מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות בתאונת דרכים בתחנת דלק

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

כמו כן, מינה בלחסן את הנאשם 1 כאחראי על נאשמים 5-2.
לצד זאת, קבע בית המשפט כי גרסת העורר בחקירתו הראשונה – לפיה לא היה מעולם ביישוב ניצני עוז – אינה מתיישבת עם המצאותן של טביעות האצבע על גבי המנורות, תוך שהוטעם כי בחקירתו השלישית התברר כי ביולי 2016 עבר העורר תאונת דרכים ליד תחנת הדלק של כפר יונה, בכביש 57 בין ניצני עוז לצומת השרון.
...
סיכומו של דבר, טען העורר כי טביעות האצבע שנמצאו מוכיחות, לכל היותר, שנגע במנורות שנמצאו בחדרים ההידרופוניים ובדף הנייר שנמצא במתחם המגורים, אך אין בכך כדי להוכיח נוכחות שלו במקום.
עם זאת, נוכח העבירות המיוחסות לעורר בכתב האישום סבורני כי אין להורות על שחרורו של העורר לחלופת המעצר כפי שהוצעה אלא על מעצרו בפיקוח אלקטרוני.
סוף דבר הדברים האמורים מובילים למסקנה כי הן בחינת התשתית הראייתית הלכאורית והן בחינתה של חלופת המעצר מטות את הכף לטובת מעצרו של העורר בפיקוח אלקטרוני.
על כן, אני מורה למנהל הפיקוח האלקטרוני (כאמור בסעיף 22ב(ג) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), תשנ"ו-1996) להכין חוות דעת בדבר התאמת בית הורי העורר למעצר בפיקוח אלקטרוני ולהגישה לבית המשפט המחוזי עד ליום 30.1.2017.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

הרקע ותמצית טענות הצדדים המחלוקת בין הצדדים היא בשאלת האחריות לתאונת דרכים מיום 13.10.17 בין רכב התובע לבין רכב הנתבע 2 המבוטח על ידי הנתבעת 1.
התובע בעדותו במישטרה ביום התאונה מסר "עמד רכב בצד ימין, כשהגעתי אליו פנה שמאלה וניכנס לתחנת הדלק וחצה פס הפרדה לבן רצוף. נתן לקטנוע מכה נזרקנו עשרות מטרים אני והרוכב". בעדותו בפניי מסר התובע, כי רכב הנתבע 2 עמד בצד ימין מעבר לקו הצהוב וכאשר התקרבו אליו, הוא פנה שמאלה ופגע ברכבו בחלקו האחורי.
...
לאור כל המפורט לעיל, אני מקבלת גרסת התובע ומר שרעבי, כי התאונה התרחשה עת הסיע הנתבע 2 את רכבו במטרה לפנות שמאלה.
עוד אני סבורה, כי על פי גרסת התובע ומר שרעבי יש להטיל אשם תורם על התובע בשיעור של 30% בשים לב לכך שראה את רכבו של הנתבע 2 פונה שמאלה ולא פעל למניעת התאונה.
התובע לא הגיש ראיות להוכחת ראש נזק זה ואין באמור לעיל על ידו להקים לו פיצוי בגין ראש נזק זה. לאור כל האמור לעיל אני מקבלת את התביעה באופן חלקי ומחייבת את הנתבעים לשלם לתובע סך של 8,484 ₪ בגין הנזק, סך של 900 ₪ בגין שכ"ט שמאי, 400 ₪ בגין שכר העד מטעם התובע וסך של 700 ₪ בגין הוצאות, וזאת תוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין, שאם לא כן ישא התשלום הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית טענות הצדדים: תמצית טענות התובעת: לטענת התובעת, מדובר בתאונת דרכים שארעה בתחנת הדלק בכפר קאסם, כאשר הנתבע נסע לאחור ופגע ברכב התובעת.
חזוק למסקנתי בדבר אחריותו של הנתבע לתאונה מצאתי בהודעה שנמסרה מטעמו להראל, בה צוין :"מבוטחינו חזר ריוורס ופגע בצד ג'" (נספח ד' לכתב התשובה של התובעת לכתב ההגנה של בדיר).
...
לאחר ששמעתי את הצדדים והעדים ולאחר עיון בכתבי הטענות על נספחיהם ולאחר ששמעתי את סיכומי הצדדים , מצאתי כי לכל אחד מהצדדים הייתה תרומה ל"מגדל הטעויות" , החל בנהג התובעת שלא רשם נכון את מספר הרישוי של רכבו של בדיר, וכלה בטעות ביום הדיון בבקשה לביטול פסק הדין.
מצאתי שיש לקבל את התביעה שכנגד באופן חלקי כמפורט להלן.
לגבי יתרת התביעה - לא הוצגו הוכחות לקיום נזק נוסף, ומכל מקום אני סבורה שלאור "תרומתו" של בדיר להשתלשלות העניינים אין הוא זכאי לכל פיצוי נוסף על ההשבה שנפסקה לו. סוף דבר: בתביעה העיקרית תשלם הראל לתובעת סך של 6,998 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסך 2,000 ₪ והחזר אגרה בהתאם לקבלה.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של נהיגה בחוסר זהירות תוך כך שסטה שמאלה לכיוון תחנת דלק אליה התכוון לפנות, חסם דרכו של רוכב אופנוע וגרם לתאונת דרכים אשר גרמה לחבלה של ממש בדמות חבלת ראש עם שברים בגולגולת ודימום תת עכבישי, כאשר הנפגע הורדם והונשם והוצרך לאישפוז ושקום ארוכים (כ - 5 חודשים),כמו כן, גרם לנזק לכלי הרכב המעורבים בתאונה.
לדעתה זו צרפה חוות דעת מומחה אשר ציין שלא נילקחה מצלמה רלוואנטית שהייתה מקובעת בתחנת הדלק וצילמה את כיוון נסיעת המעורב ובעיקר טוען שרוכב האופנוע נהג במהירות גבוהה של כ – 72 קמ"ש. מכל אלו מבקשת ההגנה לקבוע שנהג האופנוע אחראי לקרות התאונה.
...
כתב האישום הוגש ביום 7.4.14 בפני מותב אחר כאשר מאוקטובר 2014 ההגנה היא זו אשר ביקשה דחיות חוזרות ונשנות לביצוע הקראה בתיק בנימוקים שונים של צילום התיק, הכנת הגנת הנאשם ופגישה עם רשות התביעה בניסיון להגיע להסדר, בסופו של דבר, נתנה זו את תשובתה לכתב האישום וכפירתה רק ביום 22.2.16, כשביום זה נקבע מועד ההוכחות.
בסופו של דבר, במקרה זה העובדות הינן ברורות, הנאשם נהג ברכב מסוג ג'יפ, כשהגיע בנסיעה רצופה, כך ניתן לראות על פי הסרטון, ופנה שמאלה, זאת כאשו היה לו שדה ראייה של לפחות 50 מטרים קדימה ובוודאי כשהוא רואה את הצומת ואף רחוק הימנה, כאשר מבט אחד זהיר היה מגלה את רוכב הקטנוע הנוסע בנתיב שלו בכיוון ישר.
בסופו של דבר מצאתי כי די בנקודות שאינן במחלוקת ובוודאי לאור העובדה ששדה הראייה של הנאשם פתוח קדימה על מנת למצוא אותו אחראי לתאונה ואני קובעת שהתביעה הרימה את הנטל המוטל על כתפיה וזאת מעל לספק סביר.
לפיכך אני מרשיעה את הנאשם בעובדות המיוחסות בכתב האישום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2004 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

העד מסר כי הוא הגיע למקום התאונה לאחר שנתקבלה הודעה על תאונת דרכים בתחנת הדלק והבחין בשני כלי רכב, רכב מסוג וולוו, וטנדר מסוג מיצובישי.
לגירסת הנתבע מס' 1 – התובע שכנגד, כפי שעלתה מכתב הגנתו, מכתב התביעה שכנגד ומדבריו במהלך הדיון, האחריות לקרות התאונה מוטלת לפתחו של התובע.
...
בנסיבות אלה, אני סבורה כי התובע הוכיח הפסד בגין ימי עבודה לרכב בסך של 880 ₪, קרי עבור ארבעה ימים.
סוף דבר.
הואיל ועסקינן בתביעה ובתביעה שכנגד ומצאתי כי לנהג מטעמו של התובע רשלנות תורמת לקרות הארוע בשעור של 30%, החלטתי במקרה הנידון כי כל צד ישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו