כתב התביעה הוגש נגד בית החולים א. ג. מ. מדיקל סנטר, שהוא המוסד בו הופעל חדר הניתוח; נגד המנתח, ד"ר יצחק לוי (כיום פרופיסור), שהיה הרופא שניתח את התובעים כולם ביום 4.11.1994 וטיפל בהם לאחר הניתוח; ונגד קופת חולים כללית, שהייתה השרות הרפואי ששלח את התובעים לקבלת הטיפול.
בית המשפט גם קבע, שהייתה חתימה על טפסי הסכמה מדעת, וזאת בנגוד לאמור בתצהירים; כי מעדות הרופא ד"ר לוי עלה, שקוימה הפרוצידורה בעיניין קבלת הסכמה, כפי שנהגה בתקופה הרלבנטית; ולבסוף – כי בנסיבות המקרה קיימת היסתברות גבוהה כי גם לו היו מסבירים לתובעים שקיימת אפשרות נדירה ללקות בזיהום של "חיידק טורף" – הם לא היו בוחרים בדרך שונה מזו שננקטה, ולא הובאה גם ראיה שהייתה קיימת דרך טיפולית סבירה אחרת, מלבד ביצוע הניתוח כפי שבוצע.
לבסוף נטען, שבדין קבע בית-משפט קמא שלא הוכחה כל התרשלות בטיפול במערערים לאחר הניתוח, ושממילא, בנסיבות העניין ומטעמים דיוניים שונים, כלל אין מקום להדרש לטענה זו.
דיון והכרעה
לאחר שעיינו במכלול החומר ושמענו גם את טענות באי כוח הצדדים בדיון שהתקיים לפנינו, מסקנתנו היא כי דין העירעור להיתקבל בחלקו במובן זה שבכל הקשור למערערים 2-1, מר אלפסי ומר מחלוף – ייקבע שנטל השיכנוע עבר לנתבעים והם לא עמדו בנטל זה. המסקנה היא על-כן, שהמשיבים אחראים לנזק שניגרם למערערים אלה.
העולה מן המקובץ הוא איפוא, שהן מפסק-דינו של בית-משפט קמא והן ממכלול החומר הראייתי שבא לפניו ולפנינו – עולה שמערער 3, מר עבד, לא הוכיח שהוא לקה בזיהום לאחר הניתוח.
...
המשמעות היא אפוא, כי יש לקבוע שהמשיבים הם שגרמו לנזקי המערערים 2-1 בהתרשלות, ומשכך יש לקבל את הערעור על פסק-דינו של בית-משפט השלום וכך אנו מורים.
אשר למערער 3 – הרי שכמוסבר לעיל (בפיסקה 22) – ערעורו נדחה.
בנסיבות העניין הכוללות, לא מצאנו מקום לעשיית צו להוצאות בערעור.