התובע טען כי בעקבות הגשת התביעה, שרון פירסם פירסום נוסף בפייסבוק המהוה לשון הרע נגד התובע, שיובא להלן כלשונו:
בתגובה לפירסום זה של שרון פירסמה הנתבעת תגובה בפייסבוק בזו הלשון:
"באיזה בית משפט הוא הגיש את התביעה? הכותבת אמנם מנועה מלתרום כי היא חלק ממערכת המשפט הישראלית, אבל תשמח להגיע לעודד עם פונפונים ביום הדיון אם זה במקרה בת"א".
תגובה זו של הנתבעת היא הפירסום הראשון מושא תביעה זו (להלן: "הפירסום הראשון").
בית המשפט העליון אימץ את פסיקתו של בית המשפט המחוזי (ע"א 35757/10/16 נידיילי תיקשורת בע"מ נ' שאול (16.1.2019) (להלן: עניין שאול במחוזי)) וקבע, בכל הנוגע לפעולת השתוף, כי יש מקום להכיר בפעולה של שתוף ברשת החברתית כפרסום במובנו של חוק איסור לשון הרע, כך שניתן יהיה להגיש תביעות גם כנגד משתפים, ולא רק נגד המפרסם המקורי של הדיבה.
בכל הנוגע לפעולת החיבוב (like), אף כי עניין זה לא עמד לערעור לפניו, אימץ בית המשפט העליון את קביעת בית המשפט המחוזי גם בעיניין זה, וקבע כי פעולה זו אינה עולה כדי פירסום כמובנו בחוק איסור לשון הרע.
כך, למשל, נפסק בעיניין שאול בעליון (מפי כב' השופטת דפנה ברק ארז, ובהסכמת כב' השופטים וילנר ומזוז) (ההדגשה אינה במקור):
"כאשר משתמש מפרסם תגובה לפירסום המכיל לשון הרע, ייתכן שהדבר יוביל באופן דומה לחשיפת הפירסום מושא התגובה למשתמשים נוספים. אולם, במקרה זה נהיר כי יש להיתמקד בתוכן התגובה של אותו משתמש ולא בעצם החזרה על הפירסום, הנעשית באופן טכני, ללא מעורבותו הפעילה."
אזכיר, כי בעיניין שאול נידרש בית המשפט לבחינה האם פעולות אשר אין בהן תוכן עצמאי אלא הן מהוות חזרה והדהוד של הפירסום המקורי יכולות להוות פירסום ולשמש בסיס לאחריות בגין לשון הרע.
"
הינה כי כן, יישומה של פסיקת בית המשפט העליון על ענייננו מעלה, כי כאשר מדובר בתגובה לפוסט, אשר אין בה משום מסר חדש ועצמאי, ועיקר מטרתה היא להתייחס לתוכן שפורסם על ידי משתמש אחר ברשת, להביע הזדהות איתה ולהדהדה – הרי שבדומה לחיבוב, אין לראות בה משום פירסום לשון הרע, שכן, כאמור, הפעולה עצמה נעדרת תוכן עצמאי ממשי, והחשיפה האפשרית הנלווית לה של הפירסום המקורי, היא שולית ואינה הופכת את הפעולה ל'פירסום' העומד בפני עצמו.
...
בפסיקה נקבע, כי ככלל, שעה שעילת התביעה מסתמכת על פרסום המהווה, לפי הטענה, לשון הרע, אין לאפשר עקיפת ההגנות והמנגנונים הקבועים בחוק איסור לשון הרע בדרך של הגשת תביעה חלופית בעילות אחרות (ראו, בין השאר רע"א 7205/16 שוורץ נ' צולר (9.4.2017); ת"א (מר) 20528-01-12 הרפז נ' מרחב (מ.נ.פ) בע"מ (27.4.2012); תא (ראשלצ) 793/08 הורוביץ נ' בן דוד (18.10.2009); ת"א (תא) 154999-09 פלוני נ' אלמונית (11.8.2011); תא (ראשל"צ) 988-08 גרון נ' טווילי (19.12.2009)).
עם זאת, אני סבורה כי בנסיבות ענייננו, כפי שפורטו בהרחבה לעיל, ומשמצאתי להורות על מחיקת התביעה לפי חוק איסור לשון הרע בהעדר עילה, הדברים יפים לענייננו בשינויים המחוייבים.
סוף דבר – הבקשה לסילוק התביעה על הסף מתקבלת, ואני מורה על מחיקת התביעה.