מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחוזי נכות בגין קרע במיניסקוס המדיאלי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפיכך, מאחר והועדה החליטה להפחית מאחוזי הנכות שנקבעו למערערת בגין קרע של המיניסקוס המדיאלי את הממצאים הניוניים שעלו מבדיקת ה-MRI אשר לטעמה של הועדה ניתן לכמת אותם על פי פריט 35 לרשימת הליקויים, אינני סבור שיש מקום להתערב בהחלטתה.
...
הוועדה ציינה כי מבדיקת ה-MRI עולה כי קיימים: "שינויים ניווניים במיניסקוס המדיאלי עם קרע אופקי פנימי. מהקרן הקדמית ומגיע לשטח התחתון בגוף המיניסקוס. שינויים ניווניים נראו גם במיניסקוס הליטראלי וכן סדקים בסחוס הפטלופרמנאלי וכן אוסטיאופיטים במדור המדיאלי והפטלופמוראלי". לאחר שהוועדה עיינה כאמור בבדיקת ה-MRI, ערכה למערערת בדיקה קלינית מקיפה שבעקבותיה הגיעה למסקנה כי המבחנים המינסקלים תקינים.
סיכום לאור כל האמור לעיל, משהחלטת הוועדה מנומקת וברורה ומשלא נפל בה פגם משפטי כלשהו, לא מצאתי מקום להתערב בקביעתה.
אי לכך, הערעור נדחה ללא צו להוצאות.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המערער הגיש ערעור לוועדה הרפואית העליונה וטען כי יש לקבוע דרגת נכות גבוהה יותר בגין הקרע של הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי.
...
הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

דר' רשף קבע בפרק הדיון והסיכום בחוות דעתו כדלקמן: "נתבקשתי לבדוק את מר מישל קדוש עקב החמרה במצבו וירידה בתיפקוד רגל שמאל. מר קדוש נפגע במהלך העבודה בשנת 1997 בברך ימין. משנת 1999 עבר ארטרוסקופיה וכריתת קרע במנסקוס המדיאלי בברך ימין. לאורך השנים ולפי התעוד הקיים המשיך מר קדוש לסבול כאבים בברך ימין עם הידרדרות הדרגתית במצב הברך והתפתחות שינויים שחיקתיים עד כדי המלצה להחלפת המפרק. בהמשך עבר מר קדוש ארטרוסקופיה נוספת בברך ימין עם כריתה של קרע נוסף במנסקוס המדיאלי והדגמת שינויים שחיקתיים בברך הימנית. לפי דברי מר קדוש ולפי התעוד הקיים כולל פרוטוקול וועדה רפואית של הביטוח הלאומי, מר קדוש התהלך בצליעה על רגל ימין. הליכה בצליעה משמעותה שהרגל הכאובה נימצאת פחות זמן על הקרקע בשלב הדריכה (STANCE) מאשר הרגל הבריאה. ההפרש בזמן הדריכה (שבאופן תקין הוא 50:50 ובצליעה יכול להשתנות ולצורך הענין ניקח יחס של 60:40) – מגדיר את הזמן בו עומס משקל הגוף נמצא על רגל אחת. במקרה זה הרגל הבריאה מעמיסה 60% מהזמן והצולעת 40%. ההפרש הזה מעלה משמעותית את העומסים. במאמר משנת 2020 שבדק את הגורמים להתפתחות מהירה של שחיקת סחוסים בברך, נימצאו עודף משקל ושחיקת סחוסים בברך הנגדית כגורמים תורמים להתפתחות שחיקת סחוסים מהירה בברך (1) מחקר נוסף, שאסף תוצאות של 4796 מטופלים, הראה כי הגבלת כיפוף בברך עם אוסטאוארטריטיס מהוה גורם סיכון להגבלת כיפוף וירידה תפקודית בברך הנגדית (2). מאמר נוסף בדק את הקשר בין כוח שרירי הירך ובין התפתחות שינויים שחיקתיים בבירכיים לאחר כריתת ארטרוסקופית של קרע במנסקוס 4 שנים לאחר הניתוח. במאמר נמצא כי מתוך 34 נבדקים, 27 פיתחו שינויים שחיקתיים ברגל המנותחת (79.4%) ו 23 פיתחו שינויים שחיקתיים גם בברך שלא נותחה (67.6%). (3). במקרה של מר קדוש ההגבלה התפקודית בברך ימין קיימת שנים רבות, ולכן הופעת התסמינים והממצאים בברך שמאל קשורה ישירות למצבה של ברך ימין. הקרע במנסקוס שהתגלו שמתואר כניווני, השינויים הניוונים ב ACL והתגובה הגרמית במשטח הטיבילי המדיאלי שהודגמו ב MRI הברך השמאלית הם סימנים לשינויים שחיקתיים לאור גילו של מר קדוש והעובדה שאינו עוסק בספורט או אינו עוסק בפעילות ספורטיבית מסודרת. הקרע והשחיקה הם סימנים להתפתחות שינויים ניוונים בברך. זוהי גם מסקנתו של דר בטחיש שבדק את מר קדוש במסגרת מכבי שירותי בריאות. הועדה מתאריך 3.7.2022 קבעה כי אין במצב ברך שמאל כדי להגדירה כקשורה למצבה של ברך ימין ולהגדיר את הממצאים בה כהחמרה. אני סבור כי הועדה שגתה בהחלטתה זו . ישנה הגבלה תפקודית ברורה בהנעת הברך, נשיאת משקל והגבלה בטווחי התנועות של הברך. על סמך בדיקתי והנימוקים המפורטים, לעיל, הנני מעריך כי מצבה של ברך השמאלית של מר קדוש קשור בצורה ישירה לשינויים השחיקתיים בברך ימין. הנני מעריך את נכותו הצמיתה של מר מישל קדוש, לפי קובץ תקנות המלל לקביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה, כדלקמן: עבור ברך שמאל לפי ס"ל 48(2)(ז)(ו) – קרע במנסקוס עם הגבלה בתיפקוד 10%.
אחוזי הנכות בגין ברך ימין נשארים ללא שינוי – 27%.
...
מנגד טען המשיב, כי דין הערעור להידחות בהעדר טעמים המצביעים על פגם משפטי בהחלטת הוועדה וכן מנימוקים נוספים אלה: החלטת הוועדה ברורה ומנומקת.
דר' רשף קבע בפרק הדיון והסיכום בחוות דעתו כדלקמן: "נתבקשתי לבדוק את מר מישל קדוש עקב החמרה במצבו וירידה בתפקוד רגל שמאל. מר קדוש נפגע במהלך העבודה בשנת 1997 בברך ימין. משנת 1999 עבר ארטרוסקופיה וכריתת קרע במניסקוס המדיאלי בברך ימין. לאורך השנים ולפי התיעוד הקיים המשיך מר קדוש לסבול כאבים בברך ימין עם הדרדרות הדרגתית במצב הברך והתפתחות שינויים שחיקתיים עד כדי המלצה להחלפת המפרק. בהמשך עבר מר קדוש ארטרוסקופיה נוספת בברך ימין עם כריתה של קרע נוסף במניסקוס המדיאלי והדגמת שינויים שחיקתיים בברך הימנית. לפי דברי מר קדוש ולפי התיעוד הקיים כולל פרוטוקול וועדה רפואית של הביטוח הלאומי, מר קדוש התהלך בצליעה על רגל ימין. הליכה בצליעה משמעותה שהרגל הכאובה נמצאת פחות זמן על הקרקע בשלב הדריכה (STANCE) מאשר הרגל הבריאה. ההפרש בזמן הדריכה (שבאופן תקין הוא 50:50 ובצליעה יכול להשתנות ולצורך הענין ניקח יחס של 60:40) – מגדיר את הזמן בו עומס משקל הגוף נמצא על רגל אחת. במקרה זה הרגל הבריאה מעמיסה 60% מהזמן והצולעת 40%. ההפרש הזה מעלה משמעותית את העומסים. במאמר משנת 2020 שבדק את הגורמים להתפתחות מהירה של שחיקת סחוסים בברך, נמצאו עודף משקל ושחיקת סחוסים בברך הנגדית כגורמים תורמים להתפתחות שחיקת סחוסים מהירה בברך (1) מחקר נוסף, שאסף תוצאות של 4796 מטופלים, הראה כי הגבלת כיפוף בברך עם אוסטאוארטריטיס מהווה גורם סיכון להגבלת כיפוף וירידה תפקודית בברך הנגדית (2). מאמר נוסף בדק את הקשר בין כוח שרירי הירך ובין התפתחות שינויים שחיקתיים בברכיים לאחר כריתת ארטרוסקופית של קרע במניסקוס 4 שנים לאחר הניתוח. במאמר נמצא כי מתוך 34 נבדקים, 27 פיתחו שינויים שחיקתיים ברגל המנותחת (79.4%) ו 23 פיתחו שינויים שחיקתיים גם בברך שלא נותחה (67.6%). (3). במקרה של מר קדוש ההגבלה התפקודית בברך ימין קיימת שנים רבות, ולכן הופעת התסמינים והממצאים בברך שמאל קשורה ישירות למצבה של ברך ימין. הקרע במניסקוס שהתגלו שמתואר כניווני, השינויים הניוונים ב ACL והתגובה הגרמית במשטח הטיבילי המדיאלי שהודגמו ב MRI הברך השמאלית הם סימנים לשינויים שחיקתיים לאור גילו של מר קדוש והעובדה שאינו עוסק בספורט או אינו עוסק בפעילות ספורטיבית מסודרת. הקרע והשחיקה הם סימנים להתפתחות שינויים ניוונים בברך. זוהי גם מסקנתו של דר בטחיש שבדק את מר קדוש במסגרת מכבי שירותי בריאות. הוועדה מתאריך 3.7.2022 קבעה כי אין במצב ברך שמאל כדי להגדירה כקשורה למצבה של ברך ימין ולהגדיר את הממצאים בה כהחמרה. אני סבור כי הוועדה שגתה בהחלטתה זו . ישנה הגבלה תפקודית ברורה בהנעת הברך, נשיאת משקל והגבלה בטווחי התנועות של הברך. על סמך בדיקתי והנימוקים המפורטים, לעיל, הנני מעריך כי מצבה של ברך השמאלית של מר קדוש קשור בצורה ישירה לשינויים השחיקתיים בברך ימין. הנני מעריך את נכותו הצמיתה של מר מישל קדוש, לפי קובץ תקנות המלל לקביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה, כדלקמן: עבור ברך שמאל לפי ס"ל 48(2)(ז)(ו) – קרע במניסקוס עם הגבלה בתפקוד 10%.
טרם אחתום אוסיף, כי אין בידי לקבל את טענת המערער בדבר קיומה של סתירה בממצאי בדיקת הוועדה.
סוף דבר על יסוד כל האמור – הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ד"ר רשף אף הפנה לבדיקת MRI שעבר המערער אשר הדגימה קרע מנסקוס מדיאלי עם שני פרגמנטים "מנותקים". במכתב נוסף מיום 22.6.2022 ושנכתב על ידי ד"ר אייל גנסין (אף הוא מומחה לכירורגיה אורתופדית) הוא הפנה לתעוד רפואי מיום 23.1.2022, שם תוארה בריחת ברך ולפעמים נעילות, וכן למכתב מיום 3.4.2022 שם דווח על קליקים בברך בנוסף למספר נעילות.
על פניו, החלטת הוועדה אף אינה תואמת את לשון פריט ליקוי 48(ז)(II) לרשימת הליקויים, שמתייחס לנזק במנסקוס ומעניק 20% נכות בגין "נזק במנסקוס עם LOCKING". ניתן להבין מלשון הפריט כי די בקיום תעוד על נעילות כדי להעניק למבוטח את אחוזי הנכות בגין נעילות, ולו באופן חלקי.
...
דיון והכרעה – לאחר שעיינתי בפרוטוקול הועדה ובכלל החומר המונח לפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים בכתבי הטענות ובעל-פה, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להתקבל, וזאת מן הנימוקים שיפורטו להלן.
תקנה 15 – דין הערעור להתקבל גם כאן.
סוף דבר – לאור כל האמור לעיל, הערעור מתקבל, באופן שעניינו של המערער יוחזר לועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) בהרכבה מיום 21.5.2023, על מנת שזו תפעל כדלקמן: הועדה תשוב ותשקול בשנית עמדתה לעניין דרגת הנכות, ובין היתר תוך התייחסות למסמכים הרפואיים הבאים: אישור רופא משפחה מיום 28.2.2022; אישור ד"ר אייל גנסין מיום 22.6.2022 (המפנה למכתבים מיום 23.1.2022 ו-3.4.2022); אישור ד"ר נועם רשף מיום 8.11.2022.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מומחה התובעת קבע כי התובעת זכאית ל 10% נכות לפי פרט 35(1)(ב) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז- 1965 (להלן: תקנות המל"ל) בגין מכלול הפגיעה בקרסולה וכף רגלה השמאלית, וכן ל 10% לפי פרט 48(2)(ז)(I) לתוספת לתקנות המל"ל. הנתבעת טענה בכתב ההגנה כי התאונה ארעה בשל חוסר שימת לב של התובעת, וכי התובעת ויתר המשתתפים בטיול קיבלו הנחיות והוראות בטיחות הן עובר לטיול והן במהלכו.
בחוות הדעת שנערכה על ידי פרופ' ניסקה נקבע כי לתובעת מוקנית נכות בשיעור של 10% לפי פרט 35(1)ב לתקנות המלל בשל מכלול הפגיעות בקרסול וכף רגל שמאל, וכן 10% לפי פרט 48(2) ז 1 בשל קרע מנסקוס מדיאלי (בדומה לשעור הנכות שנקבע לתובעת על ידי המומחה מטעמה).
...
בנסיבות אלו דינה של התביעה שלפניי להידחות.
לאחר ששמעתי את עדותו של המומחה הגעתי לכלל מסקנה כי אין מקום להתערב בקביעותיו.
לסיכום משהתובעת לא עמדה בנטל הוכחת התביעה, דינה של התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו