וועדה רפואית לעררים מיום 19.11.2017 קבעה לו 63% נכות, החל מיום 1/11/16 עד ליום 31/1/18, לפי הפרוט הבא: 10% בגין נוירופתיה, 10% בגין כריתת פוליפ במעי הגס (מנופה), 10% בגין קרע שרוול המסובב בכתף, 30% בגין ליקוי ראיה, 10% בגין הפרעות במתן שתן, 10% בגין רעשים באוזניים, 15% בגין ליקוי שמיעה (מנופה), 10% בגין הגבלה בע"ש צוארי ו- 10% בגין הגבלה בע"ש מותני.
בפרק "דיוני הועדה ונימוקים לקביעה" רשמה הועדה את הדברים הבאים:
"הגיע בלווי עורך דין, מוסר שהפסיק לעבוד לפני כארבע שנים, עד אז עבד במכון תערובת - עבודה פיזית. הפסיק לעבוד לדבריו, עקב הליקויים. יש לציין שהליקוי העקרי הוא ליקוי הראייה בשיעור 30% נכות רפואית. ליקוי זה הוא מתקופת הילדות והעורר עבד למרות הליקוי בעבודתו הקודמת. הועדה שקלה השפעות כל ליקוי וליקוי בנפרד. לגבי הליקוי בגין הראייה, כפי שצוין לעיל, העורר עבד שנים ארוכות למרות הליקוי, והעורר על כן לדעת הועדה מסוגל לעבוד אך לא בעבודה הדורשת ראייה דו עינית. לגבי שאר הליקויים – ליקויים אורתופדיים-כתף, ע"ש צוארי, ע"ש מותני וליקוי נורופתי – העורר מסוגל לעבוד בכל עבודה שאינה דורשת מאמץ גופני ופיזי ניכר. לגבי הליקוי בהפרעת שתן, מסוגל לעבוד ובתנאי שהמקום יהיה בנגישות לשירותים. לדעת הועדה, סה"כ אחוזי הנכות הרפואיים בשיעור 63% אינם משקפים את רמת כושר עבודתו מהנימוקים שפורטו לעיל. הועדה גם שקלה את ההשפעה המצטברת של סה"כ הליקויים, ראתה את מסקנות הרופא הפוסק וגם את מסקנות דו"ח כושר ההישתכרות מיום 12.03.18 שהעורר מסוגל לעבוד יום עבודה מלא במיגבלות וקובעת שלמרות הליקויים ולמרות הסימפטומים, העורר אכן מסוגל לעבוד יום עבודה מלא ואינה מקבלת את המלצות ד"ר ציקל – רופאה תעסוקתי מיום 18.11.14 מהנימוקים שפורטו לעיל. לדעת הועדה, גם אם איבד מכושר עבודתו, לא איבד בשיעור 50% ויותר. החלטת הועדה היא למרות גילו, רמת השכלתו, ועברו התעסוקתי מסוגל לעבוד בעבודות חרושתיות קלות, עבודות הרכבה במיגבלה שצוינה לעיל- אריזה ומיון – במיגבלה שצוינה לעיל. עבודות אלו אינן דורשות הכשרה מקצועית מיוחדת והן נלמדות תוך כדי עבודה. לפיכך דוחה הועדה את הערר".
דיון והכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, וכלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין העירעור להיתקבל, וזאת מן הנימוקים אשר יפורטו להלן.
...
בפרק "דיוני הוועדה ונימוקים לקביעה" רשמה הוועדה את הדברים הבאים:
"הגיע בליווי עורך דין, מוסר שהפסיק לעבוד לפני כארבע שנים, עד אז עבד במכון תערובת - עבודה פיזית. הפסיק לעבוד לדבריו, עקב הליקויים. יש לציין שהליקוי העיקרי הוא ליקוי הראייה בשיעור 30% נכות רפואית. ליקוי זה הוא מתקופת הילדות והעורר עבד למרות הליקוי בעבודתו הקודמת. הוועדה שקלה השפעות כל ליקוי וליקוי בנפרד. לגבי הליקוי בגין הראייה, כפי שצוין לעיל, העורר עבד שנים ארוכות למרות הליקוי, והעורר על כן לדעת הוועדה מסוגל לעבוד אך לא בעבודה הדורשת ראייה דו עינית. לגבי שאר הליקויים – ליקויים אורתופדיים-כתף, ע"ש צווארי, ע"ש מותני וליקוי נוירופתי – העורר מסוגל לעבוד בכל עבודה שאינה דורשת מאמץ גופני ופיזי ניכר. לגבי הליקוי בהפרעת שתן, מסוגל לעבוד ובתנאי שהמקום יהיה בנגישות לשירותים. לדעת הוועדה, סה"כ אחוזי הנכות הרפואיים בשיעור 63% אינם משקפים את רמת כושר עבודתו מהנימוקים שפורטו לעיל. הוועדה גם שקלה את ההשפעה המצטברת של סה"כ הליקויים, ראתה את מסקנות הרופא הפוסק וגם את מסקנות דו"ח כושר ההשתכרות מיום 12.03.18 שהעורר מסוגל לעבוד יום עבודה מלא במגבלות וקובעת שלמרות הליקויים ולמרות הסימפטומים, העורר אכן מסוגל לעבוד יום עבודה מלא ואינה מקבלת את המלצות ד"ר ציקל – רופאה תעסוקתי מיום 18.11.14 מהנימוקים שפורטו לעיל. לדעת הוועדה, גם אם איבד מכושר עבודתו, לא איבד בשיעור 50% ויותר. החלטת הוועדה היא למרות גילו, רמת השכלתו, ועברו התעסוקתי מסוגל לעבוד בעבודות חרושתיות קלות, עבודות הרכבה במגבלה שצוינה לעיל- אריזה ומיון – במגבלה שצוינה לעיל. עבודות אלו אינן דורשות הכשרה מקצועית מיוחדת והן נלמדות תוך כדי עבודה. לפיכך דוחה הוועדה את הערר".
דיון והכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, וכלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הערעור להתקבל, וזאת מן הנימוקים אשר יפורטו להלן.
לסיכום, הערעור מתקבל כך שעניינו של המערער מוחזר לוועדה לעררים – אי כושר, באותו הרכב, על מנת שתפעל כדלקמן: הוועדה תתייחס לליקויים אשר נקבעו למערער בתחום השמיעה, ולהשפעתם בנפרד ובמצטבר כל כושר עבודתו.
איני מקבלת את טענת המערער לפיה יש להחזיר את עניינו לוועדה בהרכב חדש.