בפסקי הדין דלעיל, כמו גם בפסקי הדין שאוזכרו בעקרי הטיעון מטעם המערערים (פסיקה של ערכאות מחוזי ושלום), היו הפסקות או פעולות שאין בהן כדי להפסיק את השמוש ברכב, אלא פעולות שנעשו אגב נהיגה, במהלך הנהיגה, או לצורך הנהיגה, ולכן גם נופלות לתחום הסיכון התעבורתי המונח בבסיס ההגדרה הבסיסית של תאונת דרכים בחוק פלת"ד. לפיכך, נקבע שם כי היושבים ברכב, בחניה הזמנית, הם בגדר משתמשים ברכב, והחבות חלה על מבטחת הרכב החונה זמנית, ולא על מבטחת הרכב הפוגע.
הטלת החבות על מבטחת הרכב הפוגע בעניינינו, לא רק שהנה המסקנה המשפטית הנכונה, אלא שהיא גם המסקנה המתחייבת משורת הצדק, ובשים לב לפסיקה שקבעה כי מקום שבו כפות המאזניים תהיינה מעוינות, יש להטיל האחריות על הגורם האשם בתאונה.
באותו מקרה, כפי שתואר בפסק דינו של כב' השופט ברלינר ב- ת"א (מחוזי חי') 1073/06 יונס נ' הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 30.9.2009) (להלן: "עניין יונס"):
"נוסעים שהתכוונו לעלות אל מיניבוס שחנה במקום מותר בעת שנהגו ישב במיניבוס והמתין לעליית הנוסעים נפגעו מרכב מתדרדר שפגע בהם והצמידם אל המיניבוס. בית משפט השלום קבע כי במצב דלעיל לא נעשה שימוש במיניבוס, שכן הנסיעה בו טרם החלה והנוסעים לא היו בעיצומה של העליה לתוכו. בית המשפט המחוזי הוסיף כי "אין בעובדה כי הרכב נמצא במקום לצורך ביצוע נסיעה עתידית, וכי היה בדעתו של הנהג להתחיל בנסיעה בשלב כלשהוא, כדי להפוך את מצבו של רכב המיניבוס למצב של 'נסיעה ברכב'". על כך התבקשה רשות לערער, ובית המשפט העליון קבע כי לא נמצא פגם בפסיקה הנ"ל, והוסיף כי:
"המבחן שהוצע על ידי המבקשת, הקובע כי מרגע כניסת הנהג לרכב לשם נסיעה בו מתחילה ה'נסיעה ברכב' כהגדרתה בחוק, נדחה כבר על ידי בית משפט זה (ראו: רע"א 5099/08 נביל נ' הדר... רע"א 9084/05 אגד נ' ינטל ... בעניינינו, בזמן התאונה עמד המיניבוס בתחנת היציאה לדרך כשמנועו דומם והאנשים שנמצאו בו, ובכלל זה הנהג, ישבו והמתינו להתחלת הנסיעה. לא נעשו בזמן התאונה פעולות אקטיביות המקדמות את התחלת הנסיעה. בנסיבות אלה יש לראות במיניבוס רכב חונה, הגם שנמצאו בתוכו באותה שעה נוסעים (ראו בהקשר זה: ע"א 1042/00 מגדל חברה לביטוח בע"מ נ' שושי, פ"ד נו(4) 481, 486). בצדק נפסק אפוא כי לא נעשה במיניבוס 'שימוש' כמשמעו בחוק הפיצויים" (עניין יונס, בפיסקה 11 לפסק הדין).
המשיב חנה במקום מותר, ישב ברכב והאזין לרדיו (והעובדה שנותר חגור עם חגורת הבטיחות אינה מעלה ואינה מורידה), באופן שלא ניתן לומר כי נסע ברכב או כי פעולתו מצויה במיתחם הסיכון התעבורתי של השמוש ברכב [וראו, לעניין זה: ת"א (מחוזי חי') 16445/01 אלקיים נ' שלום, בפיסקה 16 לפסק הדין החלקי של כב' השופטת וילנר (פורסם בנבו, 18.11.2003)].
...
אין לנו מידע באשר לפרק הזמן שהיה נדרש לבת להשלמת הקניות, ויכול ובסופו של דבר, הקניות היו מתארכות מעבר לצפוי, בין בשל המתנה בתור, ובין בשל נסיבות אחרות.
סוף דבר, אנו סבורות כי הממצאים העובדתיים שנקבעו בפסק דינו של בית המשפט קמא, שאינם במחלוקת במסגרת הערעור, תומכים במסקנתו המשפטית, כי אין לגלות בפסק הדין של בית המשפט קמא טעות שבחוק, ואנו מאשרות את פסק הדין לפי תקנה 460 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
לפיכך, הערעור נדחה.