מכוח הסכם הפשרה, נימסרו לתובע 56 שיקים של החברה לתשלום סכום ההלוואה, אולם רבים מהם שהוצגו לפרעון סורבו מסיבת "אין כסוי מספיק".
בכתב התביעה, טען התובע, כי על החברה להשיב לו את ההלוואה, וכי יש לחייב גם את הנתבעים 1-2 באופן אישי, וזאת מחמת אחריותם האישית ו/או מכוח הרמת מסך.
העולה מן המקובץ – התובע טען כי יש להורות על הרמת מסך ההיתאגדות לאור טענתו כי הנתבעים עשו שימוש לרעה במסך ההיתאגדות במטרה להונות אותו; משכו שיקים לטובתו אף שידעו כי החברה חדלת פרעון; ניהלו את החברה תוך נטילת סיכונים בלתי סבירים והלוואות בריביות חריגות; הבריחו נכסים לחברות בחו"ל וערבו את כספיהם האישיים עם כספי החברה.
ואולם, ככלל תהא הנטייה לנתח את אחריותו של נושא המשרה כלפי נושה חוזי במסגרת דיני החוזים, לרבות דיני תום הלב, ומכל מקום, כעולה מן המובא לעיל, לצורך הטלת אחריות אישית נידרשת חריגה מסטאנדארט היתנהגות גבוה יותר והוכחת אשם אישי (סובייקטיבי) למעשים או למחדלים שיש בהם משום ביצוע עוולה (עניין ברזני, בפיסקה 17 לפסק הדין).
הנתבעים לא יצרו חיובים חדשים של החברה ולא גרמו לתובע להזרים אליה כספים נוספים, אלא לכל היותר ביקשו לפרוס מחדש חיובים קיימים של החברה כלפיו, והם לא שידרו "עסקים כרגיל" אלא הבהירו לתובע (שממילא כבר היה ער לכך) שמצבה הכלכלי של החברה בכי רע.
בנסיבות אלו, אני סבורה כי התובע לא עמד בנטל להוכיח כי מדובר באחד מאותם מקרים חריגים שבהם, חרף העובדה שהתובע היתקשר עם החברה וההתחייבות כלפיו היא שלה בלבד – הרי שיש מקום להטיל אחריות אישית על הנתבעים כבעלי מניות ו/או כנושאי משרה בה.
סוף דבר
אני מקבלת את התביעה נגד הנתבעת 3 ומחייבת אותה לשלם לתובע סך של 577,558 ₪ בצרוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
...
בסיכומיו, הרבה ב"כ התובע להפנות לפסק הדין שניתן בעניין דלתות חמדיה (ע"א 10582/02 בן אבו נ' דלתות חמדיה בע"מ (16.10.2005)) והטעים, כי כשם שבאותו עניין מצא בית המשפט להטיל אחריות אישית על בני משפחה (שם – בני זוג) שניהלו עסק תוך הצגת מצגי שווא ביחס למצבה הכלכלי של החברה, כך יש לעשות כן בענייננו.
הנתבעים לא יצרו חיובים חדשים של החברה ולא גרמו לתובע להזרים אליה כספים נוספים, אלא לכל היותר ביקשו לפרוס מחדש חיובים קיימים של החברה כלפיו, והם לא שידרו "עסקים כרגיל" אלא הבהירו לתובע (שממילא כבר היה ער לכך) שמצבה הכלכלי של החברה בכי רע.
בנסיבות אלו, אני סבורה כי התובע לא עמד בנטל להוכיח כי מדובר באחד מאותם מקרים חריגים שבהם, חרף העובדה שהתובע התקשר עם החברה וההתחייבות כלפיו היא שלה בלבד – הרי שיש מקום להטיל אחריות אישית על הנתבעים כבעלי מניות ו/או כנושאי משרה בה.
סוף דבר
אני מקבלת את התביעה נגד הנתבעת 3 ומחייבת אותה לשלם לתובע סך של 577,558 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
אני דוחה את התביעה נגד הנתבעים 1-2.