בחוות דעתו האחרונה, אשר ניתנה לאחר שהנתבעת דיווחה על ביצוע התיקון המקומי דיווח המומחה, כי לאחר בדיקת המטרה שנערכה על הקיר החצוני ע"י חברת אטים המיתמחה בכך מגג הבניין (המצוי מעל קומה 11) אל דירת התובעים (המצויה בקומה 9), במשך 9.5 שעות, ולאחר מספר ימי גשם משמעותיים, "נמצא כתם רטיבות פעיל משמעותית בתיקרת ובקיר חדר שינה הורים" (עמ' 4 לחוות הדעת האחרונה).
בעיניין זה ר' הדברים שצוטטו בע"א 611/89 דרוקר זכריה חברה קבלנית לעבודות אזרחיות ופיתוח בע"מ נ' ויקטור נחמיאס (1992):
"אין כל יחס ישר בין הסכום הנידרש לתיקון, לבין הסבל ועוגמת הנפש שרוכש דירה עלול לסבול עקב ליקויים בדירה. הדוגמא הטובה ביותר לכך הוא נושא הרטיבות. לעיתים ניתן לתקן ליקוי זה בסכום זעום, אולם הנזק בבצוע לקוי, או באי תיקון האיטום, והסבל ועוגמת הנפש - יכולים להיות עצומים. .. אין זה תפקידו של רוכש דירה לחפש את מקור חדירת המים ולתקנו. זה תפקידו של הקבלן, וכל האחריות חלה עליו, לבנות את הבנין באופן אטום לחדירת מים, ולתקן מיד, וכיאות, כל ליקוי בבניה, שמחדיר מים. כל ליקויי הבניה מתגמדים לעומת חדירת מים לדירה, לענין הסבל ועוגמת הנפש. .. במשך תקופה ארוכה חיו התובעים ומשפחתם בתוך רטיבות, כשהם סובלים סבל רב".
לפיכך, עתירת התובעים לפצוי בראש זה, בסך של 40,000 ₪ הנה סבירה ומקובלת.
...
המומחה ביקר בדירה עוד באותו יום ומיד מסר חוות דעת ממנה עולה כי הרטיבות החדשה (חדר רחצה הורים) נובעת מכשל באיטום החדר או דליפה בצנרת המים או הדלוחין, ואינה מצויה בחזית המחלוקת בתובענה זו (וממילא המסקנה היא כי אין לייחס לנתבעת אחריות בגינה).
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובעים סך של 12,016 ₪ בגין תיקון הליקויים בדירתם, כמפורט בחוות דעתו הראשונה של המומחה (עמ' 26, ור' סעיף 23-24 לסיכומי התובעים).
כמו כן, מקובלת עלי עתירת התובעים שנוכח העובדה שמשך 6 שנים הנתבעת לא השכילה לתקן כהלכה את הליקויים, ולמעשה אלה קיימים עד היום, הם זכאים לפיצוי בגין כאב וסבל על הצד הגבוה.
אשר על כן הנתבעת תשלם לתובעים סך כולל של 52,016 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת כתב התביעה המתוקן (21.5.2018) ועד היום.