וכך אמר (עמ' 21 בפרו'):
"קשה לי לפרוט בקוו מה חוסר יציבות ומה עוד סעיף. לגברת הזו היה שבר במשטח הטריביאלי, קרע מלא של הרצועה הצולבת הקדמית, קרע מלא של הרצועה הצולבת האחורי, תלישה של הרצועה הצדדית הפנימית, מתיחה של הרצועה הצדדית החיצונית, קרע גדול של המניסקוס הפנימי, וקרע של המיניסקוס החצוני. כמומחה לברכיים, אני לא מכיר יותר איברים בברך, כימעט כל דבר אפשרי נפגע שם. בתוך כל התמהיל הזה, יש לה גם שנויי שחיקה. אני חושב שהנכות שנגרמה בעקבות התאונה, בעקבות פגיעה כ"כ חמורה, היא סובבת ה-30%. אם הייתי לוקח כל אחד מהסעיפים שמניתי ומצרף נכות לנכות לנכות, לפי הסעיפים, הייתי מגיע ל-50% שזה אבסורד. אז אמרתי שהגברת הזו מה היכולות שלה היום, למה מהחולים שלי היא דומה, היא דומה לחולה שהחליפו לו את מפרק הרגל. החולים שהחליפו להם את מפרק הרגל הולכים לפעמים בצורה נורמלית, לא צולעים, חלקם הולכים לעשות סקי פעם בשנה, וטוב להם בחיים. למרות זאת נהוג לתת 30% למקרה כזה."
המומחה בחקירתו שלל ניסיונות של ב"כ הנתבעים להצביע על טעויות או ליקויים בחוות דעתו עת שהסביר כי אין המלצה לתובעת במצבה לבצע ניתוח, הואיל וניתוח כנ"ל יכול גם להחמיר את מצבה שעה שהסיכון הנילווה לו הוא הידבקויות.
ב"כ הנתבעים חזר ושאל, האם במצב שנימצא בבדיקה קלינית על פיו אין לתובעת קריסה של הברך, וקיימת חפיפה בין הנכות בגין המניסקוס ובין אי היציבות בגלל הקרעים ברצועות, יש מקום להפחית את שיעור הנכות שנקבע לה ולכן השיב המומחה והסביר, כי נתן כבר משקל לחפיפה, ועל כן לא העריך את נכותה של התובעת עפ"י נכות מיצטברת של 50%.
תמונת הראיות בכללותה מביאה למסקנה כי יש לאמץ את עדות המומחה האורתופדי שהייתה מפורטת ומעוגנת בבדיקות שערך, אם כי למדתי מדבריו על מרחב שיקול דעת שבין 25 ל-30 אחוז נכות בבחרו ברף הגבוה של מרחב זה עפ"י היתרשמותו מהתנהלות התובעת.
...
עם זאת הוסיף (עמ' 26 בפרו'):
"לשיטתי, הנכות שלה היא 30%, אבל אם אחד מעמיתיי היה כותב את אותה חוות דעת וקובע 25%, לא הייתי אומר שהוא טועה. הייתי אומר אוקיי, אתה מחמיר קצת, אבל אתה לא טועה. כיוון שאני המומחה אז החלטתי לתת 30%."
במסגרת ראיות הנתבעים הוצג סרטון של חתונת בתה של התובעת שבה השתתפה, ולטענת ב"כ הנתבעים נטלה חלק פעיל הרבה יותר ממה שהייתה נכונה להודות בחקירתה שהיא מסוגלת לעשות.
[ראה רע"א 337/02 מזרחי נ' כלל חברה לביטוח פ"ד נו(4) 673 ׁׁ(13.3.02)]
עדותו של המומחה מטעם בית המשפט היא ראיה מתוך מכלול הראיות, ואכן אם ממכלול הראיות עולה כי המסקנות בחוות הדעת נסמכו על תשתית עובדתית בלתי מהימנה או כאשר המומחה הרפואי מסיק מהעובדות המונחות בפניו מסקנה שגויה בדבר שיעור הנכות הרפואית, יתערב בית המשפט גם על דרך מינוי מומחה נוסף.
למסקנה אחרונה זו לא שותף ב"כ הנתבעים, בהפנותו לעובדה כי במועד התאונה התובעת הייתה בת 65.
אני סבורה כי דין טענות הנתבעים להידחות, לאו דווקא מטעמים שפרטו, כי אם לנוכח העובדה שלא הוכח כי מצבה של התובעת היה מזכה אותה ב-60% נכות לצרכי ניידות.
לסיכום
לאור האמור, אני פוסקת לתובעת סך של 382,145 ₪ שישולם בתוך 30 יום שאחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד התשלום המלא בפועל.