היות והרכב לא בבעלות המערערת, אלא שכרה רכב מחברת ההשכרה לטובת עסקיו של בן זוגה, ובשים לב לכך כי כלל לא ביצעה את העבירות המיוחסות לה בכתב האישום ואין לה כל נגיעה לעבירות אלה זולת היותה המחזיקה של הרכב מכוח חזקת הבעלות- פנתה לבטל את פסקי הדין בעיניינה, ולהסב את הדו"חות על שם בן זוגה שמחזיק ברכב דרך קבע.
כך, חדשות לבקרים נרשמים דו"חות כנגד נהגים שביצעו עבירות תנועה חמורות מסוג הזמנה לדין, ובשונה מהמערערת- זוכים לכאורה ליחס "מועדף" שכן הדו"ח נימסר להם ביד מיד וניתן להם תאריך משפט בהתאם לסעיף 237 לחסד"פ ואילו למערערת מספיק להודיע על מועד הדיון בהתאם לחזקת המסירה, כשהעבירה הנה אותה עבירה.
סעיף 239א לחסד"פ קובע, תחת הכותרת "מסירת הודעה בעבירות תעבורה", כדלקמן: "(א) עברה שנה מיום שבוצעה עבירה לפי פקודת התעבורה או לפי התקנות לפיה, או לפי פקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970, שלא גרמה לתאונת דרכים שבה נפגע אדם או ניזוק רכוש, לא יוגש עליה כתב אישום ולא תומצא בענייניה הזמנה למשפט לפי תקנה 38 לתקנות סדר הדין הפלילי, תשל"ד-1974, אלא אם כן, תוך אותה תקופה, הוזמן החשוד בבצוע העבירה לחקירה, או נשלחה לו הודעה על ביצוע העבירה; אולם, אם הוכיח בעל הרכב החשוד בעבירה כי לא חלה עליו אחריות לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודת התעבורה, ניתן להגיש כתב אישום ולהמציא הזמנה למשפט למי שנהג ברכב, אם לא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה.
...
יש לומר באופן ברור- הלכה פסוקה היא מבימ"ש העליון רע"פ 3202/16 אבי בן נחום נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, מיום 18.5.16), שניתנה ע"י כב' הש' א' שהם, וזו לשונה-
"...עם זאת, החלטתי לדון בקצרה בטענתו המשפטית של המבקש, על מנת להעמיד הלכה על מכונה.
אף לעניין זה קבע כב' הש' שהם ברע"פ 7709/13 שמעון סאסי נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, מיום 28.11.13) כדלקמן-
"כך גם, אין בידי לקבל את טענת המבקש, כי דחיית בקשתו תגרום לו עיוות דין, שכן לא הוצג כל טעם ממשי המצביע על חשש כלשהו לעיוות דין שנגרם לו. ועוד אוסיף, כי טענתו לפיה הוא עצמו לא נהג ברכב, אינה מבססת חשש לעיוות דין כלפיו."
יתרה מכך, כפי שאף קבע בימ"ש קמא- עיון בהמצאות נוספות שבוצעו למערערת מעלה כי אף לא דרשה דואר רשום בדבר הודעה על פסילת רישיון הנהיגה שנשלח אליה בשני התיקים בהם הורשעה, אשר נמסרו במענה ביום 16.10.16, ועל כן בדין קבע בימ"ש קמא כי "רוצה לומר, המבקשת עושה מנהג לעצמה שלא לקבל דואר רשום אשר נשלח למענה כדין. המבקשת עשתה דין לעצמה, בחרה שלא לקבל את דבר הדואר הרשום, ולפיכך אין לה להלין אלא על עצמה. " (החלטה עמ' 5 ש' 34-30).
לאור כל האמור, דין הערעור להידחות.