מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחוזי נכות בגין פגיעה בשרירי המרפק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת וועדות המוסד לביטוח לאומי, התלונן התובע על רגישות של היד במגע, נמלול של האמה, כיווצי שרירים, רגישות למים קרים, קושי בהרמת משקל כבד, וגם על עצבנות ופגיעה נפשית.
לתובע נקבעו – 10 אחוזי נכות בגין צלקות, 10 אחוזי נכות בגין פגיעה בעצב תחושתי רדאיני ו- 5% נכות בגין פגיעה נפשית – סה"כ 24% נכות.
המומחה הוסיף שגם הוא לא מצא הגבלה של התנועות במרפק או בשורש כף היד ואין חולשה של שרירי הגף הימני העליון, אין דילדול שרירי האמה או כף יד ימין כביטוי עקיף לתיפקוד טוב שלה.
...
המחלוקת בין הצדדים הינה רחבה ועמוקה והיא משתרעת הן לעניין נסיבות האירוע והן לעניין נזקיו של התובע, כאשר לטענת הנתבעת, תהא אשר תהא הכרעת בית המשפט בנוגע לנסיבות האירוע, תביעתו של התובע נבלעת בתגמולי המוסד לביטוח לאומי ובהיות התאונה תאונת עבודה והנתבעת הינה מעביד התובע לא זכאי ל- 25% מן הפיצוי ומשכך דינה של התביעה להידחות.
סוף דבר כמפורט ארוכות לעיל, לאחר בחינת מלוא נסיבות העניין, המסקנה המתבקשת היא שדינה של התביעה להידחות, שכן אחריות הנתבעת לא הוכחה.
המסקנה הבלתי נמנעת שגם אם הייתה נקבעת אחריות, לא היה מנוס מן הקביעה שהתביעה נבלעת.
אחר כל האמור לעיל, התביעה נדחית, הן משום שלא הוכחה אחריות, והן משום שהתביעה נבלעת בתגמולי המוסד לביטוח לאומי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בהתאם לחוות הדעת, נותרה לתובע בעקבות התאונה נכות אורטופדית צמיתה של 10% לפי פרט 42(2)(א)(1) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז-1956 (להלן: תקנות המל"ל), בגין פציעת שריר הביצפס בצורה בינונית.
לאחר תקופות אלה נקבעה לתובע נכות צמיתה של 12.5% החל מיום 1.6.2019 לפי פרט 42(2)(א)(1) (ביחד עם תקנה 15) לתוספת לתקנות המל"ל, בגין פגיעה בשריר המרפק (ביצפס) בצורה בינונית.
בנסיבות אלה, מצאתי כי בגין חודשיים אלה, יינתן לתובע פיצוי בגובה מכפלת אחוז הנכות הרפואית בשכרו לפני התאונה, ובסה"כ 1,539 ₪.
...
אזכיר בהקשר זה כי במקרים שנדונו בפסיקה, מצא בית המשפט כי אחת הדרכים ליישם שיטת עבודה בטוחה היא להדריך עובדים לשתף פעולה ביניהם בנשיאת משקלים גבוהים (ראו רע"א 4215/04 טיטו נ' אבו חצירה (14.9.2005) שבו אישר בית המשפט העליון את פסק דינו של בית המשפט המחוזי, שקבע, בין היתר, כי הרמת שק במשקל של כ-30 ק"ג עולה כדי סיכון מיוחד, שגרר אחריו חובה להנהיג שיטת עבודה בטוחה "בין באמצעות מכשור הולם ובין באמצעות שיתוף פעולה של שני העובדים").
בהתחשב בגיל התובע, בדרך התרחשות האירוע, בשיעור הנכות הרפואית והתפקודית, הזמנית והקבועה, במיקום הפגיעה ובמגבלות הנובעות מכך כפועל יוצא, ובהשפעת האירוע על חייו של התובע, אני סבור כי יש לחייב את הנתבעת בסכום של 35,000 ₪ בגין ראש נזק זה. הוצאות רפואיות ונסיעות כידוע, פיצוי בגין ראש נזק זה טעון הנחה של תשתית עובדתית הנתמכת בראיות.
סוף דבר סך נזקו של התובע בגין התאונה עומד על 198,101 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ד"ר סאמר מח'ולה, המומחה הרפואי אשר מונה מטעם בית המשפט, העריך כי מבחינה קלינית הממצאים מעידים על טווחי תנועה טובים ותפקודיים במרפק ובשורש כך יד שמאל אך עם מוגבלות קלה בתנועה סיבובית של האמה לעומת יד ימין.
בסופו של יום, המומחה המליץ על נכות צמיתה בשיעור של 10% בגין מוגבלות קלה בתנועה סיבובית של האמה השמאלית עם ירידה בכוח האחיזה לאחר טפול ניתוחי ע"י מקבעים בשתי העצמות, וזאת לפי סעיף 35(1)(ב) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן: התוספת לתקנות).
לאור כך, המומחה המליץ על נכות צמיתה בשיעור של 10% בגין הפגיעה בשרירי הכתף בצורה בינונית, לפי סעיף 42(1)(ד)(II) לתוספת לתקנות.
...
לסיכום, שיעור הנכות הרפואית הצמיתה המשוקללת עומד על 27.1%.
על כן, ובהתחשב בסוג הנכות הרפואית, שיעורה, סוג העבודה ערב התאונה, גיל התובעת, נתוני ההשכלה (לתובעת אין תעודת בגרות), העדר הכשרה מקצועית אחרת, הנכויות הרפואיות שאינן קשורות לתאונה, מהן סובלת התובעת זמן רב לפני התאונה, שוכנעתי כי שיעור הנכות הרפואית האורתופדית (19%) שנותרה לתובעת עקב התאונה משקפת נאמנה את שיעור הפגיעה בהשתכרותה.
לסיכום אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת פיצויים בסך של 267,000 ₪ בצירוף 15.21% בגין שכ"ט עו"ד ובצירוף סך של 712 ₪ בגין אגרת פתיחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

היה על הוועדה לקבוע אחוזי נכות בגין אוסטיאו-ארטריטיס, ובנוסף לקבוע אחוזי נכות גם בגין קרע בגיד; - הוועדה טעתה עת לא התייחסה לשתי אבחנות שונות שעניינן בשני אזורים אנטומיים נפרדים, וכפי שמצוין בחוות הדעת מטעמו, של ד"ר רוזנברג; - הוועדה שגתה עת ביצעה את התאמת פריט ליקוי 42 לרשימת הליקויים בעיניין כתף שמאל, וטעתה בסווג הפגיעה בשריר הכתף עת מצאה "דילדול קל של שריר דלטואיד משמאל". הוועדה אף היתעלמה מפתולוגיה שהנה ממצא קליני אובייקטיבי; - שגתה הוועדה עת לא התייחסה לתלונותיו על כאבים והגבלה בתנועות היד, קושי בתיפקוד לאחר יום עבודה והעדרות רבה מהעבודה בשל כאבים; - טווחי התנועה שנמצאו בבדיקת הוועדה אינם משקפים את טווחי התנועה שאליהם הוא מסוגל להגיע.
בית הדין הארצי הוסיף לעניין מועד הפגיעה את הדברים הבאים, כדלקמן (דגשים בציטוט – לא במקור): "מקובלת עלינו טענת המערער, כי את מועד כל פגיעה יש לקבוע על פי מכלול הנתונים, ובכלל זאת תלונותיו של המבוטח, תוצאות הבדיקות הקליניות, תוצאות בדיקות עזר (בעניינינו – EMG, אולטראסאונד), ולא על יסוד תוצאות בדיקות עזר בלבד או נתון אחר בלבד. על כן, העובדה שמרפק טניס ביד ימין אובחן רק בבדיקת אולטראסאונד מיום 10.2.2015 אין בה כדי להביא בהכרח לקביעה כי מועד זה הוא מועד הפגיעה, אם על יסוד נתונים אחרים ניתן לקבוע כי תחילת הליקוי במועד מוקדם יותר. מועד האיבחון בבדיקות עזר, כגון בדיקות הדמיה לסוגיהן, אינו בהכרח מועד תחילת הליקוי הרפואי, שכן ככלל בדיקות ופעולות איבחון נעשות לאחר שהמבוטח התלונן ונמצאו ממצאים ראשוניים שחייבו עריכת בדיקות. עוד יש לציין כי גם על פי הנתונים בהשלמת הטיעון של המוסד, המערער התלונן במועד סמוך על כאבים הן בכפות ידיו והן במרפקים, ועל פני הדברים, מתשובתו של ד"ר בשוראי לשאלת ההבהרה עולה כי כבר בבדיקה קלינית נמצא כי למערער אפיקונדיליטיס דו צדדי." במקרה שלפני, מדובר בפגיעה מסוג "שינויים נווניים בכתף שמאל וקרע SST" שהוכרה על ידי המשיב כמחלת מיקצוע.
...
המשיב טען, כדלקמן – - לא נפלה כל טעות משפטית בפעולת הועדה והחלטתה מפורטת ומנומקת, וניתן בקלות להתחקות אחר הלך מחשבתה; - ההליך הנוכחי אינו עוסק בהחלטת פקיד התביעות ועל כן אין להתייחס לטיעוני המערער בבקשתו לתיקון כתב הערעור, ובכל הקשור להחלטת פקיד התביעות; - גם הטיעון בנוגע למועד התחולה דינו להידחות שעה שהמערער לא ערער בנושא זה ולא העלה כל טענה ביחס לכך בפני הועדה; - יש לדחות טענות המערער כנגד תיקון טעות קולמוס אשר ביצעה הועדה, שכן ברור כי הועדה התכוונה להעניק אך ורק 5%, כפי שמופיע במלל המצוין בסעיף מסקנות הועדה.
בית הדין הארצי הוסיף לעניין מועד הפגיעה את הדברים הבאים, כדלקמן (דגשים בציטוט – לא במקור): "מקובלת עלינו טענת המערער, כי את מועד כל פגיעה יש לקבוע על פי מכלול הנתונים, ובכלל זאת תלונותיו של המבוטח, תוצאות הבדיקות הקליניות, תוצאות בדיקות עזר (בענייננו – EMG, אולטראסאונד), ולא על יסוד תוצאות בדיקות עזר בלבד או נתון אחר בלבד. על כן, העובדה שמרפק טניס ביד ימין אובחן רק בבדיקת אולטראסאונד מיום 10.2.2015 אין בה כדי להביא בהכרח לקביעה כי מועד זה הוא מועד הפגיעה, אם על יסוד נתונים אחרים ניתן לקבוע כי תחילת הליקוי במועד מוקדם יותר. מועד האבחון בבדיקות עזר, כגון בדיקות הדמיה לסוגיהן, אינו בהכרח מועד תחילת הליקוי הרפואי, שכן ככלל בדיקות ופעולות אבחון נעשות לאחר שהמבוטח התלונן ונמצאו ממצאים ראשוניים שחייבו עריכת בדיקות. עוד יש לציין כי גם על פי הנתונים בהשלמת הטיעון של המוסד, המערער התלונן במועד סמוך על כאבים הן בכפות ידיו והן במרפקים, ועל פני הדברים, מתשובתו של ד"ר בשוראי לשאלת ההבהרה עולה כי כבר בבדיקה קלינית נמצא כי למערער אפיקונדיליטיס דו צדדי." במקרה שלפני, מדובר בפגיעה מסוג "שינויים ניווניים בכתף שמאל וקרע SST" שהוכרה על ידי המשיב כמחלת מקצוע.
מקובלת עלי טענת המשיב כי מדובר בתיקון טעות קולמוס שאיננו מהותי.
סוף דבר – דין הערעור להתקבל באופן חלקי.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

ביחס לנכות הזמנית, קבע מומחה בית-משפט נכות בשיעור 40% למשך 3 שבועות מהניתוח לפי סעיף 41(6)(ב) – קשיון לא נוח במפרק; בשיעור 30% לתקופה שבין 3- 6 שבועות מהניתוח, בגין קשיון בין לא נוח לנוח בשורש כף יד ימין לפי סעיף 41(10)(ד); בשיעור 20% לתקופה שבין 6 שבועות מהניתוח ל-6 חודשים בגין השפעה קלה עד בינונית על כושר הפעולה הכללית, לפי סעיף 35(1); ובשעור 10% בגין הצלקות באמה הימנית ובמרפק, מהתקופה של 6 חודשים מהניתוח ואילך.
בתא"מ (רמ') 19056-05-09 חממי נ' כלל חברה לביטוח בע"מ (2011) קבע כב' השופט ע. קובו, כדלקמן: "הפוליסה מחריגה דרגת נכות בגין צלקות אסתטיות בלבד, ולא דרגת נכות בגין צלקות אסתטיות. כלומר, כאשר קיימת נכות משולבת-מעורבת שהיא בחלקה בגין צלקת אסתטית ובחלקה אינה אסתטית, אזי לא יחול החריג, ואף לא יהיה ניכוי של חלק הנכות הנוגע למישור האסתטי. במקרה דנן, כאשר כתוצאה מחתך אחד ברגלה של התובעת נגרמה לה נכות שבחלקה הנה בגין הפגיעה בשרירים, הרי שאין המדובר בנכות אסתטית בלבד, והמסקנה היא שהחריג לא יחול כלל. יש לציין, כי הנתבעת בסיכומיה, כמו גם בשאלות שהפנתה למומחה, מתייחסת לשאלה האם הנכות היא תפקודית אם לאו. ברם, השאלה אינה אם הנכות אינה תפקודית, אלא האם היא אסתטית גרידא. אין בהכרח זהות בין שתי השאלות" (פסקה 14, ההדגשה במקור).
...
לא שוכנעתי בטענת הנתבעת לפיה בגין חוט המתכת הגורם לרגישות לא נקבעה נכות בחוות דעתו של מומחה בית-המשפט.
בגוף חוות הדעת צוין כי קצה חוט המתכת שנמוש באזור הצלקת מלווה ברגישות מקומית, ואילו הנתבעת התייחסה בסיכומיה רק להמלצה ביחס לעתיד, ולא למה שנקבע בגוף חוות הדעת בהקשר זה. גם מצאתי כי אין בעובדה שהומלץ להסיר את חוט המתכת כדי לגרוע מהמסקנה כי לצלקת זו נלווה גם היבט תפקודי שעיקרו בגירוי מקומי, כל עוד לא הוסר.
מצאתי לתת משקל לטענות הנתבעת בעניין ניהול הליך כפול באותה עילה, בשני בתי משפט שונים, ללא כל הצדקה ברורה מצד התובעת, ולאחר שהתובעת זנחה את ההליך הקודם בחוסר מעש, בקביעת ההוצאות בהליך זה. לאור המפורט לעיל, התביעה מתקבלת, באופן שהתובעת זכאית לפיצוי בגין נכות בשיעור של 10% מסכום הפיצוי על פי הפוליסה, וכן זכאית לפיצוי בגין 34 ימי היעדרות מהלימודים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו