לכן, טען בעדותו כי: "ביצענו רק תקוני צבע והחלפנו כמה חלקים חדשים...עשינו גם פרוק והרכבה". לשיטתו, העביר את יתר העבודות לקבלני משנה, לרבות החלפת צמת החיווט, אך לא צירף סימוכין לאימות דבריו, אף לא את ההזמנות ותעודות המשלוח של החלפים מחו"ל, לא ידע לומר את שמם של אלה שהזמין מהם חלפים, לא זכר תוך כמה זמן הגיעו החלפים, או כמה זמן שהה הרכב במוסך, ולא ידע לציין את שמו של מי שטיפל בנושא הצמה, שלדבריו היה בעל רישיון לטפל בחשמל רכב.
הדעת נותנת שראיה שבעל דין יכול להציג בתמיכה לטענתו תובא לבית המשפט, ואם אינו מציג אותה, ללא הסבר, חזקה היא שראיה זו פועלת לחובתו.
על כן, לו היה טוען היבואן שצריך להחליף את הצמה, היה בודק זאת מול הוראות היצרן: "כי הוראות היצר הן הקו המנחה של בעלי המיקצוע שמקבלים רישיון ממשרד התחבורה. ככל שהוא ידבר איתי טלפונית זה לא יעזור לא ליבואן ולא למוסך". לצד זאת אישר, כי אם יוכרע שהיה צורך בהחלפת הצמה, אזי נידרש לבצע את עבודות הפרוק וההרכבה שפירט הנתבע 3 (עמ' 41 שו' 18-22 לפרוט).
שלישית, תיקון שאינו לפי הוראות היצרן עלול לגרום לבעל הרכב נזק, שכן היבואן (בשם היצרן) עלול שלא להכיר באחריותו לרכב.
...
אינני מקבלת עמדה זו. על מנת לחייב את הנתבע 3, לא די בהסתמכותו של התובע על חוות-דעתו.
בנושא הפער בחלקי החילוף, שהתמצה בסופו של דבר רק במודול ובחיישנים, לא הוכח לטעמי כי הנתבע 3 פעל בניגוד למצופה משמאי סביר, או שלא עפ"י העקרונות המקצועיים המחייבים או המקובלים.
משום כך, אני מחליטה לחייב את הנתבע 3 לשלם לתובע את ההפרש בגין ירידת ערך, בשיעור 1.5% משווי הרכב ובסך 8,010 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין, מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.