מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות בנזיקין לקריסת סילו בחיפה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2001 בעליון נפסק כדקלמן:

תאריך הישיבה: כ"ח בחשוון תשס"א (26.11.00) בשם המערער בע"א 2028/99 (המשיב 3 בע"א 3059/99): עו"ד אריה בלכמן בשם המערערים בע"א 3059/99 (המשיבים 6-2 בע"א 2028/99): עו"ד רן פינגרר בשם המשיבה 1 בע"א 2028/99 (המשיבה 2 בע"א 3059/99): עו"ד אליהו שילה בשם המשיבים 10-9 בע"א 2028/99 (המשיבים 6-5 בע"א 3059/99): עו"ד דורון מוזס בשם המשיב 11 בע"א 2028/99 (המשיב 7 בע"א 3059/99): עו"ד אהד מנדל פסק-דין השופטת ד' דורנר]: העובדות, ההליכים והטענות בתאריך 31.5.93 קרס סילו - שהוא ממגורה המשמשת לאיחסון תבואה - שניבנה ברחוב שלמה בן-יוסף בחיפה, והתמוטט על מבנה בלוקים שעמד בסמוך.
ואילו המפקח מצידו טען, כי רשלנותם הפושעת של הבעלים, שהתעלמו מדבריו בדבר הצורך להתקין צנור-הרקה ובמשך השנים לא דאגו לאטום כראוי את הסדקים שנוצרו בסילו, ניתקה את הקשר הסיבתי בין הפגמים בפעולותיו לבין קריסת הסילו, וכי, לחילופין, ראוי לצמצם עד למינימום את אחריותו לנזקים.
בעניינינו, הקשר הסיבתי הנידרש במשפט מוגדר בסעיף 64(2) לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], הקובע כי לא יראו באשם שהיה הסיבה או אחת הסיבות לנזק, כאשם שגרם לנזק, באם "אשמו של אדם אחר הוא שהיה הסיבה המכרעת לנזק". האופי המכריע של האשם אינו נקבע על-פי אופן חלוקת האחריות.
...
בית-המשפט המחוזי (סגן-הנשיא ד"ר דן ביין) מצא, כי על-פי התוכניות שהכין המפקח, צינור-ההרקה היה חיוני להבטחת יציבות הסילו, כי הפעלת הסילו בלא צינור-הרקה גרמה להיווצרות סדקים, שלא נאטמו כהלכה, ובסופו של דבר לקריסת הסילו.
ואילו את המפקח מצא בית-המשפט המחוזי אחראי בשיעור של 25% לנזקים.
הרושם שמתקבל הוא שלאחר ש[צינור-ההרקה] קרס הרגיש [המפקח] שלא בנוח ולכן הוא לא עמד בצורה תקיפה על דעתו ובעיקר נראה לי שהוא לא הסביר בצורה ברורה וחד משמעית, כי בתכנון הסילו הוא לקח בחשבון את נושא [צינור-ההרקה] כמרכיב חיוני להבטחת יציבות הסילו.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2001 בעליון נפסק כדקלמן:

בתאריך 31.5.1993 קרס סילו-שהוא ממגורה המשמשת לאחסון תבואה-שנבנה ברחוב שלמה בן-יוסף בחיפה, והתמוטט על מבנה בלוקים שעמד בסמוך.
ואילו המפקח מצדו טען, כי רשלנותם הפושעת של הבעלים, שהתעלמו מדבריו בדבר הצורך להתקין צנור הרקה ובמשך השנים לא דאגו לאטום כראוי את הסדקים שנוצרו בסילו, ניתקה את הקשר הסיבתי בין הפגמים בפעולותיו לבין קריסת הסילו, וכי, לחלופין, ראוי לצמצם עד למינימום את אחריותו לנזקים.
בענייננו הקשר הסיבתי הנדרש במשפט מוגדר בסעיף 64(2) לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], הקובע כי לא יראו באשם שהיה הסיבה או אחת הסיבות לנזק כאשם שגרם לנזק, אם "אשמו של אדם אחר הוא שהיה הסיבה המכרעת לנזק". האופי המכריע של האשם אינו נקבע על-פי אופן חלוקת האחריות.
...
בית-המשפט המחוזי (סגן הנשיא ד"ר ד' ביין) מצא, כי על-פי התכניות שהכין המפקח, צינור ההרקה היה חיוני להבטחת יציבות הסילו, כי הפעלת הסילו בלא צינור הרקה גרמה להווצרות סדקים, שלא נאטמו כהלכה, ובסופו של דבר לקריסת הסילו.
ואילו את המפקח מצא בית-המשפט המחוזי אחראי לנזקים בשיעור של 25%.
הרושם שמתקבל הוא שלאחר ש[צינור ההרקה] קרס הרגיש [המפקח] שלא בנוח ולכן הוא לא עמד בצורה תקיפה על דעתו ובעיקר נראה לי שהוא לא הסביר בצורה ברורה וחד משמעית, כי בתכנון הסילו הוא לקח בחשבון את נושא [צינור ההרקה] כמרכיב חיוני להבטחת יציבות הסילו".
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו