מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות לנזק שנגרם עקב תדלוק רשלני בתחנת דלק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לפני תביעת שבוב ע"ס 13,120 ₪ תגמולי ביטוח ששילמה התובעת למבוטחה בגין נזק שניגרם לרכבו עקב תידלוק בבנזין במקום בסולר בתחנת הדלק שמפעילה הנתבעת.
בע"א 916/05 שרון כדר נ' פרופ' יובל הרישנו (28.11.07) מתייחס ביהמ"ש העליון לבחינת הקשר הסיבתי בעוולת הרשלנות: "נחזור למושכלות יסוד. על מנת לבסס חבות בעוולת רשלנות, יש להוכיח קיומם של שלושה יסודות: חובת הזהירות, הפרתה של חובה זו על ידי התרשלות (מעשה או מחדל שאדם סביר לא היה עושה באותן נסיבות) וגרם נזק.
סרוגו פנה בעיניין זה למנהל הנתבעת, אשר באותה עת לקח אחריות על הארוע ושיתף פעולה עם סרוגו, וזה ביקש כי סרוגו יפנה עם הרכב לטפול במוסך אחר בשמו נקב מנהל הנתבעת.
...
ראשית, ובהתחשב כי מקובלת עלי עמדת סרוגו לפיה פנה מספר פעמים למנהל הנתבעת בזמן אמת בנסיון להסדיר העניינים, הרי שהיו לנתבעת הזדמנויות רבות לבדוק את הרכב.
פועל יוצא מהאמור, כי מחומר הראיות שהוצג לפני, לרבות עדות השמאי לפיה במזרקים שבדק מצא סימנים מובהקים לתדלוק שגוי אשר לא ניתן לייחסם לבלאי, כטענת הנתבעת, וכן עדותו כי המזרקים ניזוקו מיד בסמוך לתדלוק השגוי ולא נגרמה החמרה עקב נסיעת המבוטחים ברכב, וכאשר מנהל הנתבע עצמו אישר כי רכב שתודלק בתדלוק שגוי עשוי להעצר כעבור נסיעה של מספר מטרים, המסקנה המסתברת היא כי הוכח ברמה הנדרשת שהנזק המופיע בשתי החשבוניות (959 + 320) נגרם כתוצאה מהתדלוק השגוי.
סוף דבר, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת 13,120 ₪ כשסכום זה נושא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת פנתה לנתבע בדרישה לפצוי בגין נזקיה עקב תידלוק שגוי של דלק במקום סולר, וגבתה מחשבונו בדרך של חיוב כרטיס האשראי שלו, סך של 15,000 ש"ח. הפלוגתות: בתביעה העיקרית חלוקים הצדדים בשאלת האחריות ולגבי הקף הנזק שניגרם לרכב התובעת.
המתדלק בתחנה ביצע את תידלוק הרכב ללא כל הנחיה ממנו לגבי סוג הדלק, ולאחר סיום התידלוק, החזיר את הרכב לתובעת ושילם במזומן סך של 120 ₪ דמי השכירות עבור הרכב.
בתביעה שכנגד עותר הנתבע להשבת סכום זה. הנתבע שלל הטענה כי הודה בהתרשלות בתדלוק סוג דלק שגוי, וטען כי מכל מקום מקרה בסוג זה מכוסה בפוליסת הביטוח ועל כן היה על התובעת לתבוע מלוא ניזקה מחברת הביטוח.
...
עוד טענה התובעת כי הנתבע הודה באחריותו לנזקים וביקש שישלחו לו חשבוניות התיקון, אולם בסופו של דבר לא שילם לתובעת את הסכומים המגיעים לה על פי חוזה ההשכרה, ולשיטתה מאחר והפר את החוזה עליו חתם, חייבה התובעת את כרטיס האשראי של הנתבע בסך של 15,000 ₪.
בנסיבות אלה, התובעת לא הרימה הנטל המוטל עליה להוכיח את התרשלותו של הנתבע ואת גרימת הנזק לרכבה באמצעות התדלוק שביצע עובר להחזרת הרכב ועל כן דין התביעה להידחות.
מבלי להידרש לשאלת זכאותה של התובעת לבצע החיובים על סמך השוברים שהופקדו אצלה או חיוב כרטיס האשראי, אין חולק כי התובעת גבתה מהנתבע סך של 15,000 ש"ח. לפיכך ומשקבעתי כי לא הוכחה אחריותו של הנתבע לנזקי התובעת וכי דין התביעה העיקרית להידחות, זכאי הנתבע להשבת הכספים שנגבו ממנו ועל כן אני מקבלת את התביעה שכנגד.
סוף דבר: התביעה העיקרית נדחית והתביעה שכנגד מתקבלת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה קטנה על סך 30,000 ₪ אשר הגיש התובע כנגד הנתבעת בקשר לנזקים שנגרמו לו עקב תידלוק שגוי של רכבו בתחנת דלק השייכת לנתבעת (להלן: "הרכב").
נטען כי ככל ששאריות בנזין במיכל הדלק של התובע גרמו לנזק הרי שצד ג' אחראי לכך.
עוד נישאל בחקירה נגדית "אם מישהו ניסה להניע את הרכב בתחנת הדלק לפני שקבלת את הרכב האם גם זה יכול לגרום לתקלה?" והשיב "לא. בשביל זה צריך זמן. צריך משהו שהאוטו עובד חצי שעה או נוסע כמה ק"מ." לו רצה התובע להוכיח כי צד ג' התרשל בטיפול עליו היה להראות באמצעות חוות דעת מטעמו או בראיות אחרות כי צד ג' התרשל באופן שבו פעל והיה עליו לבצע פעולות נוספות אותן לא ביצע וכי הסתפקותו בניקיון המכל בלבד מהוה התרשלות.
...
סוף דבר, התביעה כנגד הנתבעת מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום מהיום פיצוי בסך 3150 ₪ בגין עגמת נפש ורכיב הסולר החסר.
בנסיבות אלה, ומשנדחתה התביעה באשר לרכיב הנזק הישיר לרכב התובע, נדחית ההודעה לצד ג'.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים טענו לאחריותה של הנתבעת לנזקים שנגרמו לרכב בעקבות היתנהגות רשלנית של המתדלק, עובד הנתבעת.
מעדותו של מנהל התחנה עולה כי הוא והתובע 2 כלל לא שוחחו על הנזקים שנגרמו לרכב וכי החתים את התובע 2 על המסמך על מנת לאפשר לו לתדלק את הרכב במיכל דלק מסוג סולר ללא תמורה כפי שהתבקש לעשות בשיחה שקיים עם הנהלת הנתבעת: "תדלקתי לו את הרכב ב 445 ₪ והחתמתי אותו על טופס שאין לו טענות וזהו. מעבר לזה לא דיבר איתי על שום דבר" (עמ' 6 בפרוטוקול שורות 17-18).
...
דין טענות אלו להידחות.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובע 2 סך של 4,159 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
הנתבעת תשלם לתובעת 1 את סכום האגרה (374 ₪) ושכר טרחת עו"ד בסך 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד לטענת התובע, הדלק שתודלק ברכב היה סולר מהול במים ולכן נגרמו לרכב נזקים.
מנורה סברה כי הנזק אשר נגרם לרכב כתוצאה מתדלוק הרכב בדלק מהול במים מהוה מקרה ביטוח בהתאם לפוליסה שהונפקה לתובע, ולכן שילמה לתובע תגמולי ביטוח.
עוד הנתבעת טענה כי מטעמים של שקולי מדיניות אין מקום להעמיס על חברות הביטוח את מחדלי יצרני דלק או תחנות תידלוק ויש להפנות את בעל הרכב להגיש תביעה ישירות כנגד חברת התידלוק.
בכל מקרה, נראה שאיש לא יחלוק כי במשולש: מבוטח, חברת ביטוח וחברת התידלוק, המבוטח הנו הצד החלש, כך שנכון וראוי כי המבוטח, אשר אין חולק כי אינו אחראי לנזק שניגרם, יקבל את תגמולי הביטוח באופן ישיר ומיידי מחברת הביטוח, כאשר בירור הרשלנות יעשה בין חברת הביטוח לחברת התידלוק.
...
לפיכך אני סבור כי גם כשאלת מדיניות ראוי לקבוע כי במקרה של תדלוק שגוי, וזאת הן כאשר השגיאה נגרמה מרשלנות המבוטח והן כאשר השגיאה בתדלוק נבעה כתוצאה מרשלנות צד ג', יש לקבוע כי קיים כיסוי ביטוחי לתדלוק שגוי זה במסגרת הפוליסה.
אני דוחה מכל וכל טענה זו. ראשית, כפי שביארתי לעיל, אני סבור כי מדובר באירוע תאונתי המכוסה על פי הפוליסה ולכן מנורה הייתה מחויבת לשלם תגמולי ביטוח מכוח הפוליסה.
סיכום לאור האמור לעיל אני קובע כי תדלוק רכב בדלק מהול במים מהווה אירוע תאונתי אשר הינו בר כיסוי בפוליסה התקנית וכן בפוליסת מנורה במקרה שלפניי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו