"השוכרת [נתבעת 1] מתחייבת לבצע טיפולים ותיקונים במכונית במועדם וכמתחייב על פי כל דין, במוסכים מורשי משרד התחברוה בלבד, לרבות לעניין ביקורת בטיחות ותקינות בהתאם להנחיות והוראות היבואן בחוברת הטיפולים של המכונית ולמסר הק'מ שגמא[ה] המכונית ולפחות טפול אחד בשנה ולבצע תעוד לכך בספר הרכב וכן להעביר למשכירה [התובעת] יעותק מתיעוד ביצוע טפול או תיקון כאמור מייד לאחר ביצועו... חובת ביצוע טפול תחול על השוכרת כבר עם הגיע מד הקילומטרז' ל-2000 ק'מ פחות מכמות הק'מ שנקבעה לצורך ביצוע טפול כלשהוא... יובהר כי אי ביצוע הטיפולים והתיקונים במועדם עשוי להביא להסרת אחריות היבואן על המכונית ולגרור נזקים בלתי הפיכים, מיידיים או עתידיים...".
סעיף 6.5 להסכם-השכירות הוסיף וקבע: "השוכרת [נתבעת 1] מתחייבת לבצע את הנחיות והוראות המשכירה המתחייבות על פי דין, לרבות לעניין ביקורת בטיחות ותקינות". ואם בזאת לא די, בסעיף 7.1.1 נכתב, שוב ברחל בתך הקטנה: "השוכרת תטפל ותתקן על חשבונה כל תקלה במכונית... כפי שידרש לאחזקה נאותה של המכונית המושכרת, במוסכים מורשי משרד התחבורה או במוסכים מורשי היבואן".
פיצוי מוסכם בגין הפרתו היסודית של ההסכם הועמד על פי ארבעה מדמי-השמוש החודשיים.
לטענות הללו נמצאה אחיזה במכתב מיום 15.4.2019, הנחזה למכתב רישמי של היבואן ונספח גם הוא לכתב-התביעה, שלפיו כלי-הרכב "גמ[א] כ-100,000 ק'מ ללא כל תעוד על טפול תקופתי ברשת מוסכי 'סקודה' או במוסכים אחרים".
לבסוף צורפו לכתב-התביעה מסמכים שבהם צוין כי הם "חשבונות-עסקה" בגין שכר-הטירחה, ששולם לשמאי-הרכב, לחוקר-השריפות ולחוקר הנוסף.
...
התביעה מתקבלת.
בתוך 15 ימים מיום, שקיבלו לידיהם פסק-דין זה ישלמו הנתבעים, יחד ולחוד, לתובעת, סך של 62,692 ש"ח – ערכה של המכונית שלא הושבה; עוד סך של 9,848 ש"ח – פיצוי מוסכם בגין-הפרתו של ההסכם; ועוד סך של 3,908 ש"ח לשכר-טרחתם של בעלי-מקצוע.
בצירופם של הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום-הגשתה של התביעה (22.9.2019) ועד היום, עומד הסכום הכולל לתשלום בגין עילותיה של התביעה על סך של 77,939 ש"ח. בתוך אותו פרק-זמן ישלמו הנתבעים, יחד ולחוד, לתובעת, הוצאות-משפט בסך של 2,079 ש"ח ועוד סך, כולל מע"מ, של 12,400 לשכר-טרחה של עורך-דין.