מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות בנזיקין בתאונה בטיול מאורגן בחו"ל

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

כפי שאפרט להלן- מצאתי כי הנתבעת כשלה בתכנון וארגון הטיול, כאשר לא וידאה בחירה של ספק מקומי אחראי ומקצועי, וכן כשלה בבצוע הטיול, באמצעות שלוחה- המדריך מטעמה, שהנו נציגה בחו"ל ולכן אין נפקא מינא כי התאונה התרחשה בתאילנד ויש לבחון את היתנהלותה של הנתבעת ושל הנציג מטעמה על פי דיני פקודת הנזיקין הישראלית.
לא יכולה להיות מחלוקת כי לסוכן נסיעות ולמדריך טיולים בחו"ל יש אחריות במישורים שונים כלפי משתתפי טיול מאורגן.
...
בהעדר ראיה אחרת- אני מקבלת את טענת הנתבעת והתביעות בפריט זה נדחות.
מבלי להקל ראש בחומרת הפציעה של התובעת 3- אני קובעת שנכותה האורתופדית הצמיתה בתחום האורתופדי, לאחר שמצבה התייצב, אינה גבוהה, ולא מנעה ממנה לעבוד, כמעט בכושר מלא, במהלך השנים הרבות שחלפו מאז התאונה ואף כיום.
נכותה הרפואית אינה מצדיקה פסיקת פיצוי בגין עזרת הזולת מעבר לתקופה זו. נוכח כל האמור, להלן הפיצוי המגיע לתובעים בגין התאונה: לתובע 1 – גבריאל ימין : פיצוי בגין נזק לא ממוני – כאב וסבל, אותו אני מעמידה בנסיבות הפציעה, האשפוז ויתר הנתונים הצריכים לעניין, בסכום של 18,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

היכן ראוי שתתברר תביעתה של התובעת לפצוי בגין ניזקי גוף שנגרמו לה לטענתה בפארק חבלים ברומניה – בבית משפט זה, או בבית משפט רומני? על שאלה זו, שאלת "הפורום הנאות", נסובה החלטתי זו. התובעת הגישה תביעה לפצוי בגין נזק גוף שניגרם לה, לטענתה, בתאונה ביום 24.7.2019 כתוצאה מנפילה בפארק חבלים בעיר ברשוב ברומניה בזמן שהותה בטיול מאורגן שהוזמן מאת הנתבעת.
לטענת הנתבעת, הספק המקומי אחראי על ההיתקשרות עם בתי המלון, תפעול האופרציה של קבלת הנופשים ופיזורם לבתי המלון וחזרה, הוא המעניק שירותי תיור ואטרקציות, והיה אמון על תיכנון, הפקה והוצאה לפועל של הטיול, כולל מלון, נסיעות, אטרקציות ובילויים, ביניהם הפעילות מושא התביעה.
יישום המבחן הראשון: מירב הזיקות – לרומניה הזיקות החשובות והמשמעותיות מובילות לרומניה: הארוע הנזיקי היתרחש ברומניה; הטיפול הרפואי הראשוני שקבלה התובעת היה ברומניה; הצוות המפעיל את המתקן נמצא ברומניה; נהלי הפעלת המתקן נקבעו ברומניה או לפחות מותאמים למיתקן שנימצא ברומניה ורשויות הרשוי והפיקוח על המתקן נימצאות אף הן ברומניה.
אני סבור כי ציפייתו הסבירה של כל הנוסע לחופשת סקי בחו"ל הנה שבמקרה של תאונת סקי שבגינה יש לו תביעה כנגד מפעילי האתר, או כנגד מארגני החופשה ומדריכיה שם, יהא עליו להגיש התביעה במקום בו אירעה התאונה, והתביעה תתברר על פי דיני המקום, וזאת אף אם רכש את חבילת הסקי אצל הנציג הישראלי של מפעיל החופשה בחו"ל. אין המדובר בשירות הניתן בארץ, הכופה על הלקוח, הר כגיגית, היתדיינות מעבר לים, אלא המדובר בשירות הניתן בחו"ל על ידי ספק, אשר כמותו ישנם רבים המציעים את שירותיהם בישראל, וללקוח ישנה בחירה חופשית לבחור לו בין הספקים השונים, אשר משווקים חבילות סקי בחו"ל, ואין לומר כי קביעת מקום ההיתדיינות בחו"ל מקפחת את הלקוח ומעניקה לספק יתרון שאיננו הוגן.
...
היכן ראוי שתתברר תביעתה של התובעת לפיצוי בגין נזקי גוף שנגרמו לה לטענתה בפארק חבלים ברומניה – בבית משפט זה, או בבית משפט רומני? על שאלה זו, שאלת "הפורום הנאות", נסובה החלטתי זו. התובעת הגישה תביעה לפיצוי בגין נזק גוף שנגרם לה, לטענתה, בתאונה ביום 24.7.2019 כתוצאה מנפילה בפארק חבלים בעיר ברשוב ברומניה בזמן שהותה בטיול מאורגן שהוזמן מאת הנתבעת.
אני סבור כי ציפייתו הסבירה של כל הנוסע לחופשת סקי בחו"ל הינה שבמקרה של תאונת סקי שבגינה יש לו תביעה כנגד מפעילי האתר, או כנגד מארגני החופשה ומדריכיה שם, יהא עליו להגיש התביעה במקום בו ארעה התאונה, והתביעה תתברר על פי דיני המקום, וזאת אף אם רכש את חבילת הסקי אצל הנציג הישראלי של מפעיל החופשה בחו"ל. אין המדובר בשירות הניתן בארץ, הכופה על הלקוח, הר כגיגית, התדיינות מעבר לים, אלא המדובר בשירות הניתן בחו"ל על ידי ספק, אשר כמותו ישנם רבים המציעים את שירותיהם בישראל, וללקוח ישנה בחירה חופשית לבחור לו בין הספקים השונים, אשר משווקים חבילות סקי בחו"ל, ואין לומר כי קביעת מקום ההתדיינות בחו"ל מקפחת את הלקוח ומעניקה לספק יתרון שאיננו הוגן.
נוכח הנימוקים המנויים לעיל דין התביעה להימחק.
בנסיבות העניין, לאור התוצאה אליה הגעתי, מתוך התחשבות רבה בתובעת ובמצבה הרפואי, ובהתחשב בכך שלפחות חלק מן ההוצאות שנגרמו לנתבעת (כגון עלות חוות דעת נגדית) יוכלו לשמש אותה בהליך עתידי, אם יינקט, אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעת סך של 1,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת הדגישה כי היא ובן זוגה, גמלאים בשנות השבעים לחייהם רכשו את חבילת התיור מתוך הבנה כי מדובר בטיול מאורגן המותאם לגילם.
הנתבעות הפנו להלכה המשפטית לפיה ישראלים אינם יכולים לתבוע בישראל בגין נזקים שנגרמו להם בתאונת דרכים בחו"ל (דנ"א 4655/09 נטע לי סקאלר נ' רוני יובינר).
דיון בשאלת האחריות על מנת לידון בשאלת האחריות ומכאן ההתרשלות הנטענת של הנתבעת 1, יש לבחון האם היה על הנתבעת 1 לצפות את נפילתה ופגיעתה של התובעת ור' ת"א ( מחוזי- ים) 3225/01 באשר נ' מתנאל (מיום 13.11.05), שם נקבע כי : "במסגרת בחינתה של חובת הזהירות הקונקרטית עלינו לבחון האם היה על הנתבעים לצפות, מבחינה טכנית ונורמטיבית, כי התובע עלול ליפול ולהינזק. בעיניין זה יש לציין, כי הדין איננו מטיל חובת זהירות קונקרטית בשל "סיכונים סבירים", ואף אם נקבע כי היה על הנתבעים לצפות את נפילת התובע במהלך הטיול, אין בכך כדי להטיל עליהם אחריות לנזקיו, אם נפילה במהלך הטיול מהוה סיכון סביר.
לעניין זה ר' דנ"א 4655/09, נטע לי סקאלר נ' רוני יובינר (מיום 25/10/2011) שם נקבע, תוך הפניה גם לספרו של פרופ' אנגלרד, פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מהדורה שלישית, 2005) כך - "הסיבה לתחולתו הטריטוריאלית של חוק הפיצויים נעוצה בהסדר המיוחד המקופל בתוכו – הן מבחינת מטרותיו והן מבחינת יישומו. פרופ' אנגלרד כתב כי: "לדעתנו, טיב ההסדר הישראלי, המשלב בתוכו יסודות של משפט פרטי ושל משפט צבורי (קרן סטאטוטורית, חובת ביטוח ואחריות פלילית), שולל את תחולתו על תאונות דרכים הקורות מחוץ לשטח מדינת ישראל" (אנגלרד, בעמ' 7).
הסדר זה שם דגש על מאפיינים מסוימים של דיני הנזיקין, כמו הצורך בהבטחת פיצוי לרוב הנפגעים תוך כדי פיזור הנזק.
...
בנסיבות אלו ובהתחשב בשיעור הנכות, והטיפולים להם נזקקה התובעת כמו גם ובהתחשב בגילה אני סבור כי ככל והיה נקבע בפסק דין זה כי התובעת זכאית לפיצוי -אני סבור כי בגין ראש נזק זה נכון היה להעמיד את הפיצוי בסך של 18,000 ₪.
סוף דבר לאור האמור לעיל התביעה נדחית.
אני מחייב את התובעת בתשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 15,000 ש"ח, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

רקע כללי וטענות הצדדים בתמצית: התובעת ילידת 6/12/1981, נשואה ואם לארבע בנות, עבדה במועדים הרלוואנטיים לתביעה כסוכנת מכירות בחברת "סנו". בתאריך 20/5/2016 יצאה התובעת לטיול מאורגן מטעם העבודה בספרד (להלן: הטיול).
לעמדת הנתבעת, היה על התובעת להגיש את תביעתה נגד "חברת הקרטינג ומבטחתה" וכן נגד "ספק התיירות המקומי" וככל שקיימת אחריות בנזיקין לתאונה הרי שהיא מוטלת על חברת הקרטינג בספרד והספק המקומי.
אחריות מארגן טיול לחו"ל בנזיקין: לצורך הוכחת התגבשות עוולת הרשלנות, על התובעת להוכיח קיומה של חובת זהירות (מושגית וקונקרטית), הפרת חובת הזהירות, נזק, וקשר סיבתי בין הפרת חובת הזהירות ובין הנזק (ע"א 145/80 ועקנין נ' המועצה המקומית בית שמש, פ"ד לז(1), 113).
...
לאחר שבחנתי את טענת הנתבעת ואת כלל נסיבות העניין שוכנעתי כי דין טענת הנתבעת להידחות.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי בחומר הראיות שהונח לפניי, נחה דעתי שהתובעת לא הוכיחה הפסד שכר בתקופת העבר.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
סה"כ נזקי התובעת הם כדלקמן: גריעה מכושר השתכרות (כולל הפסד פנסיה) 145,154 ₪ עזרת הזולת עבר ועתיד הוצאות רפואיות ואח' נזק לא ממוני 15,000 ₪ 1,500 ₪ 30,000 ₪ סה"כ פיצוי 191,654 ₪ ניכויי אשם תורם (30%) 57,496 ₪ - סה"כ פיצוי בניכויי אשם תורם 134,157 ₪ אחר כל האמור לעיל, הנתבעות תשלמנה לתובעת סך בשיעור 134,157 ₪, בצירוף אגרה כפי ששולמה, ובצירוף עלות חוות דעת המומחה מטעם התובעת וכן תישאנה בשכ"ט עו"ד בשיעור 23.4% וכן ביתרת האגרה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

הודעה זו נדחתה בהסכמת הנתבעת, תוך שהנתבעת מסכימה כי צ"ג 3 לא גרם לתאונה ברשלנות אלא "איבד שליטה על הרכב" עוד טוענת הנתבעת כי אחריותה ו/או חבותה ככל שקיימות – בוטחו באמצעות סוכנות הביטוח צ"ג 1 אצל צ"ג 2 אשר התרשלו בביטוח הנתבעת ו/או החליפו את עקרי הכסוי הבטוחי, החריגו תאונות דרכים מבלי למסור כל הודעה בעיניין זה לנתבעת וזאת למרות שעיקר פעילות הנתבעת מתבצעת על גבי כלי רכב באמצעות ספקים חצוניים בחו"ל. מדובר היה בנסיעה בשביל פשוט ולא מורכב ביער, במהירות נמוכה שנקבעת על ידי הראשון בשיירה – המדריך.
האפשרות הנתמכת בעדות התובעת ובעדות הראשונה של יהודה כי הגלגל התנתק תוך כדי נסיעה, והעדות הראשונה של יהודה כי הטרקטורון היה תקול ובלמיו לא היו תקינים, מביאים אותי לקבוע כי נטל ההוכחה להעדר רשלנות לקרות התאונה, יוטל על הנתבעת מכח סעיף 41 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש), בכך שבחרה חברה שספקה לה, כך נראה, טרקטורון שאינו תקין.
התובעת ישבה מאחור בטרקטורון, נסעה כמטיילת בטיול מאורגן, לפתע היא מצאה עצמה מוטלת על הקרקע כתוצאה מהתהפכות הטרקטורון.
הנתבעת טוענת כי ההחרגה של תאונות דרכים בחו"ל, החלה רק משנת 2015, והיא לא הובאה בדרך הקבועה בדין לידיעתה בכך שסברה כי הפוליסה שלה אצל צ"ג 2 מכסה גם טיולים רכובים בחו"ל. סקירת המסמכים הביטוחיים שצורפו לתיק ראשית אסקור עתה את העולה מפוליסת הביטוח שהוציאה צ"ג 2 לנתבעת.
...
הנתבעת טענה בהגנתה כי דין התביעה להידחות ו/או להימחק בהעדר עילת תביעה בישראל על פי הדין הישראלי בהתאם לדנ"א 4655/09 נטע לי סקאלר נ' רוני יובינר מיום 25.10.11 בנוסף או לחלופין, ככל והתובעת סבורה כי היה פגם בטרקטורון היה עליה להפנות תביעתה כנגד החב' הרומנית שסיפקה את הטרקטורונים.
על הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 202,144 ₪ בצירוף ריבית והפרשי הצמדה מיום 13.9.22 עד ליום התשלום המלא בפועל (סכום זה הינו: הסכום ששולם למל"ל), ובתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור 15%+ מע"מ. הנתבעת תשלם לתובעת את הסך של 373,000 ₪ בניכוי הסכום ששולם למל"ל (סכום זה הינו הפיצוי לתובעת), ובצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור 20% + מע"מ מסכום הפיצוי לתובעת, בתוספת הוצאות משפט בהתאם לאסמכתאות וכן את אגרת המשפט.
ההודעה כנגד צדדי ג'- נדחית.
הנתבעת תשלם לצדדי ג' שכ"ט עו"ד, מע"מ והוצאות משפט בשיעור כולל של 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו