מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות לנזקי רכב לימוד נהיגה בתאונה מאחור

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתה, עיון בחוות דעת השמאי ביחס לרכב מנורה מלמד, כי רכב מנורה ניזוק אך ורק בחלקו האחורי ולא בחזיתו, ועיון בפרוטוקול הדיון בהליך התביעה הקטנה מלמד שנהג רכב מנורה ציין כי לא נהדף אל עבר רכב התובעת דכאן.
הנתבעת איילון מטילה את האחריות לקרות התאונה על נהגי רכבי הנתבעות האחרות, ומכחישה את הנזקים שנגרמו לרכב התובעת, את אופן שומתם, את גובהם ואת הקשר הסיבתי בינם לבין התאונה.
עוד הוא ציין, כי מאחר שהוא היה האחראי על הרכב, מסר את פרטיו שלו לנהג רכב שלמה (עמ' 8 שורה 10 לפרוטוקול) בעדותו הראשית של מר אורן ניזרי, נהג רכב איילון, ציין הלה כי: "...היתה עצירה פתאומית וכתוצאה מכך היתה תאונת שרשרת שהייתי מעורב בה, אני הייתי הרכב האחרון. אני ראיתי, הכביש הוא פשוט בעיקול והזווית לא כל כך ברורה, היתה עצירה פתאומית בכביש של כמה רכבים, אני באתי מאחורה, הייתי חלק מתאונת שרשרת." (עמ' 9 שורות 15-18 לפרוטוקול).
...
בהחלטתי מיום הדיון קבעתי כי אין בהליך התביעה הקטנה משום מעשה בית דין ביחס להליך דנן הן מן הטעם שהתובעת דכאן לא היתה צד להליך התביעה הקטנה, והן מן הטעם שלא היתה בהליך התביעה הקטנה כל הכרעה פוזיטיבית הואיל והושגה פשרה שניתן לה תוקף של פסק דין (ר' החלטתי מעמ' 2 לפרוטוקול).
התובעת תמכה את נזקיה בחוות דעת שמאית המעידה על שומת הנזק ובהוראות תשלום, ולאור האמור אני קובעת כי התובעת הרימה את הנטל להוכחת הנזקים שנגרמו לה בעקבות התאונה שבענייננו.
התביעה כנגד הנתבעות 1 ו – 2 נדחית.
מאחר שקבעתי כי מלוא האחריות לתאונה רובצת על נהג רכב איילון – ממילא גם דינה של התביעה שכנגד להידחות והיא נדחית בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

התובע נישאל אם ברכבו, שהוא רכב לימוד לנהיגה, מותקנת מצלמה והוא השיב בחיוב, אך טען שהמצלמה לא צילמה בזמן התאונה, שכן קיימת הוראת נוהל לפיה בזמן מבחן רשוי (טסט) מי שמצלם ומתעד את המבחן הוא הבוחן מטעם משרד הרשוי, ועל כן, הבוחנים נוהגים להוציא את כרטיס המצלמה הפרטית, על מנת שלא יהיה תעוד פרטי.
לאחר שעיינתי בתמונות ובנזקים שנגרמו לכלי הרכב, אף אני שותף למסקנה זו. העובדה שרכב התובע סטה, מעט, לנתיב הנסיעה בכיכר, אינה מעלה ואינה מורידה לענין אחריותו של הנתבע לתאונה, אשר התרשמתי שנסע במהירות מופרזת וכזו שאינה תואמת את תנאי הדרך, החליק עם חלקו האחורי של הרכב ופגע בפינה הקדמית שמאלית של רכב התובע.
...
לאחר שעיינתי בתמונות ובנזקים שנגרמו לכלי הרכב, אף אני שותף למסקנה זו. העובדה שרכב התובע סטה, מעט, לנתיב הנסיעה בכיכר, אינה מעלה ואינה מורידה לענין אחריותו של הנתבע לתאונה, אשר התרשמתי שנסע במהירות מופרזת וכזו שאינה תואמת את תנאי הדרך, החליק עם חלקו האחורי של הרכב ופגע בפינה הקדמית שמאלית של רכב התובע.
כאמור, הימלטותו המהירה של הנתבע מזירת התאונה תומכת אף היא במסקנה זו. על כן, אני קובע כי הנתבע אחראי לתאונה.
לאור האמור לעיל, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 6,634 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד בסך 2,000 ₪ והחזר אגרת משפט כפי ששולמה – הכל ב-10 תשלומים שווים, חודשיים ורצופים החל ביום 19.7.20.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על נספחיהם ובחנתי את מכלול הראיות שהוצגו לפניי, לרבות תמונות הנזק ברכב התובעת; שמעתי את עדויות הצדדים, התרשמתי מהעדים באופן בלתי אמצעי; צפיתי בהדגמות הנהגים באשר לאופן קרות התאונה וכן לאחר ששמעתי את סיכומי ב"כ הצדדים ושקלתי טענותיהם, אני מקבלת את התביעה בחלקה, ומורה על חלוקת אחריות בין הצדדים כך שלנהג הנתבעים אחריות בשיעור של 70% לקרות התאונה ולנהג התובעת אחריות בשיעור של 30% לקרות התאונה.
ודוק, כאשר נישאל נהג הנתבעים מה אמור לעשות נהג אחר כאשר נהג הנתבעים סוטה לנתיבו השיב האחרון: "הוא צריך ללמוד לנהוג", וברי שמדובר בתשובה בלתי סבירה, שאינה מניחה את הדעת ושאינה מתיישבת עם הוראות דיני התעבורה.
אוסיף ואציין שעדות נהג התובעת שלפיה הוא מבחין בסטיית רכב הנתבעים לנתיבו וכן בפגיעת החלק האחורי של האוטובוס ברכבו (עמ' 3, שורות 20-12) הותירה רושם חיובי ביותר על בית המשפט, והיא אף עולה בקנה אחד עם טופס ההודעה שמסר לתובעת בזמן אמת, ומטעם זה ראיתי ליתן לה משקל רב. לעומת זאת, גרסת נהג הנתבעים הייתה בלתי קוהרנטית וניכר ממנה שנהג הנתבעים כלל לא הבחין בתאונה בחלקו האחורי של האוטובוס, ולא יודע לומר מדוע היא התרחשה.
...
הואיל ולא הוכחה טענת התובעת שלפיה רשאי היה רכב התובעת לפנות ימינה מהנתיב הפנימי במעגל התנועה, אין בידי לקבוע שהוא פנה ימינה מנתיבו כדין.
אף אם מדובר בתיירים, כפי שהעיד נהג הנתבעים (עמ' 6, שורה 11) ניתן להניח שבאוטובוס יהיה מדריך ישראלי שיכול היה להתייצב להעיד באשר לאופן קרות התאונה.הואיל ונהג הנתבעים לא נשאל על כך בחקירתו הנגדית, אין בידי לקבוע שהנתבעת נמנעה מהבאת עדות שעשויה לתמוך בגרסתה (ע"א 548/78 נועה שרון ואח' נ' יוסף לוי, פ"ד לה(1) 736, 760 (1980)).
ממכלול השיקולים האמורים, אני מקבלת את התביעה באופן חלקי, ומורה על חלוקת אחריות בין הנהגים, כך שלנהג הנתבעים אחריות בשיעור של 70% לקרות התאונה ולנהג התובעת אחריות בשיעור של 30% לקרות התאונה.
אשר על כן, הנתבעים ישלמו לתובעת, באמצעות הנתבעת 2, סך של 7,114 ₪ בתוספת אגרה כפי ששולמה בפועל, שכר עדות בסך 450 ₪ ושכר טרחת עו"ד בסך 1,800 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בהודעה שנמסרה לחברת הביטוח, נתבעת 3, נרשם: "בזמן שיעור נהיגה שהעביר המבוטח, הרכב המבוטח הישתלב בנתיב השמאלי כדי לפנות שמאלה, כאשר סיים להישתלב הגיע רכב צד שלישי מאחור ופגע ברכב המבוטח בחלקו האחורי". בפני בית המשפט העידה הגברת שקד הלוי, נכדתו החיילת של נהג רכב התובעת, שישבה לצד הנהג בעת התאונה.
גם אופי הנזקים ברכב התובעת, כמשתקף בתמונה ת/1, מתיישבים עם גרסת התובעת ומצביעים על פגיעה בצד הימני של רכב התובעת, פגיעה המלמדת על סטייה של המשאית לנתיב בו נסע רכב התובעת, ואינה מתיישבת עם גרסת הנתבעים, שהמשאית סיימה להישתלב בנתיב ורכב התובעת פגע במשאית מאחור.
המשאית היא זו שביצעה את הסטייה לנתיב השמאלי, כאשר ברצונה לעבור במהירות, מנתיב לנתיב במרחק קצר, כפי שהעיד בעצמו נתבע 2, "כי המרחק בין הצמתים קצר מאוד, בסביבות 50 מטר לא יותר מזה, כביש ראשי כזה אם לא נכנסים מיידית יהיה קשה אחר כך... כי המרחק קצר, אם המרחק קצר עד שעוברים מנתיב לנתיב, זה משאית, זה לא רכב קטן". על כן, אני מוצאת לנכון להטיל על נהג המשאית, במקרה דנן, נתבעים 1 ו- 2, תלמיד הנהיגה ומורה הנהיגה, את מלוא האחריות לקרות התאונה.
...
משכך, דין התביעה להתקבל במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העובדות הצריכות לעניין ותמצית טענות הצדדים תאונת הדרכים אירעה ביום 16.06.2020 בין כלי רכב, תוצרת פרארי, מ"ר 96-984-73 שבעת התאונה היה בבעלות התובע (להלן: "רכב התובע") לבין כלי רכב, תוצרת סוברו, מ"ר 72-772-64 שבעת התאונה היה מבוטח על ידי הנתבעת 1 בביטוח אחריות לניזקי צד ג' ונהוג בידי הנתבעת 2 (להלן: "רכב הנתבעות") (ולהלן: "התאונה").
ככל שניגרם נזק בחזית רכב התובע הרי שהנזק נבלע בנזק שניגרם בתאונה קודמת באותו מוקד בדיוק אף הוא בנסיבות דומות של נסיעת רכב אחר לאחור שאינו קשור לנתבעות.
נסיבות התאונה, כפי שמתוארות בידי נהגי הרכבים המעורבים בתאונה, מלמדות כי האפשרות שרכב הנתבעות יגרום נזק לחזית רכב התובע בהקף שנימצא בדוח השמאי מטעם התובע היא קלושה.
...
אלא שבתביעה דנן הוא בחר לתבוע את אותם הנזקים בגין תאונה מאוחרת תוך שהוא "מלביש" נזקי עבר לתאונה דנן ומנסה לגרוף לכיסו כספים שלא מגיעים לו. אני מקבל את טענתה של הנתבעת בסיכומיה, לפיה הואיל והתובע פוצה בגין אותם הנזקים במסגרת ההליך בגין התאונה הקודמת (בהינתן כי השמאי מטעם התובע קבע במסגרת חוות דעתו בגין התאונה הקודמת כי יש צורך בהחלפת הרכיבים שניזוקו בחדשים ובפועל רכיבים אלו לא הוחלפו), הרי שאותם רכיבים לא יכולים להינזק בשנית עד כדי צורך בהחלפתם בחדשים.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת 1 את הסכומים הבאים: 9.1.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו