נתבע 3- עו"ד סימן טוב שקבל לידיו ו/או אמור היה לקבל בנאמנות את כספי הליכי מכירת הדירות והציג מצגיי שוא כלפיי התובעים לגבי מהותה העסקה, קיום חשבונות נאמנות, ובדיעבד הסתבר, כי כספים שהופקדו בחשבונות הנאמנות נמשכו על ידו ו/או על ידי צדדי ג' ללא אישור התובעים.
לטענת התובעים, בהסכם הצהירה הנתבעת שהנה מחזיקה בזכויות בגג ובידיה חתימת הדיירים בבניין, אך הסתבר מעל לכל ספק שמעולם לא נחתם כל הסכם בין דיירי הבניין לנתבעת או מי מטעמה ומדובר במצגי שוא של הנתבעים.
הסכם הנאמנות בין הנתבעת לנתבע
הסכם אחזקת כספים בנאמנות שנחתם בין הנתבעת לנתבע מיום 2.10.16 קובעי בין היתר שהנתבעת מבקשת מהנתבע לקבל את שירותיו לאחזקת וניהול כספיה עבור פרויקט שד' ירושלים 79 רמת גן שחשבון נאמנות שינוהל ע"י עו"ד, ושהנתבע הסכים לנהל את חשבון הנאמנות בהתאם לשכ"ט שייקבע ביניהם.
דרך פעולתו זו של הנתבע בלתי נתפסת עוד יותר עת הסתבר כי בעבר הושעה מלשכת עורכי הדין על רקע עניין עם כספי נאמנות (עמ' 11 ש' 21-29); כי אין לו ביטוח מקצועי (עמ' 14 ש' 8-9);
כפי שקבע כב' השופט בני שגיא, התובעים, כמו גם רוכשים אחרים, לא היו יכולים לדעת שמדובר בחשבונות מרמתיים, שכן החשבונות נוהלו ע"י עורכי דין ומסירת השיקים לוותה בחתימה על טופסי הרשמה שבהם צויין שהכספים ששולמו ע"י הרוכשים יוחזקו בנאמנות וישוחררו בנסיבות הקבועות בטופסי ההרשמה שעליהם חתמו הרוכשים, מה עוד שהוצאו כספים למטרות שונות שאינן בהכרח עולות עם מטרות החשבון.
...
ובהמשך קבעה כב' השופטת פלינר:
ומההלכה ליישומה
האם בפני הנתבע היו "סימני התראה" שהיו אמורים לעורר את חשדו? יש להשיב על כך בכן רבתי, והגעתי לכלל מסקנה שבמקרה הנדון היה על הנתבע להתנהל בזהירות יתר – ולא רק שלא עשה כן, אלא הנתבע לא שעה כלל לסימני ההתראה שנקרו בפניו, ואפרט דברים אלו.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני מחייבת את הנתבע להשיב לתובעים את כל המקדמות ששילמו כל התובעים, (כל תובע את הסכום ששילם) בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום ששילמו את הכסף ועד להשבתו בפועל.
כן ישלם הנתבע לכל תובע פיצוי בגין עגמת נפש בסך 40,000 ₪ כשהם צמודים ונושאי ריבית כדין מיום מתן פסה"ד.
התובעים ימציאו פסיקתא לחתימתי, בה יפורטו הסכומים
הוצאות שכ"ט ייקבעו עם חתימת הפסיקתא.