מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחוזי נכות על צלקות ערעור על ועדה רפואית

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בפני ערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים מיום 7.5.21 (להלן: הועדה) אשר קבעה כי דרגת הנכות היציבה של המערער הנה 44%.
בעקבות פסק הדין המחזיר, הועדה היתכנסה ביום 30.8.20, ולאחר ששמעה את תלונות המערער, הפניתה שאלת הבהרה ליועץ הרפואי מטעמה בתחום העור – ד"ר זיו מיכאל, וזאת לעניין "קביעת אחוזי הנכות הקשורים לצלקת ולמחלה ממארת של העור". ביום 26.11.20 המערער נבדק על ידי ד"ר זיו, ולאחר ששמע תלונותיו קבע כי נותרה למערער נכות בשיעור של 15% בגין צלקות הפנים.
...
תלונות המערער נרשמו מפיו כדלקמן: "עו"ד – עינינו של המערער שב ליועץ לאחר פס' ולפיו היועץ קבע כי חלה החמרה במצבו דבר שחל ביטוי בהחמרה במצבו. אנו סבורים שיש לקבוע 20% בגין צלקות וזאת בגין שהמערער עבר 20 ניתוחים בגינם קיים שינוי מהותי בצורת האף והאוזן. מבקשים שהוועדה תקבע 20% בגין צלקות". ד"ר זיו סיכם את ממצאיו כדלקמן: "באזור לסת משמאל צלקת ניתוחית בהירה מעט שקועה שאורכה 3 סמ'. בלחי ימין צלקת שקועה בגוון העור שאורכה 3 סמ' רוחבה מירבי 2 סמ'. צלקות ניתוחיות באף היוצרות עיוות מסוים של האף, מעל גבה ימין צלקת שקועה בגוון עור שאורכה 3 סמ' בלחי ימין צלקת בהירה פסית שאורכה 2 סמ'. אפרכסת ימין צלקת היוצרת עיוות מסוים של האפרכסת....היועץ מקבל את הערר וקובע 15% לפי 75(2)(ב-ג) בגין צלקות". ביום 14.1.21 התכנסה הוועדה בשנית, והמערער טען כי קביעת היועץ אינה יכולה לעמוד, שכן לשיטתו חלה החמרה במצבו של המערער אך מנגד נותרה 15% נכות בגין צלקת.
אשר לנושא הפעלת תקנה 15 לתקנות, הרי שמקובלת עלי טענת המשיב כי הדיון בהפעלת תקנה 15 לתקנות נעשה מקום וחלה החמרה במצבו הרפואי של המערער ושיעור הנכות עלה, מה שלא התקיים בעניינו של המערער (ראו עב"ל 197/06 רפי דמרי ססי - המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 30.1.07).
סוף דבר לא מצאתי טעות משפטית בפעולות הוועדה או במסקנותיה וסבורני שבאמור לעיל פעלה הוועדה כמצוות פסק הדין המחזיר, ומכאן דין הערעור להידחות.
בהינתן כל נסיבות העניין, יש לפסוק הוצאות על הצד הנמוך, ולכן ישלם המערער למשיב הוצאות בסך 1,000 ₪, תוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) אשר היתכנסה בשלוש ישיבות בתאריכים 6.7.21, 12.10.21 ו-14.12.21 ובפניה עמדו חוות דעת יועץ בתחום הכירורגיה הפלסטית מהתאריכים 6.10.21 ו-24.11.21 (להלן: "הועדה").
הועדה אינה מקבלת את מסקנותיו מבחינה נוירולוגית ואורתופדית, ולנוכח הממצאים הועדה דוחה את הערר אין הפרעה מוטורית ותחושתית המזכה באחוזי נכות.
גם במועד זה נשמעו בפני הועדה טיעוני ב"כ המערער, לפיהם: "מגיש נימוקים מהיום היות והבקשה שלא תאמצו את חו"ד של היועץ מניסבות שכתובות, ונבקש שתפעילו שיקול דעת עצמאי שתבדקו את התובע ואת טענות ביחס למידת הנכות הנכונה והמתאימה על צלקת.
עוד נטען, כי הועדה רשאית להתאים דרגת נכות באופן המשקף את מצבו הרפואי תיפקודי של המערער.
כך בדיון הראשון הסתפק היועץ הפלסטי בנימוק, כי "הצלקת הגלידה היטב וכנ"ל לגבי אוזר התורם היועץ דוחה את הערר"; כשהוחזר הדיון ליועץ הפלסטי לצורך היתייחסות לטיעוני ב"כ המערער הוסיף היועץ וציין, כי "לאור טיב ומיקומן הגורם האסטטי הוא מיזערי ביותר ולכן היועץ עדיין מסתפק בדחיית הערר". קביעות היועץ הפלסטי נעדרות דיון מעמיק והתייחסות עניינית לטיעוני המערער, כפי שאלו עלו בפניו ובפני הועדה לרבות במכתב הערר ובתוספת הנימוקים ובכלל זה לטענה, כי פריט הליקוי הרלוואנטי אינו דורש שהצלקת תהיה במקום גלוי לעיני כל לצורך קביעת דרגת הנכות.
...
לאור כל האמור לעיל אני קובע את נכותו הנוירולוגית של מר פוגץ כדלקמן: · 20% לפי סעיף 29(6)(ב) של חוקי הביטוח הלאומי, בגין CRPS ברגל שמאל.
סוף דבר אשר על כן – הערעור מתקבל בעניין הצלקות בלבד.
המשיב ישלם למערער הוצאות בסך 2,000 ₪ וזאת בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מונח לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (להלן – הועדה) בענף נכות כללית מיום 24.10.2021.
צלקת תקינה.
לענין הפיברומיאלגיה – הועדה ערכה למערערת בדיקה קלינית וקבעה את דרגת הנכות על יסוד מימצאי הבדיקה והמסמכים הרפואיים לרבות מכתבו האחרון של ד"ר רבחי מחודש ינואר 21.
...
לאחר שעיינתי במסמכים המצויים בתיק ולאחר ששבתי ושקלתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות מהנימוקים המפורטים להלן.
ראשית אציין כי אין בידי לקבל את טענת ב"כ המערערת במהלך הדיון ולפיה הפרוטוקול אינו משקף את מלוא הדברים והמסמכים שנמסרו על ידי המערערת לוועדה.
לפיכך, אני דוחה את הטענה בדבר רישום חלקי של הדברים והמסמכים שנמסרו על ידי המערערת לוועדה.
בתחום הנפשי – מקובלת עליי טענת המשיב הנתמכת בהלכה הפסוקה ולפיה משעה שהמערערת לא טענה בפניי הועדה לליקוי נפשי, אין זה מתפקידה של הוועדה "ללקט" מתוך המסמכים הרפואיים ליקויים שלא הועלו על ידי המערערת.
על יסוד כל האמור לעיל, לא מצאתי כי נפל כל פגם בעבודת הוועדה ולפיכך, הערעור נדחה.

בהליך תביעות לפי חוק הגזזת (גז"ז) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

חזקה על המחוקק כי לא התכוון שתנתן נכות כפולה – אחת על חסר איבר והשנייה על צלקת באותו האיבר – שאינו קיים.
אינני רואה כל טעם בהעברת שאלה זו אל מומחה חצוני, המצב הרפואי נהיר לכל הדיוט במקרה זה. כמו כן, בבדיקת דרמטולוג הוועדה ד"ר שוחט בהתייחסו לצלקות – אחוזי הנכות שניתנו לה מייצגים נאמנה את מצבה ואת סעיף הליקוי שניתן לה. הוועדה משאירה את אחוזי הנכות כפי שהם.
בעניינינו, כעולה מפרוטוקול הועדה (נספח א' לכתב העירעור), המערערת נבדקה הן ע"י מומחה א.א.ג מטעם הועדה, ד"ר וסרציג וכן ע"י רופא עור (ד"ר שוחט) ואלו התרשמו כי "החסר באפרכסת ימין הוא חלקי, הצלקת הנה למעשה המשכו של החסר, הצלקת והחסר חד הם". כלומר, המומחים סברו כי אין מקום להעניק למערערת אחוזי נכות נפרדים בגין החסר באפרכסת האוזן, שכן הצלקת והחסר מהוים את אותו ליקוי.
טרם סיום, אטעים כי איני סבורה כי היה על הועדה לגזור גזירה שווה מהמקרה הדומה אליו הפניתה המערערת בטיעוניה, שכן אין חולק כי יש לבחון כל מקרה לגופו בהתאם לנסיבותיו, והעובדה כי במקרה אחר הוכר חסר באפרכסת האוזן כמקנה אחוזי נכות אין בה כדי להשליך על עניינה של המערערת במקרה זה. נוכח כל האמור לעיל, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת הוועדה.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי למסקנה כי לא נפל פגם משפטי בקביעת הוועדה בענייינה של המערערת.
הוועדה בחנה את טענותיו של ב"כ המערערת, כפי ששוקפו אף הן בפרוטוקול, אולם הגיעה למסקנה כי אין לקבלן, כאשר ההחלטה הסתמכה כאמור, אף על בדיקת המערערת.
טרם סיום, אטעים כי איני סבורה כי היה על הוועדה לגזור גזירה שווה מהמקרה הדומה אליו הפנתה המערערת בטיעוניה, שכן אין חולק כי יש לבחון כל מקרה לגופו בהתאם לנסיבותיו, והעובדה כי במקרה אחר הוכר חסר באפרכסת האוזן כמקנה אחוזי נכות אין בה כדי להשליך על עניינה של המערערת במקרה זה. נוכח כל האמור לעיל, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת הועדה.
כפועל יוצא, אין מנוס מדחיית הערעור.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המסגרת המשפטית סעיף 123 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 מסמיך את בית הדין לידון בעירעור על החלטה של הוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) בשאלות משפטיות בלבד.
באופן דומה לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת ועדת הערר בתחום הנורולוגי, וזאת מהטעם שועדת הערר ערכה למערער בדיקה קלינית, פירטה ממצאיה לפרוטוקול וציינה כי לא נמצא דילדול בארבע גפיים, כי נמצא כוח גס תקין בידיים וברגליים וקבעה כי: "מבחינה נוירולוגית לא נמצא חסר נורולוגי אובייקטיבי שתואם למימצאי בדיקת EMG או מקנה אחוזי נכות." אף בהתייחס לטענות המערער לעניין הצלקות לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת ועדת הערר, משעה שזו התייחסה לצלקות אליהן הפנה המערער וציינה כי המערער "התבקש להצביע על הצלקות מהם סובל והצביע על צלקת בגודל 1*1 ס"מ באיזור פטישון פנימי שמאלי, לא ניצפו צלקות באיזורי גוף אחרים." בנסיבות אלה, החלטת ועדת הערר היא החלטה סבירה, ברורה ומנומקת המבוססת על שיקול דעת רפואי המסור לועדת הערר והמאפשרת להיתחקות אחר הלך מחשבתה.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי במסמכים שבתיק ושקלתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות, כמפורט להלן: מעיון בפרוטוקול עולה כי ועדת הערר האזינה לתלונות המערער ובאת כוחו ורשמה אותן בפרוטוקול כדלקמן: "לקוח - סובל מכאבים ומגבלות תנועה בכל הגוף.
סוף דבר לאור כל האמור והמפורט לעיל, מצאתי כי דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו