מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחסון בחדר מדרגות בניגוד לחוזה שכירות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לחילופין טוענת היא כי גם אם ניתן להכיר בנתבע כדייר מוגן, הרי שקמה לה עילה לפנותו לאחר שהוא עשה שימוש בגג ללא רשות, בנגוד לאמור בסעיף 7 להסכם השכירות; שינה את הדירה תוך שהקים מחוצה לה סככות או קירות קבועים, ואף עשה שימוש בחדר המדריגות של הבניין ובמבואה לצורך אחסנת גרוטאות, בנגוד לאמור בסעיף 6 ו-7 להסכם השכירות; לא שילם את דמי השכירות למפרע כמתחייב בהסכם השכירות ולא הוכיח כי אלה שולמו על ידו באופן סדיר לפני שנת 2006; ולאחר שממילא נטש את הדירה וחדל מלהתגורר בה עוד בשנות ה-90, עת עבר להתגורר בדירות אחרות אותן רכש במהלך השנים, ועת התגורר גם אצל אחיו.
...
בהינתן כלל האמור ובמצב דברים בו הנתבע הציג בפני גם את הסכם השכירות וגם את ההסכם עם הדייר היוצא וכאשר אין חולק כי שני ההסכמים עניינם בדירה ובצדדים הרלוונטיים, (הגם שבהסכם השכירות לא צוין מספר תעודת הזהות של המנוח); כאשר אין מחלוקת כי הנתבע אכן קיבל זכות כלשהי להשתמש בדירה; וכאשר גם התובעת מסכימה שלאחר פטירת המנוח שימש מרדכי כ"ראש המשפחה"; שוכנעתי כי הנתבע ביסס את טענתו לפיה הוא שכר את הדירה בדיירות מוגנת.
עם זאת אני מקבלת בעניין זה את טענת הנתבע לפיה הוא רשאי לבחור היכן ואיך יחיה את חייו (פרוטוקול הדיון מיום 18/12/16 עמ' 59).
סוף דבר התביעה לפינוי הנתבע מהדירה נדחית לאחר שנקבע כי הנתבע הינו דייר מוגן בה. שמורה לתובעת הזכות להגיש כנגד הנתבע תביעה לפינויו מן הדירה, על פי עילות הפינוי המפורטות בחוק הגנת הדייר, ואין באמור בפסק דין זה כדי להוות מעשה בית דין בעניינן של טענות אלה, אשר במסגרת הדיון שבפני, נטענו תוך הרחבת חזית ומבלי שהצדדים הביאו את כל ראיותיהם בעניינן.
התובעת תשלם לנתבע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף, סעיף 5 לחוזי השכירות קובע כלהלן: "מתחייב בזה השוכר לא... להשתמש בחדר המדריגות לשם איחסנה כלשהיא, או החזקת כלי-רכב או מטלטלים כלשהם בחצר, בגינה, או בגג או בשטחים האחרים של הבית או לעשות בהם שימוש כלשהוא מאחר שהחזקה בכל אלה נימצאת בידי המשכיר בלבד ומיועדים לשימושו הבלעדי לעשות בהם כעולה על רוחו בצורה או במשמעות כלשהם כגון להוסיף מבנים, לעשות שינויים סטרוקטורליים, תיקונים, הריסות, ומסירת השמוש בכל אלה לאחרים, ולא ימחה ולא יתנגד על כך השוכר". בנוסף, ביום 20.8.1992 נחתם כאמור זכרון דברים בין הבעלים הקודם לבין הנתבע, במסגרתו הוסכם כי הנתבע רשאי לעשות שימוש בחדר הנוסף שבנה על גג הבניין (ראו נספח 3 לתצהירי התובעת בתביעת גטר).
אולם, בנגוד לאמור בהסכמי השכירות, וכפי שעולה מחומר הראיות - הנתבעים הציבו בגג סככה, שולחנות, עציצים, כיסאות והם אף עושים שימוש בגג הבניין לאחסנת ציוד פרטי ולקיום סדנאות יוגה מרובות משתתפים (ראו סעיפים 12-9 לתצהיר אוזמו ובתמונות המובאות שם).
...
גטר הגיש ערעור על פסק הדין וערעורו נדחה ביום 7.12.2010.
בעניינו, הנתבעים מחזיקים במושכרים משנת 1990, ומשכך כפופים להוראות התחילה שבחוק המקרקעין – כך שאין עוררין כי אין הנתבעים זכאים לטעון טענת התיישנות, ודין הטענה להידחות.
סוף דבר הפועל היוצא הוא – כי חוזי השכירות המוגנת ואף זיכרון הדברים שנכרת עם גטר, כמו גם הסכם רכישת הבניין על ידי התובעת וההתכתבויות שנוהלו בין הצדדים משך השנים - מלמדות כולן כי לנתבעים הושכרו בשכירות מוגנת דירות מגורים על גג הבניין ותו לא. הנתבעים, לא הצליחו להרים את הנטל שרבץ על כתפיהם ולא הוכיחו כי האמור בחוזי השכירות המוגנת איננו משקף את כוונת הבעלים הקודמים או נסוג מפני הסכמות בעל פה- שלא הובאו לתמיכה בהן אסמכתאות כלשהן.
מנגד, לא ראיתי לקבוע כי הנתבעים הפרו את חוזה השכירות באופן המקים נגדם עילת פינוי, או שקמה עילת פינוי אחרת על פי חוק הגנת הדייר, ועל כן תביעת הפינוי מן הדירות המוחזקות בשכירות שחוק הגנת הדייר חל עליה – נדחית ביחס לנתבעים כולם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים, בעלי הדירה, טוענים שהנתבעים, זוג נשוי שגר בה עם שני ילדיהם הקטינים, אינם דיירים מוגנים, ולחלופין שהפרו את הסכם השכירות בכך שביצעו שינויים במושכר בלא לקבל את הסכמת בעל הבעל בנגוד לסעיף האוסר זאת, ובכך קמה עילת פינוי לפי סעיף 131(2) לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב-1972.
הנתבע אף השתלט על שני מחסנים בקומת הקרקע שהם חלק מחלל המדריגות, החליף את מנעולי הכניסה לבניין, והשתמש במחסנים לאיחסון חפציו.
הנתבע החל להיתחקות אחר תנועות התובע בתחום חדר המדריגות ובקומה השנייה שבה התובע גר. הנתבע אף התקין מערכת הקלטה שבאמצעותה מבוצעת האזנת סתר בנגוד לחוק האזנות סתר, התשל"ט-1979.
זולת הסכם השכירות, צירף הנתבע קבלה מיום 7.10.1969 שבה נכתב "נתקבל ממאיר גואטה עבור הדירה שנמצאת בגאולה 9 קומה ב דירה שני חדרים בדמי מובטח [מילה לא ברורה] המשוטפת עם הגברת גורדון". הסכום שהיתקבל הוא 3,000 ל"י (נספח ד-1 לתצהיר הנתבע).
...
דין הטענה להידחות בהיעדר הוכחה.
דין הטענה להידחות בהיותה שינוי חזית שהנתבעים התנגדו לו (עמ' 13, שו' 5; סעיף 20 לסיכומים).
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, התביעה נדחית על כל ראשיה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענת התובעים כי הנתבעת נוהגת כבעלים בשטחים שאינם חלק מהדירה, תוך סיפוח שטחים לדירה בנגוד לחוזה השכירות (טענה ב'): התובעים טענו בסיכומיהם כי: · הנתבעת איחסנה ציוד וגרוטאות בחדר המדריגות.
...
על כן, ובגדרי סעד מן הצדק, אני קובע כי הנתבעת עצמה לא תפונה מן הדירה, אולם זכויות הדיירות המוגנת יפקעו אחרי אריכות ימיה, באופן שלא תוכל להעבירן לאחר.
מאחר שבגדרי סעד מן הצדק, לפי סעיף 132 לחוק, רשאי בית המשפט להימנע מפינוי כליל, גם כאשר קמה עילת פינוי, אני סבור שבית המשפט רשאי גם לקבוע פינוי שיבוצע בתוך פרק זמן ארוך (ואפילו ארוך משמעותית) מזה הקבוע בסעיף 134.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעים פיצוי כספי בסך 20,000 ₪, כתנאי למתן סעד מן הצדק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע גם ריצף את החדר בפרקט והעביר אליו כבל חשמל מתוך המושכר (החדרון המערבי מסומן באות C בתצלום האויר שצורף כנספח ג' לכתב התביעה) (להלן: "החדרון המערבי"); חדר המדריגות המזרחי של הבניין בשטח של כ- 5 מ"ר הצמוד למעליות הבניין ובו הציב הנתבע ארונות איחסון וצעצועים (חדר המדריגות המזרחי מסומן באות D בתצלום האויר המצורף כנספח ג' לכתב התביעה) (להלן: "חדר המדריגות המזרחי"); שטח בהקף של מעל 100 מ"ר בגג הבניין בו עושים הנתבע ומשפחתו שימוש ייחודי ובו הם נוהגים מנהג בעלים (גג הבניין מסומן באות G בתצלום האויר שצורף כנספח ג' לכתב התביעה).
אדון איפוא בשאלה האם השימושים שעושים הנתבע ומשפחתו בשטחים שבמחלוקת עולים כדי הפרת חוזה השכירות, לאור פרשנות זו; מה השמוש שעושה הנתבע בשטחים שבמחלוקת האם שימש זה עולה כדי הפרה של חוזה השכירות בפתח הדיון בעיניין זה אציין כי במהלך חקירתו של מר יעקובוביץ בבית המשפט, נתן הנתבע את הסכמתו לפינוי כל הרכוש השייך לו, מן השטחים שבמחלוקת ובכללם, מחדר המדריגות המזרחי ומגג הבניין.
גירסתו זו, שבה מצאתי ליתן אמון, עומדת בנגוד לטענת התובעים על פיה הנתבע מנע את כניסתם ואת כניסת אנשי המיקצוע לשטח החצר הפנימית, טענה שלא נתמכה בשום ראיה שהיא ומלמדת, על היותה של החצר הפנימית חלק מן המושכר.
...
הטענה לפיה קמה לתובעים עילת פינוי מכוח סעיף 131(2) לחוק הגנת הדייר, נדחית.
משכך נדחית גם טענתם לפיה קמה להם עילה לפינוי הנתבע מכוח סעיף 131(3) לחוק.
התובעים ישלמו לנתבע הוצאות משפט בסך כולל של 10,000 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך 30,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו