מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות ונזק בתאונת התחשמלות בשטחי הרשות הפלסטינית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא: התובע, יליד 1/8/1989 עוזר טייח, נפגע, כך לטענתו, ביום 15.4.08 ממכת חשמל (היתחשמלות) במהלך עבודתו על גג בנין בעיר מגוריו 'סילת אלדהר' שבשטחי הרשות הפלסטינאית (להלן: "סילת") (להלן: "התאונה").
כאמור, שלוש הן השאלות בהן עלי להכריע במסגרת פסק הדין: השאלה הראשונה האם התאונה הנטענת אכן התרחשה כנטען על ידי התובע ? ככל שהתשובה היא חיובית, כי אז יהא צורך לעבור ולדון בשאלה השנייה: האם הנתבעת אחראית לקרות התאונה ועל מי נטל ההוכחה דהיינו האם על התובע להוכיח אחריותה של הנתבעת בבחינת 'המוציא מחברו עליו הראיה' או שמא היתקיימו התנאים שבסעיף 38 לפקודת הנזיקין, והנטל עובר לכתפי הנתבעת להוכיח כי היא אינה אחראית לניזקי התובע.
...
רוצה לומר, הנזק נגרם כתוצאה מהדבר המסוכן (כבל החשמל - קווי מתח גבוה) שבבעלות /פיקוח הנתבעת, ולכן המסקנה המתבקשת היא כי תובע הרים את הנטל הראשוני והוכיח שיש להעביר את נטל הראיה לכתפי הנתבעת להוכיח כי לא התרשלה.
משמעות האמור כי הנתבעת אינה חבה בנזקי התובע ועל כן דין תביעתו להידחות.
ראיתי לסיים בדברי כב' השופט עמית ב'פרשת סעדי', המתאימים גם לעניינו: "בסופו של דבר לא ניתן למנוע סכנת התחשמלות למי שמתקרב באופן מסוכן לתילי חשמל, ואזכיר כי במקרה דנן המערער אחז בצינור שאורכו שישה מטרים, כשעמוד חשמל ותילי חשמל ניצבים ממש מול נגד עיניו במרחק של כשלושה מטרים." סוף דבר: א. התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אין מחלוקת בין הצדדים, כי הנתבעת נושאת באחריות לתשלום הפיצויים לתובע ככל שיפסקו כאלה.
בתצהירו פרט התובע שהנו מהנדס חשמל במקצועו, ועד לתאונה עבד כעצמאי בעסק להרכבת ציוד לחימום מים ומכירת ציוד חשמלי בא-רם ירושלים (בין ירושליים לרמאללה בשטח הרשות הפלשתינאית).
בנסיבות המקרה דנן, בשים לב לתקופת אי הכושר בה שהה התובע ולקורותיו באותה תקופה, כמו גם בשים לב למצבו הנוכחי של התובע ובמכלול נסיבות העניין, לרבות העובדה שהתובע לא תמך את הטענה שנגרמו הוצאות כלשהן בגין עזרת צד ג' או הוצאות נוספות, אך מתוך הנחה סבירה שאכן נזקק לעזרת צד ג' בעיקר בתקופה שלאחר התאונה וכי גם כעת יכול והוא מוגבל בפעולות מסויימות, אני פוסקת סכום גלובאלי של 30,000 ₪ לעבר ולעתיד בראשי נזק אלה.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת מכלול הראיות שהובאו, אני קובעת שנכותו התפקודית של התובע עומדת פחות או יותר על שיעור נכותו הרפואית בעלת משמעות תפקודית ואני מעמידה בנסיבות העניין על 30% נכות.
מאידך אינני מקבלת את טענת התובע, לנכות תפקודית מלאה ולחוסר יכולת לעבוד.
נזק לא ממוני בהתאם לתקנה 2(ב) לתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בשל נזק שאינו ממון), תשל"ו-1976, לשיעור הנכות (הרפואית) ול- 18 ימי אשפוז מגיע הפיצוי בראש נזק זה לסכום של – 51,122 ש"ח. סוף דבר: סך כך הפיצוי המגיע לתובע הוא כדלקמן: הפסד שכר בעבר - 196,105 ₪ גריעה מכושר ההשתכרות - 340,363 ₪ עזרת הזולת והוצאות מכל סוג - 30,000 ₪ נזק לא ממוני - 51,122 ₪ סה"כ - 617,590 ₪ הנתבעת תשלם לתובע סכום של 617,590 ש"ח בתוספת שכ"ט עו"ד כדין וכן אגרה כפי ששולמה בתוספת הצמדה מיום התשלום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

רקע עניינה של התביעה היא ניזקי גוף שנגרמו לתובע בתאונה מתאריך 24.11.2014 (להלן: "התאונה").
עוד טענה הנתבעת 1, כי לאור העובדה שהתובע הוא תושב זר המתגורר בשטחי הרשות הפלסטינית, ומאחר והוא חסר נכסים בישראל, לא תוכל הנתבעת 1 לגבות את הוצאותיה אם ייפסקו לטובתה.
יתרה מכך, גובה הפצוי שיושת על הנתבעת 2 במקרה כזה, יהיה מכפלה של שיעור האחריות בסכום המהוה רק 25% מהנזק וסכום זה עלול להיות בגובה של אלפי שקלים בודדים.
...
מכאן שספק אם תיוחס אחריות לנתבעת 2 וגם אם בסופו של דבר יוכח כי הייתה לנתבעת 2 מעורבות בפועל בביצוע העבודות באופן שיקים אחריות לנתבעת 2, היא צפויה להיות, כך נראה, בשיעור לא גבוה, בוודאי נמוך משמעותית מאחריות מעביד (ככל שתוטל).
לאור האמור, אני מקבלת את הבקשה ומורה לתובע להפקיד ערובה להבטחת לכיסוי הוצאות הנתבעת 1.
בנסיבות התיק, תוך שהבאתי בחשבון את מצבו הכלכלי של התובע וזכות גישתו לערכאות, כמו גם את סיכויי התובענה ועוצמת טענות התובע, אני מורה לתובע להפקיד סכום של 7,000 ₪ וזאת תוך 60 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

החל מיום 10.9.1995 האחריות לפצוי נפגעי תאונות דרכים בשטח C, שאינו תחום התיישבות ישראלית או אתר צבאי, חלה על הרשות הפלסטינאית.
באשר להוצאות לצרכי מחייה, טוענים הנתבעים, כי לפי סעיף 160(3) לחוק הביטוח לא יעלו הוצאות אלה על כפל השכר הממוצע במיגזר אליו שייך התובע בשטחי הרשות הפלסטינאית, ואין לקבל פרשנותו של המומחה מטעם התובע לעניין זה, לפיה בחישוב התשלום התכוף, להבדיל מחישוב הפצוי בראש נזק של הפסד הישתכרות לעבר ולעתיד, יש להיתחשב אך רק בהכנסתו של התובע שהייתה בשלושת החודשים לפני התאונה, וללא תיקרת כפל השכר הממוצע באותו מיגזר אליו משתייך התובע.
...
בהתחשב במכלול נסיבות העניין, סבור אני, כי יש לפסוק לתובע תשלום תכוף לצרכי מחייתו ומחיית בני משפחתו בסך 60,000 ₪, לתקופה החל מיום התאונה ועד ליום 5.1.2018.
התוצאה התוצאה היא, אפוא, כי אני נעתר לבקשת התובע לתשלום תכוף ופוסק כדלקמן: הנתבעים, באמצעות הנתבע 2, יישאו בכל ההוצאות שהוציא או אמור להוציא התובע לצרכי ריפויו, לרבות הוצאות האשפוז בבתי חולים בילינסון ולוינשטיין עקב התאונה, לתקופה החל מיום התאונה ועד ליום 31.7.2017.
וכן, ישלמו הנתבעים לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל בסך 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

רקע להגשת הבקשה: המשיב הנו תושב השטחים הגיש כנגד המבקשות תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לו עקב תאונת עבודה שאירעה בעת שהועסק על ידי המבקשת מס' 1 במפעל לייצור ושיווק אריזות לתעשייה וחקלאות ולייצור חוטים לתעשיית השטיחים.
בכתב התביעה טען המשיב, כי האחריות לתאונה נשוא הנזק מונחת לפתחה של המבקשת מס' 1 כמעסיקתו, בכך שבין היתר לא הנהיגה שיטות עבודה בטוחות, לא הדריכה את עובדיה, וכן שלא דאגה לבטיחות עובדיה (ראו סעיפים 19-20 לתביעה).
תושבות חוץ: באשר להיותו של המשיב תושב חוץ כך שאין כל אינדיקאציה לנכסים המצויים בבעלותו בישראל – שיקול נוסף שיש להיתחשב בו בעת ההכרעה בבקשה להטלת ערובה להבטחת הוצאות – אציין כי אכן מסעיף 1 לכתב התביעה עולה כי המשיב הנו תושב השטחים, כאשר עפ"י ההלכה תושבי הרשות הפלשתינית נחשבים לצורך יישום תקנה 519 לתקנות סד"א כתושבי חוץ.
...
לטענתו, דין תביעתו להתקבל מאחר ומדובר בתביעה לפיצוי בגין נזק גוף, אשר ארע לו במפעל ובציוד המצוי באחריות ובשליטת המבקשת מס' 1.
לפיכך, ובהינתן קביעתי לעניין סיכויי התביעה, ועל מנת ליתן למשיב את יומו בבית המשפט בצורה אפקטיבית ובעלת משמעות אמתית, הגעתי לכלל מסקנה שאין מקום לקבלת הבקשה.
זכות הגישה לערכאות, הינה זכות יסוד במשפט ובחברה, והמקרה דנן לא נכלל בין אותם מקרים חריגים שבהם בית המשפט יחייב את התובע בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות הנתבעים" (שם, בפסקאות 45-46) סוף דבר: על יסוד האמור לעיל, אני קובע כי המבקשות לא הרימו את הנטל המוטל עליהן להוכיח כי סיכויי התביעה הינם קלושים מאוד עד כדי שניתן לומר על התביעה כתביעת סרק, ועל־כן, על אף היותו של המשיב תושב חוץ לצורכי תקנה 519 לתקסד"א שלא הצביע על נכסים בארץ, אין זה נכון ואין זה צודק בנסיבות העניין לחייבו בהפקת ערובה להבטחת הוצאות המבקשות.
סיכומם של דברים, בקשת המבקשות לחיוב המשיב בהפקדת ערובה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו