התובע ביקש לקבל הערכה נוספת של עלויות התיקון וחזר למוסך המורשה, שם התברר לו כי בדיקת המוסך המורשה העלתה שמורכבים ברכב פלגים לא מקוריים שאינם תואמים לדגם הרכב.
על פי המסמך שקבל התובע מהמוסך המורשה, "אי החלפתם [של הפלגים] תיגרום בעתיד לכשל בסליל ההצתה".
לנוכח דברים אלו, חשו התובעים מרומים, סברו שקבלו רכב שבו הותקנו חלקים שלא מתאימים לדגם זה ובנגוד להוראות היצרן, חשבו שהמוכרת הסתירה מהם מידע והם נדרשים לשלם סכומי כסף משמעותיים בשל תקלות שלא צפו, ועל כן ביקשו ביום 2.4.2015 לבטל את הסכם המכירה ואת הסכם החכירה, להחזיר את הרכב ולקבל את כספם חזרה.
התובעת חתמה רק על חלקו התחתון של הטופס המתייחס לאישור מחיר הרכב וקבלתו לחזקתה.
עד הנתבעת, מר רמי פיאדה, מנהל טכני אצל הנתבעות, נישאל מדוע החלפת הגיר לא מופיעה בתדפיס היסטורית הטיפולים של הרכב ומסר כי לגישתו "להחליף גיר זה לא טפול, זה תיקון. היסטורית טיפולים זה שונה מהיסטורית תיקונים. להחליף מגב גם זה תיקון... זה לא הולך לפי הגודל... יש שגרת טיפולים שהיצרן קובע לבדוק/להחליף, לפי מה שצריך. ישנם דברים שמחליפים ללא בדיקה מוקדמת. אלו הנחיות היצרן. אנו צמודים לשגרת הטיפולים של היצרן... אם היבואן מחליף חלק כלשהוא זה אומר שיש להם בעיה של כשל חלק של היצרן, אז הוא לוקח את החלק... ומקבל חלק חדש. אבל זה לא מינוס, זה פלוס." (עמוד 24 שורות 13-33).
מר רמי זיסמן, מנהל שרות שלאחר מכירה אצל הנתבעות, ציין בעדותו כי "קודם כל הצעת המחיר הזאת היתה טעות ביסודה... הצעת מחיר מגיעה למוקד הטכני ולמוקד אחריות והוא זה שאם זה במסגרת אחריות אמור לאשר את זה פלוס דמי הישתתפות עצמית של 400 ₪...".
במצב דברים זה, כאשר מדובר בתקלה המכוסה במסגרת האחריות שנתנו הנתבעות לרכב עם מכירתו, פעלו הנתבעות בחוסר תום לב, בהעברת דרישה לתובעים, לשלם עבור תיקון אותה תקלה.
...
סוף דבר
לאחר הפחתת החלק התואם את שיעור אחריותם התורמת (25%), חייבות הנתבעות, יחד ולחוד, לפצות את התובעים בסך של 20,250 ₪.
הנתבעות תשלמנה לתובעים את הסכום הכולל (26,105 ₪) בתוך 30 ימים מהיום שאם לא כן, יישא הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום בפועל.
ההודעה לצד שלישי נדחית, ללא צו להוצאות.