הנתבע ידע כי באותה העת היו חברות אלה במצב של חידלות פרעון דה-פאקטו וחרף זאת הזמין מהתובעת מוצרים דנטאליים במאות אלפי שקלים בשמה של די.פי.אס חיוך, ותוך מסירת המחאות של חיוך השן, כדי ליצור מצב שלפיו הוא לא יחוב באופן אישי עבור המוצרים, וכאשר ברור לו לחלוטין כי בדרך זו לא לא תקבל התובעת תשלום עבור מרבית הסחורה שהזמין ממנה.
לבסוף, כאשר שאל אותו ארני האם בטוח לקחת שיקים של חיוך השן, השיב בחיוב, והוסיף כי ככל ששיקים אלה לא יכובדו, אזי "יש אבא ואימא", דברים שגם מהוים בגדר התחייבות אישית של הנתבע לשלם את החוב שנצבר ועל כך עוד יפורט בפרק הרלוואנטי בהמשך פסק הדין.
בהקשר זה ר' דבריו של עו"ד א' זילברפלד בספרו "אחריות אישית בתאגיד והרמת מסך דין, פסיקה ופרקטיקה" (2004) (בעמ' 284) (ההדגשות במקור): "סקירת הפסיקה מלמדת, כי אורגאנים רבים סבורים שאם ינטשו את החברה הקורסת, במצבה כמות שהיא, ו"יתחילו הכל מחדש" בחברה חדשה, נטולת חובות העבר, אליה יעבירו רק את זכויות החברה הישנה, הרי שהכל יהא כשורה.
ראשית, כאשר העלה ארני את נושא החובות שנרשמו ע"ש די.פי.אס חיוך ושטרם שולמו, השיב הנתבע כי "תאמין לי, אני יודע, אמרתי בדצמבר, לא יוצא לי. אני אפילו צריך שתלים... לא יכול לבקש ממך, אתה נתת לי מעבר לגבול...".
בתגובה לכך, ציין ארני כי ברצונו לשוחח עם השותפים של די.פי.אס חיוך, ועל כך השיב הנתבע: "אין שותפים בדי.פי.אס, די.פי.אס שזה היה פעם אצל בכור. אתה מבין? אצלו שמה זה כמו פשיטת רגל. עכשיו, הא... אותך, אני לא מכניס אותך לפשיטת הרגל, אה, לדבר הזה, זה שאני אומר אני רוצה לגמור לך ולשלם את זה, יש כאלה כמה אנשים שלקחתי על עצמי אחד מהם זה אתה. אתה מבין? למה, אין מחברה לקחת שום דבר" (עמ' 5, ש' 17-10).
...
סוף דבר
אשר על כן, אני מחייב את הנתבעים 1 ו-2 ביחד לחוד לשלם לתובעת 136,754 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.
כמו כן, ישלמו הנתבעים 1 ו-2 ביחד ולחוד לתובעת את אגרות המשפט וכל הוצאה אחרת ככל שהיתה ותאושר כדין על ידי בית המשפט.
התביעה כנגד הנתבעת 3 נדחית, אולם לנוכח העובדה שהיא יוצגה יחד עם שאר הנתבעים ולנוכח הקשר ההדוק שלה לנתבע ובהתחשב בכלל נסיבות העניין, ללא צו להוצאות.