הנזק
הנכות הרפואית
פרופ' פינסטרבוש, מומחה בתחום האורטופדיה מטעם התובע, העריך כי נותרה לו נכות צמיתה בשיעור 28% עקב פגיעתו בתאונות - 20% מיוחס לפגיעה ברצועה הצולבת הקדמית לפי סעיף 48(2)ב לתקנות המל"ל ולפגיעה ברצועה האורכית הפנימית, בשיעור 10%, לפי סעיף 48(2)א לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז - 1956 (להלן: "התקנות").
ד"ר ליטוין, המומחה שמונה על-ידי בית המשפט בתחום האורתופדי כתב בחוות דעתו בפרק "דיון ומסקנות": "מדובר בגבר בן כ-42 אשר נפגע פעמיים בברכו השמאלית בעת עבודתו (4.3.13). התוצאה הסופית של שתי הפגיעות היא קרע מלא ברצועה צולבת קדמית וקרע חלקי (דרגה 1 מתוך 3) רצועה אורכית פנימית ... סביר יותר שבתאונה הראשונה נפגעה הרצועה האורכית הפנימית ואילו בתאונה השנייה נקרעה הרצועה הצולבת הקדמית. ...מניסיוני של כ-34 שנות עיסוק בנושא ברכיים בעיקר כולל נושא רצועות ואי יציבות לא נתקלתי באדם צעיר שברכו הפגועה קורסת תחת עומס הגוף. לכן אינני יכול להסכים עם הערכתו של פרופ' נרובאי. להערכתי מדובר ב-20% נכות בגין קרע רצועה צולבת קדמית לפי סעיף 48(2)ב לתקנות המל"ל ו-10% נכות בגין הקרע החלקי (דרגה 11 מתוך 3) של הרצועה האורכית הפנימית כ-1/3 מסעיף 48(2)א קובץ תקנות המל"ל."
יש לאמץ את חוות דעתו של ד"ר ליטווין, הנהנת ממעמד עדיף בשל היותו מומחה מטעם בית המשפט (ע"א 3056/99 שטרן נ' המרכז הרפואי על שם חיים שיבא פ"ד נו(2) 936).
...
בנוגע לאובדן כושר השתכרות לעתיד, טען התובע, כי לאור נכותו הרפואית והתפקודית בשיעור 28% יש לחשבה: 10,500 ש"ח * מקדם היוון 209.45 * 28% נכות המשקפת גריעה מכושר ההשתכרות בסך 615,783 ש"ח.
לעומתו, טענה הנתבעת, כי בשים לב לשיעור נכותו של התובע והעובדה שבפועל, נכותו חסרת כל משמעות תפקודית, יש לפסוק לתובע פיצוי גלובלי להפסדי שכר בעתיד ופנסיה בסך 50,000 ש"ח.
בהתאם להכרעתי בנוגע לנכות התפקודית, לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, חוות דעת המומחה ושמעתי את העדויות בפני, מצאתי כי יש ליתן משמעות לעדותו בדבר הקושי שתיאר ביחס לכאבים וההגבלות שמשפיעים גם על תפקודו בעבודה וקושי בביצוע חלק מהמטלות בעבודתו ויכול לגרוע במידת מה מכושר השתכרותו אף אם הדבר לא בא לידי ביטוי כעת.
בהתחשב בכך שמחד, לא הוצג תיעוד מלא למכלול ההוצאות ומאידך טיב הפגיעה וההנחה כי התובע נדרש להוצאות נלוות לפחות בחלקן לטיפולים רפואיים והביקורים אצל רופאים לצורך טיפול ומעקב רפואי כלולים בסל שירותי הבריאות, החלטתי לפסוק לעבר בדרך האומדן סך 5,000 ש"ח.
הפגיעה בברכו של התובע, מצדיקה מתן פיצוי בגין הוצאות ניידות עודפות, מעבר לאלה שהיה התובע מוציא לולא פגיעתו.
בנסיבות העניין הגעתי לכלל מסקנה כי יש לפסוק לתובע פיצוי בסכום של 30,000 ש"ח בגין הוצאות ניידות מוגברות, לעבר ולעתיד וכולל הפרשי הצמדה וריבית עד ליום מתן פסק-הדין.
סיכום
מהאמור עולה, כי דין התביעה להתקבל ועל הנתבעת לשלם לתובע את הפיצוי בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור 20% בתוספת מע"מ כדין (על כל הסכום כולל תגמולי המל"ל) והוצאות המשפט בתוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין.