מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות המעביד ליצירת סביבת עבודה בטוחה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

ללא כל ספק, עיקר האחריות למניעת תאונות עבודה היא על המעביד, שלו היכולת והמשאבים לפקח וליצור סביבת עבודה בטוחה, וכן לדאוג להדרכת עובדיו לבצוע עבודה בטוחה ונכונה.
...
הנתבעת גורסת כי טענת התובע שסיבת הנפילה הייתה מכיוון שהמדף "לא ישב טוב" הינה טענה שאין לאפשר לטעון אותה, כי היא בהרחבת חזית.
פועל יוצא שהנתבעת תשלם יותר מכפי שהיה, לו התובע היה פונה מלכתחילה למל"ל בתביעה להחמרת מצב.
לפיכך אני קובע כדלקמן: מסך פסק הדין, יש להפחית את תגמולי המל"ל שהוצגו בפניי: דמי פגיעה ומענק נכות בסך של 60,357 ₪ בצירוף ריבית מיום התשלום לתובע ע"י המל"ל, ועד ליום תשלום פסק הדין.
לסיכום: נזק התובע לאחר ניכוי הבטחת ההכנסה וניכוי אשם תורם הוא: 532,740 ₪ (להלן- הנזק).

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בבסיס האחריות של המעסיק עומדת החובה ליצור סביבת עבודה בטוחה, ומתוך הנחה כי המעסיק הנו בעל חובות אמון כלפיו עובדותיו ועובדיו, וחובה עליו לדאוג לרווחתם ולספק להם סביבת עבודה שהנה נקייה ממעשים של הטרדה מינית.
...
לסיכום לסיכום כלל האמור והמפורט לעיל עד כה, אנו קובעים בזאת, כי התובעת לא הוכיחה כי נפלו פגמים בבירור תלונתה על ידי המכללה.
על כן, דין תביעתה של התובעת כנגד המכללה להידחות על כל חלקיה ובהתייחס לכלל הטענות שהעלתה התובעת כנגד המכללה.
לסיכום כלל התביעה בסיכומו של דבר – לאור כלל האמור והמפורט בהרחבה בפסק הדין, דין תביעתה של התובעת, הן כנגד הנתבע והן כנגד המכללה, להידחות על כל חלקיה, ובגין כלל טענותיה של התובעת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מהפסיקה אף עולה כי מעסיק נושא באחריות ליצירת סביבת עבודה בטוחה כפי שפורט בע"א 8133/03 עודד יצחקי נ' לוטם שיווק בע"מ, נט (3)66: "העובד הבא להוציא לחמו במקום העבודה, זכאי למקום עבודה בטוח והוא נותן אמונו במעביד, בעל השליטה על מקום העבודה, שיספק לו תנאי בטיחות והדרכה סבירים הנדרשים לבצוע העבודה. המעביד, והאחראי במקום העבודה מטעמו, חייב להבטיח כי מקום העבודה יהא כזה שיבטיח את שלומם של העובדים על מנת שעובד שהגיע למקום העבודה בבקרו של יום כשגופו שלם, ייצא את מקום העבודה בערבו של היום במצב זהה. לפיכך על המעביד לנקוט אמצעי זהירות סברים שיימנעו את הסכנות שהעובד חשוף אליהן...". עוד נציין כי ביום 13.4.21 פורסמו כללי שירות המדינה (מינויים)(מסירת ידיעות ותעודות רפואיות במצב חרום נגיף הקורונה), התשפ"א-2021, שצויין בהם כי מטרותיהם של כללים אלה הן מניעת הדבקה והפצה של נגיף הקורונה במקום העבודה ובמסגרת העבודה, הפחתת הסיכון הבריאותי לעובדי משרד ממשלתי ויחידותיו ולמי שבאים עמם במגע במסגרת עבודתם, ושמירה על התיפקוד התקין והרציף של משרדי הממשלה ויחידותיהם, לרבות הבטחת השירותים החיוניים שהם מספקים באופן סביר והולם ולפי דרישות הדין, בתקופת החרום בשל נגיף הקורונה.
...
עם זאת, שעה שהמשיבה הבהירה בתגובתה כי לעת זו לא הורתה על הפסקת העסקת של המבקשת ושעה שימי החופשה של המבקשת מוצו ומשעומדת האפשרות של המבקשת לבצע את הבדיקות ולחזור לעבודתה, הרי ששוכנענו כי האיזון הנדרש הינו כי עד למועד מתן החלטה זו המשיבה תישא בתשלום שכרה של התובעת.
עניין תשלום שכרה של המבקשת החל ממועד החלטה זו ועד למתן פסק דין יוכרע בהליך העיקרי, ובשים לב לנסיבות שיווצרו החל ממועד קבלת החלטה זו. אנו סבורים כי בכך יש משום האיזון הראוי בנסיבות העניין, כך שעד למועד זה הפגיעה בחופש העיסוק של המבקשת הינה על הצד הנמוך, לאור שמירת שכרה ב'תקופת ביניים' זו, שעה שטרם התקבלה החלטה של המשיבה בנוגע להמשך העסקת המבקשת או בחינת פתרונות חלופיים אחרים שיכולים להיות מוסכמים בין הצדדים.
משדחינו את הבקשה ושעה שלא מדובר בפסיקה ראשונית בנדון שוכנענו כי יש לחייב את המבקשת בהוצאות הבקשה בסך של 8,000 ₪ שישולמו בתוך 30 ימים.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יפים לעניינו פסיקת בית המשפט בע"א 371/90 חמוד סובחי נ' רכבת ישראל, מ"ז (3) 345 שם נקבע: "הלכה קבועה ונטועה היא, שמעביד חב חובת זהירות לעובדיו- שמא ייפגעו במהלך עבודתם- וחובה כל כוללת זו נחלקת לחובות משנה, ובהן החובה להנהיג "שיטת עבודה אשר תשמור עליהם... מפני סיכונים ותקלות אשר אדם סביר עשוי וחייב לצפותם מראש... כך אף באשר למניעת סכנות מן העובד, ולהעמדתו של עובד על קיומן של סכנות קיימות... המעביד חייב לנקוט צעדים סבירים כי למנוע מן העובד סכנות מיותרות ולהזהירו מפני סכנות קיימות. במיוחד חייב המעביד לנקוט צעדים סבירים כדי להרחיק אותן סכנות להם ניתן לצפות מראש בשל אופי העבודה ואופי המקום בו מתבצעת העבודה...". מהפסיקה אף עולה כי מעסיק נושא באחריות ליצירת סביבת עבודה בטוחה כפי שפורט בע"א 8133/03 עודד יצחקי נ' לוטם שיווק בע"מ, נט (3)66: "העובד הבא להוציא לחמו במקום העבודה, זכאי למקום עבודה בטוח והוא נותן אמונו במעביד, בעל השליטה על מקום העבודה, שיספק לו תנאי בטיחות והדרכה סבירים הנדרשים לבצוע העבודה. המעביד, והאחראי במקום העבודה מטעמו, חייב להבטיח כי מקום העבודה יהא כזה שיבטיח את שלומם של העובדים על מנת שעובד שהגיע למקום העבודה בבקרו של יום כשגופו שלם, ייצא את מקום העבודה בערבו של היום במצב זהה. לפיכך על המעביד לנקוט אמצעי זהירות סברים שיימנעו את הסכנות שהעובד חשוף אליהן...". מעבר לאמור, שעה שמקום העבודה של המבקשת נמצה בחצריה של מבנה בבעלות הערייה הרי שבשל כך יש למשיבות גם סמכויות נרחבות לשמור על בריאות הציבור מכוח סמכויותיה לרבות, בהתאם לסעיף 249(29) לפקודת העיריות כמצוטט: "לעשות בדרך כלל, כל מעשה הדרוש לשם שמירה על תחום הערייה, בריאות הציבור והבטחון בו, וכן, ברשותו של הממונה, להקים ולקיים מוסדות לבריאות הציבור ולחינוך ולסייע בהם". משכך המשיבות מחוייבות לשמור על הציבור עימו באה המבקשת במגע במסגרת מתן שירותיה כמדריכת יוגה.
...
בשים לב לכך כי לעת הזו איננו סבורים כי הזכויות הלכאוריות של המבקשת גוברות על זכויות וחובות המשיבות לדאוג לרווחתם של באי המקום לרבות העובדים ומי שמקבל שירות, וכל עוד ואכן מדיניות התו הירוק ממשיכה להתקיים במקום העבודה, הם וכאשר מאזן הנוחות נוטה לטעמנו , לעת הזו, לצידן של המשיבות אשר אמונות על שלומם של כל הבאים בשעריה – עובדים ושאינם עובדים - סבורים אנו כי יש להורות על דחיית הבקשה.
עם זאת, שעה שהמשיבה 2 הבהירה בתגובתה כי לעת זו לא הורתה על הפסקת העסקת של המבקשת, ושעה שימי החופשה של המבקשת טרם מוצו ( כעולה מתלושי השכר שצרפה המבקשת) ומשעומדת האפשרות של המבקשת לבצע את הבדיקות ולחזור לעבודתה, הרי ששוכנענו כי האיזון הנדרש הינו כי עד למועד מתן החלטה זו המשיבה 2 תישא בתשלום שכרה של המבקשת, בשלב זה על ידי מימוש ימי החופשה שיש למבקשת וככל שאין מספיק ימי חופשה על ידי תשלום שכרה.
משדחינו את הבקשה ושעה שלא מדובר בפסיקה ראשונית בנדון, שוכנענו כי יש לחייב את המבקשת בהוצאות הבקשה בסך של 8,000 ₪ שישולמו בתוך 30 ימים למשיבות ( 4000 ₪ לכל משיבה).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

הנתבעת 2 היא המעביד האחראי ליצירת סביבת עבודה בטוחה ובנתונים אלו היא חבה חובת זהירות כלפי התובעת אף בנסיבות העניין הקונקרטיות.
...
סה"כ פיצוי בראש נזק זה - 13,600 ₪ ניכויי מל"ל הנתבעות הגישו חוו"ד אקטוארית לפיה סכום הניכויים הוא 865,431 ₪ וכן ריבית צמודה בסך 8,470 ₪ ובנוסף סך כולל של 35,095 ₪ ₪ עבור דמי פגיעה "בהנחה ששולמו" בצירוף 1,350 ₪ ריבית והצמדה וסה"כ 903,343 ש"ח. התובעת הודיעה ביום 5.2.20 שחוות הדעת מקובלת עליה, אך בסיכומיה ביקשה להפחית סך של 865,431 ₪ בלבד ללא נימוק.
סיכומו של דבר, סכום הניכוי הוא 903,343 ₪.
לתשלום: 420,817 ₪ הנתבעות תשלמנה אפוא לתובעת סך של 420,817 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בסך 23.4% (כולל מע"מ) וכן תשבנה לה את הסכומים בהם נשאה עבור חוות הדעת שהגישה וחלקה בחוות דעת מומחי בית המשפט וכן אגרת הפתיחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו