לא זו אף זו, הוכח כי ביום 4.6.20 בשעה 8:48, שלח מר אביטל למר עוקר מיסרון תזכרות שבו נכתב "חמודי בוקר טוב, מה קורה עם העברת בעלות היום מבטל את הביטוח של הרכב". יוזכר כי התאונה ארעה באותו היום 4.6.20 בשעה 20:30, היינו מספר שעות לאחר משלוח המסרון הנ"ל. עוד יוזכר כי העברת הבעלות ברכב בוצעה ביום 9.6.20, וכי מר אביטל פנה לחב' כלל בבקשה לביטול הפוליסה באופן רטרואקטיבי ביום 11.6.20.
הסרת הכסוי הבטוחי עלול להטיל על חב' י.ג.ל אחריות אישית בגין אי קיום היתחייבותה הנ"ל , ואין להעלות על הדעת מצב בו תישא חב' יג.ל בנזק שניגרם לרכב בזמן שהיתה לה עדיין זיקת בעלות בו, ובזמן שהיתה לה פוליסת ביטוח תקפה אשר נועדה לכסות סיכון זה ושבגינה שילמה פרמיית ביטוח.
...
שאלת המפתח היא האם שינוי הבעלות בנכס גרר החמרה של הסיכון: אם התשובה היא שלילית, אין לאפשר למבטחת להימנע מתשלום תגמולי ביטוח"
בענייננו, הן לפי הגישה הגורסת כי הפוליסה פוקעת באופן אוטומטי עם מכירת הרכב, והן לפי הגישה הדוגלת במבחן "הסיכון הביטוחי", המסקנה אחת והיא, שהפוליסה לא פקעה בנסיבות המקרה שבפנינו, וכי על חב' כלל לשלם תגמולי ביטוח מכח הפוליסה הנ"ל. אנמק את מסקנתי:
אין מחלוקת כי התאונה אירעה קודם להעברת הבעלות ברכב על שמו של מר עוקר, וכי הפוליסה בוטלה על ידי חב' י.ג.ל לאחר העברת הבעלות ברכב.
לאור הקביעה שפוליסת הביטוח היתה בתוקף במועד אירוע התאונה, הנני מחייבת את חב' כלל לשלם למר עוקר את הסך של 110,772 ₪ מכח הפוליסה הנ"ל.
בנוסף הנני מחייבת את מר מולטו לשלם למר עוקר את הסך של 77,540 ₪ שמהווה 70% מהנזק שנגרם באשמו של מר מולטו.
בנוסף הנני מחייבת את חב' כלל ואת מר מולטו, ביחד ולחוד, לשלם לתובע אגרת משפט, וכן שכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ₪.
לאור שיעור אחריותם של מר עוקר ושל מר מולטו להתרחשות התאונה כמפורט לעיל, ובהתחשב בהודעת צד שלישי שהוגשה, הנני מחייבת את חב' כלל לשלם לחב' מגדל את הסך של 12,197 ₪, והנני מחייבת את מר מולטו לשלם לחב' מגדל את הסך של 28,458 ₪.