ברשימה זו, מופיעות לראשונה הדרישות להשלמת חתכים וחזיתות, הוספת קוי מידות לכל הגובה, סימון קוי ביניין, מפת מודד מוסמך נכון להיום, חתימות מתכנן השלד".
בשנת 2009 נשלחה החלטת הוועדה (נ/13) הכוללת רשימת דרישות דומה לקודמתה, והפעם סומנו סימני "וי" ליד חלק מן הדרישות, וסימני עיגול ליד 2 דרישות "מפת מודד" ו-"שני העתקים".
בשנת 2011, שוב נתקבלה אצל הנאשמים רשימת דרישות, שאינה מסומנת כלל, והפעם מופיעות בה גם דרישות חדשות: "הגשת הצהרת מהנדס אחראי לתיכנון, הגשת הצהרת מהנדס אחראי לבצוע השלד,תכניות אינסטלאציה סניטריות, הערות ע"ג תשריט ההיתר".
בנוסף, הנאשם העיד על שיחות חוזרות ונישנות עם מזכירות הוועדה, בהן ניסה לברר שוב ושוב מה עוד נידרש ממנו, ונימסר לו כי אל לו לראות את רשימת הדרישות כמחייבת, וכי בעיניינו מולאו הדרישות.
בע"פ 3862/04 עריית פ"ת נ' נקר (נבו מיום 12.2.08), נאמר מפי כב' השופט אורנשטיין:
אחריות בנזיקין בגין מצג שוא רשלני ("היזק דיבור") הוכרה במשפט הישראלי כבר בראשיתו (המ' 106/54 וינשטיין נ' קדימה אגודה שיתופית בע"מ, פ"ד ח(2) 1317).
הינה כך קבע הנשיא שמגר, בהידרשו למקרה שבו מסרה הרשות המקומית מידע שגוי בדבר יעודה של קרקע:
"רשות מקומית, המרכזת במחלקה ממחלקותיה אינפורמאציה ייחודית בנושאי תיכנון ובינוי ערים, ואשר עובדיה נוהגים לספק מידע בנושאים האמורים לציבור פונים, והם עושים זאת אגב מילוי תפקידם הצבורי, הרי עובדי אותה הרשות, ומכוחם הרשות המקומית עצמה, חבים חובה שלא להתרשל באספקת המידע המבוקש ולספק מידע אמיתי ומהימן, מקום שההסתמכות על אותו מידע צפויה ומסתברת בנסיבות העניין" (ע"א 209/85 עריית קרית אתא נ' אילנקו פ"ד מב(1) 177, 204; להלן – עניין אילנקו).
...
אילו ניתנה לנאשמים ההזדמנות למסור גרסתם, ייתכן שלא היה מוגש כלל כתב האישום, או שהגשתו היתה נדחית באופן שהיה מצריך בחינה לאור ההנחיה החדשה.
כאן המקום לציין כי אינני מקבלת את טענת התביעה (בסיכומיה) שהבניה בענייננו לא התיישנה.
בנסיבות אלה, אני סבורה כי עניינם של הנאשמים נכנס לגדר הנחיית הפרקליטות שעל פיה לא היה מקום להגיש את כתב האישום, ועל כן נפל פגם של ממש בהגשתו.