאילו מכיוון שמדובר בתביעה לצו עשה ולא לנזק והצו ניתן, אין מקום לחייבו בהוצאות.
לפי חשבון זה, שכר טרחת עורך דין עבור הרישום עצמו הוא 9,613 ₪ בתוספת מע"מ. בהנחה שהסכום הסביר עבור התביעה הוא 10,000 ₪ בתוספת מע"מ, אני מחייב את הנתבעים 1 ו-7 ביחד ולחוד לשלם לתובעים 1,153 ₪ בגין אגרת התביעה, ועוד 21,313 ₪ בגין שכר טרחת עורך דין, כשאליו נוסף סכום השווה למע"מ לפי תקנה 153 (ג).