אציין כבר עתה, כי עדות נהג רכב התובעת, אשר לנסיבות היתרחשות התאונה, נתמכה בעדות רעייתו, גב' נאווה פרקש , אשר העידה, לאמור:
"היינו בנסיעה לכיוון צפון בשלב מסוים שמענו חבטה ברכב שגרמה לי לקפוץ בבהלה. אני ישבתי בצד ימין עסוקה בכלל בעניינים אחרים, הבן הצעיר ישב מאחור ואז אני רואה אחרי החבטה איזה שהוא חלק שקופץ מאיזור הרכב כלפי מעלה. ואז אנו מבינים שקרה משהו לא מבינים בדיוק מה עוצרים בצד דרך, יורדים לראות מה קרה לרכב ומגלים שבחלק קדמי נפל נעלם.. ואנו מתחילים לבדוק מה ובנתיים מגיע נציג כביש 6 עוצר בצד הדרך בודק מה אתנו. אומר שיש נהג משאית שהתפוצץ לו צמיג, בעלי אבי הולך אליו והנהג בא לכיוון רכב מסתכל רואה את הנזק מחליף פרטים ומודע לזה שלא היה כרגע תקר בגלגל, שנינו ממתינים הוא ממתין לסיוע שלו. אני שומעת בום ורואה חלק שעולה למעלה.. רואה משהו שחור עף מעל הרכב והולך לכיוון שמאל של הרכב, זה הכול " (עמ' 4 לפרוטוקול, שורות 23-15).
ראיתי להטיל את האחריות המלאה לגרימת התאונה על כתפי נהג המשאית, תוך זקיפת אשם תורם בשיעור של 20% לחובת נהג רכב התובעת, אשר אינו מקים עילת תביעה נגדית לנתבעים, או מי מטעמם, וזאת מן הטעמים המצטברים שיפורטו להלן.
...
חמישית, כידוע, הכלל שעניינו הדבר מעיד על עצמו, המצוי בסעיף 41 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], דורש את התקיימותם של שלושה תנאים מצטברים: האחד, צופה אל התובע ודורש את אי ידיעתו או אי יכולתו לדעת את נסיבות קרות הנזק, השני צופה אל הנתבע ודורש את שליטתו המלאה בנכס שגרם לנזק והשלישי צופה אל נסיבות המקרה ודורש כי יתיישבו יותר עם המסקנה, כי הנתבע לא נקט בזהירות סבירה מאשר עם המסקנה שנקט זהירות סבירה ובהתקיימותם של שלושת התנאים המצטברים - על הנתבע הראיה להוכיח כי לא התרשל, התרשלות שיחויב בגינה.
משעבר הנטל אל כתפי הנהג הנתבע יש לשאול האם זה האחרון הצליח להוכיח, כי לא התרשל? אני סבורה כי התשובה לכך היא שלילית.
התוצאה
לאור האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה ברובה, ומחייבת את הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, לשלם לתובעת סכום של 14,885 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה כחוק מיום 10.6.19 ועד למועד התשלום המלא בפועל.