לפי המסמכים שצורפו לכתב התביעה, מהמסמך שכותרתו 'סיכום יעוץ – יעוצים – אף אוזן גרון' מיום התאונה, התובעת "ניחבלה בגפיים, ראש (פריאטלי ימני, לסת ימני)."; בהמשך אותו מיסמך נכתב: "כעת מתלוננת על כאבים בגפיים, שיניים בצד ימין." בנוסף לכך, בוצעה לתובעת בדיקת CT ראש, ובסיכום הבדיקה נרשם על-ידי הרופא המפענח "לסיכום: ללא עדות לדמם תוך גולגולתי או שבר."
ביום 29.1.2014, שלושה ימים לאחר התאונה התלוננה התובעת בפני רופאה מומחית ברפואה פנימית בקופת החולים על "כאבי ראש, כל הגוף כואב."; במימצאי הבדיקה נקבע: "ניראת סובלת מאוד. רגישות בבית החזה, כתף שמאל ירך שמאל, המטומה בצד ימין של קרקפת."
ביום 6.2.2014, כשבוע לאחר מכן, התובעת עדיין התלוננה בפני הרופאה על "כאבי ראש, רעש באוזניים... עדיין כאבי ברך שמאל וירך שמאל. עדיין כאבים בפנים מימין..."; לאחר בדיקה זו נקבע "אי כושר מלא: הנ"ל אינו מסוגל לעסוק בעבודתו ואף לא בעבודה מתאימה אחרת."
תאונה זו הוכרה כתאונת עבודה על ידי המל"ל. ועדה רפואית של המל"ל אשר בדקה את התובעת קבעה לה 15% אחוזי נכות לפי הוראת תקנה 41(4) ב' לתקנות הביטוח לאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז – 1956 (להלן: "תקנות המל"ל") "בגין כתף שמאל" וכן - נכות נפשית בשיעור 10% לפי סעיף 34(ב) 2 לתקנות המל"ל. בנוסף לכך, הועדה לא הפעילה את תקנה 15 ובנימוקים להחלטתה נכתב כי "התובעת חזרה לעבודתה ואין ירידה משמעותית בהכנסותיה לכן הועדה בדעה כי אין מקום להפעיל תק' 15."
מעיון במסמכיה הרפואיים בעיניינה של התובעת עובר לתאונה עולה כי ביום 25.7.2005 התלוננה התובעת על "כאבים חוזרים בחגורת הכתפיים גב האמות, מפרקים קטנים בכפות ידיים, CRP מוגבר, הפניה לראומטולוג". ביום 15.1.2014, אך כעשרה ימים טרם התאונה, התלוננה התובעת שוב על כאביה בכתפיים, ובעקבות תלונתה הופנתה לבדיקת אולטרא סאונד באבחנה הבאה: "תלונות חוזרות על כאבים בשתי הכתפיים. מופנית לצילומים + בבדיקת א.ס."
בבקשה להבאת ראיות לסתור שהוגשה בנידון מטעם הנתבעת, טוענת הנתבעת כי בפני הועדה של המוסד לביטוח לאומי ( להלן: "ועדת המל"ל") לא עמדו מלוא המסמכים הרפואיים בעיניינה של התובעת, וייתכן כי אילמלא היו בפניה כל המסמכים בדבר עברה האורתופדי של התובעת בענין הכתף, היה בכך כדי להשפיע על קביעתה וכן על קביעת הקשר הסיבתי בין התאונה לבין כאביה של התובעת בכתף שמאל.
הנתבעת גם טוענת כי ועדת המל"ל אשר בדקה את התובעת לאחר התאונה מושא תביעה זו, קבעה לה אחוזי נכות בגין פגיעה בכתף שמאל, וזאת - אף על פי שהתובעת לא התלוננה על כאבים בכתף מיד לאחר התאונה.
תחת תת - הכותרת 'סיכום ומסקנות' ועדת המל"ל קובעת:
"מבחינה אורטופדית – בגין כתף שמאל נקבעת נכות בשיעור 15% לפי 41 (4) בגין ע"ש מתני לא נותרה נכות, בקרסול וברך שמאל לא נותרה נכות.
...
לפי המסמכים שצורפו לכתב התביעה, מהמסמך שכותרתו 'סיכום יעוץ – יעוצים – אף אוזן גרון' מיום התאונה, התובעת "נחבלה בגפיים, ראש (פריאטלי ימני, לסת ימני)."; בהמשך אותו מסמך נכתב: "כעת מתלוננת על כאבים בגפיים, שיניים בצד ימין." בנוסף לכך, בוצעה לתובעת בדיקת CT ראש, ובסיכום הבדיקה נרשם על-ידי הרופא המפענח "לסיכום: ללא עדות לדמם תוך גולגולתי או שבר."
ביום 29.1.2014, שלושה ימים לאחר התאונה התלוננה התובעת בפני רופאה מומחית ברפואה פנימית בקופת החולים על "כאבי ראש, כל הגוף כואב."; בממצאי הבדיקה נקבע: "ניראת סובלת מאוד. רגישות בבית החזה, כתף שמאל ירך שמאל, המטומה בצד ימין של קרקפת."
ביום 6.2.2014, כשבוע לאחר מכן, התובעת עדיין התלוננה בפני הרופאה על "כאבי ראש, רעש באוזניים... עדיין כאבי ברך שמאל וירך שמאל. עדיין כאבים בפנים מימין..."; לאחר בדיקה זו נקבע "אי כושר מלא: הנ"ל אינו מסוגל לעסוק בעבודתו ואף לא בעבודה מתאימה אחרת."
תאונה זו הוכרה כתאונת עבודה על ידי המל"ל. ועדה רפואית של המל"ל אשר בדקה את התובעת קבעה לה 15% אחוזי נכות לפי הוראת תקנה 41(4) ב' לתקנות הביטוח לאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז – 1956 (להלן: "תקנות המל"ל") "בגין כתף שמאל" וכן - נכות נפשית בשיעור 10% לפי סעיף 34(ב) 2 לתקנות המל"ל. בנוסף לכך, הוועדה לא הפעילה את תקנה 15 ובנימוקים להחלטתה נכתב כי "התובעת חזרה לעבודתה ואין ירידה משמעותית בהכנסותיה לכן הוועדה בדיעה כי אין מקום להפעיל תק' 15."
מעיון במסמכיה הרפואיים בעניינה של התובעת עובר לתאונה עולה כי ביום 25.7.2005 התלוננה התובעת על "כאבים חוזרים בחגורת הכתפיים גב האמות, מפרקים קטנים בכפות ידיים, CRP מוגבר, הפניה לראומטולוג". ביום 15.1.2014, אך כעשרה ימים טרם התאונה, התלוננה התובעת שוב על כאביה בכתפיים, ובעקבות תלונתה הופנתה לבדיקת אולטרא סאונד באבחנה הבאה: "תלונות חוזרות על כאבים בשתי הכתפיים. מופנית לצילומים + בבדיקת א.ס."
בבקשה להבאת ראיות לסתור שהוגשה בנדון מטעם הנתבעת, טוענת הנתבעת כי בפני הוועדה של המוסד לביטוח לאומי ( להלן: "ועדת המל"ל") לא עמדו מלוא המסמכים הרפואיים בעניינה של התובעת, וייתכן כי אלמלא היו בפניה כל המסמכים בדבר עברה האורתופדי של התובעת בענין הכתף, היה בכך כדי להשפיע על קביעתה וכן על קביעת הקשר הסיבתי בין התאונה לבין כאביה של התובעת בכתף שמאל.
דיון והכרעה
לאחר עיון במסמכים הרפואיים, ובמלוא חומר הראיות שצורף, ולאחר שבחנתי את טענות הצדדים, מצאתי כי דין הבקשה – להתקבל; כמפורט להלן.
בהתאם, לאור כל האמור לעיל, בתוקף סמכותי לפי תקנה 19 לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז – 1986, אמנה בקרוב - בהחלטה נפרדת - מומחה בתחום האורתופדיה.