כעת יש לבחון את התקיימות התנאי השני: האם חבותה של הנתבעת 2, חברת השכרת רכבים הנושאת באחריות לתשלום נזקים שנגרמו לצד שלישי כתוצאה מתאונה בהתאם להסכם השכרה, היא "חבות המכוסה על ידי חוזה ביטוח"? באם התשובה לכך חיובית, אזי יש מקום לבחון באם מתקיימות הוראות הפטור החלות מכוח הפוליסה או מכוח חוק חוזה הביטוח, ובעניינינו, הוראת הוראות סעיף 25 לחוק חוזה הביטוח.
אולם לא ניתן לגזור גזירה שווה ממערכת יחסים זו למערכת יחסים בה אין מדובר במבטחת, אלא ב"מעין מבטחת", אשר חבותה כלפי הצד השלישי נובעת מכוח יחסים חוזיים שנכרתו בין חברת ההשכרה ומשכיר הרכב.
...
לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים ובחנתי את ראיותיהם, אני סבורה שהנתבעת 2 לא עמדה בנטל השכנוע לצורך קביעת המרמה כממצא עובדתי, וגם לא הצליחה לערער את הבסיס הראייתי שהציבה התובעת לביסוס טענותיה ועילת תביעה.
בע"א 2285-06-16 בסט קאר חברה לשירותי רכב בע"מ נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (16.3.17), תהה כבוד השופט אלכסנדר רון על נפקותו המשפטית של המושג "מעין מבטחות":
"למושג זה ביטוי בחלק מהפסיקה שצוינה והמצדדת באחריות חברת ההשכרה, ודומה, נדרש אני להתייחס אליו במסגרת זו, ולו רק בשל כך שעל שולחני מונח ערעור על פסיקת בית משפט קמא ובמסגרתה מהווה מושג זה אבן פינה לפסק הדין – ראה עמ' 1 שורה 15 לפסק דינו של בית משפט השלום. ברם, ובפרט לאור כל האמור, גם לאחר שהפכתי במושג זה וחזרתי והפכתי בו, אינני משוכנע שעלה בידי להבינו כל צורכו. גם עובר לחתימת פסק דין זה, "מעין מבטח" מהו, אינני בטוח שאני מבין.
סיכומם של דברים
מכל האמור עולה כי דין התביעה להתקבל.