מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות השוכר כלפי המשכיר על שריפה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה שלוש מחלוקות עיקריות בתיק זה הדרושות להכרעה בו. האחת, שאלת האחריות לפרוץ כל אחת משתי השריפות שארעו בדירה המבוטחת, שבוטחה הן על ידי מבוטח הפניקס, משכיר הדירה, והן על ידי מבוטח כלל, שוכר הדירה.
מהבחינה הזו ניתן לומר, כי קיימת חובת זהירות הן של השוכר כלפי המשכיר והן של המשכיר כלפי השוכר.
מכאן עולה, כי די באי קבלת כל הודעה ו/או התראה מצד השוכר על תקלה כלשהיא בכדי לקבוע כי המשכיר נקט באמצעי הזהירות הסבירים בנסיבות העניין, ואין כל התרשלות מצידו שניתן ליחסה לו באשר למקורה של האש או להתפשטותה.
...
בשל כך, דין התביעה שכנגד שהגישה כלל כנגד הפניקס והמדינה - להידחות.
לפיכך, דין התביעה העיקרית כנגד כלל להתקבל.
במקביל לכך, הוכיחה המדינה את זכותה לקבלת כיסוי ביטוחי מאת חברת הכשרה בגין הטענה המוכחשת לאחריותם של כוחות הכיבוי לשריפות נשוא תיק זה. לאור האמור לעיל, מתקבלת התביעה העיקרית של הפניקס כנגד כלל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בסעיפים (2) ו-(4) לאותו נספח נכללו ביטוח אחריות כלפי צד שלישי המבטח את חבות השוכר על פי דין בגין פגיעה בגוף וברכוש של אדם או גוף כלשהוא וביטוח אבדן תוצאתי המבטח אבדן רווח גולמי לשוכר עקב אבדן או נזק שניגרם לרכוש המבוטח ולמושכר.
הסדר דיוני לאחר ששני הצדדים הגישו את ראיותיהם, בדרך של תצהירים, חוות דעת ותעודת עובד ציבור, הודיעו באי-כוחם כי הגיעו ביניהם להסדר דיוני, שתוכנו כדלקמן: (1) הנתבעים אישרו כי השריפה פרצה בחנות שהייתה בפיקוחו ובשליטתו של הנתבע והתפשטה אל בית העסק של התובע; (2) סכום נזקיו של התובע הועמד על 200,000 ₪; (3) הנתבעים הודו בחבות לתשלום ניזקי התובע; (4) הצדדים יגישו סיכומים בכתב ותיק מוצגים אך ורק בנוגע לטענת הנתבעים לפטור מתשלום פיצוי לתובע עקב נזקיו מכוח הסכם השכירות שנכרת בין הנתבע למשכירה.
בסעיף 2.8 האמור נקבע כי "השוכר פוטר ... את בעלי הזכויות האחרים, אשר בהסכמי השכירות ... נכלל פטור מקביל כלפי השוכר, מאחריות בגין נזק שהוא זכאי לשיפוי בגינו על-פי הביטוחים הנערכים בהתאם .... (ל)סעיפים (1)-(4) לאישור בטוחי הקבע של השוכר ...". בסעיף זה נקבעו שני תנאים למתן הפטור מאחריות למזיק: תנאי ראשון הנו היותו של המזיק שוכר באותו ביניין (לאור הגדרת "בעלי הזכויות האחרים" שבסעיף 2.6), ותנאי שני הוא קיומו של סעיף פטור זהה בהסכם השכירות שבין השוכר המזיק לבין המשכירה.
...
בסעיף 8 לתצהירו ציין הנתבע (ההדגשה הוספה - א"ג): "היה ברור לי שכל אחד מהשוכרים דואג לביטוח עסקו ורק ביטוח זה מכסה את נזקיו ללא קשר למי שאחראי לנזק זה". בחינת התנגדותו של הנתבע מובילה למסקנה כי התנגדות זו, המונעת ממנורה לשלם לתובע, נעשתה בתום לב והינה סבירה.
התוצאה משהגעתי למסקנה כי לאור סעיף 2.8 לנספח ד' להסכם השכירות מנוע התובע מלתבוע את הנתבעים, דין התביעה להידחות.
הנני דוחה את התביעה ומחייב את התובע לשלם לנתבעים, באמצעות בא-כוחם, שכר טרחה בסך כולל של 7,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

העמותה הכחישה את טענות התובע, וטענה כי היא לא יכולה היתה לחזות את ארוע ההיתאבדות של המנוח (ארוע שהוכחש על ידה), ומשכך לא ניתן לייחס לה רשלנות ו/או הפרת חוזה השכירות כלפי התובע.
במצב דברים זה שוכנעתי כי יכולת הפיקוח והשליטה בדירה בתקופת שכירותה על ידי המנוח, היתה נתונה בידיה של העמותה, וכי העמותה היתה בעלת הזיקה הקרובה הן לדירה והן למנוח, ובנסיבות אלה, אין הצדקה להטיל על התובע אחריות בגין ארוע השריפה.
...
לאור האמור לעיל, ובזיקה למבחן הצפיות, הנני קובעת כי העמותה היתה צריכה לצפות גרימת נזק לדירה לרבות על ידי הצתה מכוונת, קל וחומר בנסיבות המקרה שבפנינו שבו היא היתה מודעת לאותות המצוקה הנפשית ששודרו על ידי המנוח עובר לאירוע, ובזיקה למבחן הסיכון הנני קובעת כי אירוע ההצתה היה במתחם הסיכונים שהעמותה היתה צריכה לראות בעת כריתת החוזה, ומשכך, אין בפנינו נסיבה מסכלת.
בנסיבות המקרה שבפנינו, לא שוכנעתי כי יש לפסוק פיצוי בגין נזק לא ממוני.
לאור כל האמור לעיל, הנני מחליטה לקבל את התביעה, ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 97,560 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.
בנוסף הנני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע אגרת משפט, וכן שכ"ט עו"ד בסך של 23,000 ₪ (תוך לקיחה בחשבון ההוצאות בסך של 1,200 ₪ שנפסקו בהחלטה מיום 7.6.16), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בכל הנוגע לאחריות מגדל טענה התובעת, כי מגדל אחראית כלפיה מאחר שביטחה את המבנה, המלאי ואת האחריות הציבורית של בעלת המבנה כלפי השוכרת והיא אחראית לפצותה בגין הנזקים שנגרמו לה כתוצאה מכך שהשקעותיה במבנה בסך מאות אלפי ₪ ירדו לטמיון וכן לנזקים הנוספים שנגרמו בעקבות השריפה.
ההיתקשרות בין התובעת לנתבעת 1 והאחריות לשריפה בכתב התביעה המתוקן 2 טענה התובעת בהקשר זה, כי עם כניסתה לבית הקרור בהתאם להסכם שכירות, השקיעה כ-500,000 ₪ במושכר על מנת להתאימו לצרכיה ולפעילותה השוטפת (סעיף 5).
...
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעות 1-2, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: נזק למלאי - 2,021,416 ש"ח נזק למשטחי עץ והוצאות מיון מלאי - 37,500 ש"ח עלויות פינוי והשמדת מלאי - 246,529 ש"ח עלויות שיפורים במושכר שירדו לטימיון - 248,000 ש"ח אובדן רווחים - 125,130 ₪ סך הכל - 2,678,575 ש"ח לסיום, הנתבעות 1-2 ישלמו לתובעת פיצוי בגין נזקי השריפה בסך של 2,678,575 ש"ח. הסכומים בסעיפים א'- ד' בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.5.14 ועד ליום התשלום בפועל.
עוד ישלמו הנתבעות 1-2 לתובעת שכ"ט עו"ד בשיעור 23.4%, אגרת משפט והוצאות שכר טרחת מר רומנו.
התביעה נגד נתבעת 3 נדחית והתובעת תשלם לה הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 120,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

התובעים טענו כי האחריות לגרימת השריפה מוטלת על שכמי הנתבעים, שוכרי הדירה ממנה פרצה השריפה, ועתרו לפצוי בגין הנזק שניגרם כתוצאה מהשריפה.
 הסעיפים הנ"ל ופרשנותם בפסיקה מובילים למסקנה כי על השוכר הנטל להוכיח שהנזק לא נגרם ברשלנותו ובכך יהיה פטור מהאחריות לנזק (ע"א (ת"א) 88/94  דוד רוזנווסר בע"מ נ' חתמי לויד'ס לונדון, פ''ד תשנ"ה(3) 318; ש. רנר חוק השומרים, תשכ"ז-1967, בעמ' 160-161 והאסמכתאות הנזכרות שם).
...
" מצילום זירת השריפה שצורף לתצהיר המשלים של הנתבע נראה כי תיאור המומחה מטעם בית המשפט נכון לגבי מיקום הדק (סעיף 6 לתצהיר המשלים של הנתבע): המומחה מטעם בית המשפט מצא חיזוקים לחוות דעתו בסרטון שהוצג לו במפתיע במהלך חקירתו.
משלא הוכחה אחריות הנתבעים לפרוץ השריפה או כי השריפה פרצה בגין רשלנותם, הרי שדין התביעה להידחות הן במישור החוזי והן במישור הנזיקי.
סוף דבר: משלא הוכחה אחריות הנתבעים לפרוץ השריפה או כי השריפה פרצה ברשלנותם, הרי שדין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו