מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחוזי נכות בגין פגיעה במיניסקוס

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2014 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט עמירם רבינוביץ לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי בתל אביב (ב"ל 27663-10-11; השופטת אורנית אגסי), בו נדחה ערעור המבקש על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 11.9.2011 (להלן: הועדה), אשר קבעה כי אין לקבוע דרגת נכות נוספת ונפרדת בגין הפגיעה במנסקוס בברך המבקש, ולכן אין החמרת מצב של הפגיעה בברך המבקש.
] זאת ועוד הציע המוסד בתגובתו, לחילופין, כי באם יודיע המבקש במסגרת הליך זה על הסכמתו לעבור את הבדיקות, אותן ביקשה הועדה בפרוטוקול מיום 10.7.2011, וכן כל בדיקה נוספת שתזקק לה לצורך בדיקת המרכיב התיפקודי של נכותו, יסכים המוסד כי עניינו של המבקש יושב אל הוועדה לצורך עריכת הבדיקות האמורות, וקביעת אחוזי נכותו בגין ההחמרה בהתאם לממצאים.
...
ביום 10.7.2011 התכנסה הוועדה לדון בעניינו של המבקש בעקבות פסק הדין המחזיר, וציינה בממצאיה את הדברים הבאים: "לאחר עיון בתיק, הוועדה ביקשה לבדוק את התובע. התייחסות עו"ד לבקשה: בדיקת התובע לכאורה מנוגדת לאמור בפסק הדין בו נתבקשה הוועדה לבחון ממצאי בדיקת M.R.I ועל הוועדה לקבוע האם קיימת נכות, כלומר האם ממצאי אותה הבדיקה מקנים נכות. הוועדה לא נתבקשה להתייחס לעניין קשר סיבתי וזאת בשים לב לגלגול התיק. ולכן אני סבור כי לא היה סבור [זה הנוסח במקור, ע.ר] שלא היה מקום לבדיקה. דיון: הוועדה עיינה בפס"ד ומקבלת את טיעוניו של עו"ד, הממצאים בבדיקת ההדמיה כשלעצמם אינם מקנים נכות. הנכות נקבעת על פי תפקוד אולם ישנו פער שאינו מובן לחברי הוועדה בין הממצאים בהדמיה לבין חוסר התפקוד המרשים שמפגין המערער. הוועדה מבקשת שתינתן לה האפשרות לעיין בתיקים עבי הכרס של המערער, וכן מבקשת הוועדה בדיקה נוירולוגית ואורטופדית. הוועדה מבקשת בדיקת EMG של הגפיים התחתונות..." בישיבת הוועדה מיום 11.9.2011 ציינה הוועדה בממצאיה (סעיף 21) כי "לאחר עיון בפסק הדין ותוצאות M.R.I 10.12.08 קובעת הוועדה כי הפגיעה המניסקלית והשינויים הניווניים אינם מהווים נכות עצמאית אלה [צריך להיות "אלא", ע.ר] פועל יוצא של חוסר יציבות בברכיים ודפוס התנועות הפתולוגי של רכיביה.
כמו כן טוען המבקש, כי דרישת המוסד כי המבקש יערוך בדיקות כלשהן אינה רלוונטית, ויתירה מכך גובלת בניסיון ל"שיפור עמדות" מצד המוסד, הגם שאין לה אחיזה בהליכים שקדמו להליך זה. מעבר לכך, טוען המבקש כי אין דרישה כלשהי בסעיף הרלוונטי לפגיעה תפקודית, לדבריו "הסעיף אינו דורש הגבלה תפקודית כי אם מצב נתון וקיים – מצב זה נמצא על-ידי הוועדה הרפואית בכל בדיקותיה ונמצא בכל הבדיקות האובייקטיביות שביצע המערער". דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות המבקש, בפסק דינו של בית הדין האזורי ובכלל החומר בתיק, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות, מהטעמים הבאים: המבקש טוען בבקשה, כי סעיף הליקוי המתייחס לנזק במיניסקוס איננו דורש הגבלה תפקודית של המבקש, על מנת להעניק לו דרגת נכות בגין נזק זה. אולם, טענה זו דינה להידחות.
גם טענה זו דינה להידחות.
לאור כל האמור לעיל, הגעתי למסקנה כי הוועדה מילאה אחר הוראות פסק הדין המחזיר, ואין בה או בפסק דינו של בית הדין האזורי טעות משפטית המצדיקה התערבותה של ערכאה זו. סוף דבר – הבקשה נדחית.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לא קובעים אחוזי נכות לפי הנחיות של ספר הליקויים של המוסד לביטוח לאומי במקרה הנל (ברך ומרפק).
" אשר לברך - קביעת דרגת נכות בגין פגיעה במנסקוס טעונה הגבלה תפקודית, וזאת לא נמצאה בבדיקת הועדה.
...
לפי הנטען לא בכדי נדרש בית הדין האזורי להתייחסות לממצאי הבדיקה של ד"ר פסקין, כאשר בית הדין נכנס לשדה רפואי לא לו. אשר לנכות הצמיתה בברך נטען, בין היתר, כי בית הדין מיקד את הכרעתו בפריט 48(2)(ז)Iלתוספת, אלא שהוועדה לא בחנה לאור ממצאיה בדבר יישור של ברך ימין מלווה בכאבים את פריט 35(א)(2) לתוספת שעניינו "קיימת השפעה קלה על כושר הפעולה הכללי או התנועות". לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובכלל חומר התיק הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות גם מבלי להדרש לתשובת המוסד.
החומר הרפואי נמצא לפני הוועדה ועל יסודו היא הגיע למסקנה שאין לקבוע נכות זמנית מעבר לתקופת אי הכושר.
ודאי משלא הוגשה מטעם המבקשת חוות דעת רפואית ממנה עולה כי "הפרקטיקה" של הוועדה בעניין זה אינה "מקובלת". סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת הנתבעת להתיר לה להביא ראיות לסתור את קביעות המל"ל, אשר ניתנו בעיניינו של התובע בכל הקשור לתאונת דרכים מיום 22.2.18, זאת בהתאם להוראת סעיף 6ב לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 (להלן - חוק הפיצויים) ולהורות על מינויים של מומחים רפואיים בתחומים: האורתופדי והפסיכיאטרי, לשם קביעת שיעור נכותו של התובע, כתוצאה מהתאונה.
בתחום האורתופדי, הוועדה הרפואית של המל"ל מיום 29.8.19 קבעה כי לתובע נותרה נכות צמיתה בשיעור 20%, בשל נזק למיניסקוס עם נעילות, לפי סע' 48 (2) (ז) II לתקנות המל"ל. ביום 19.11.19 החליטה הוועדה הרפואית להגדיל את נכותו הרפואית, בעקבות קבלת המלצתה של וועדת הרשות והפעלת תקנה 15, כך שנכותו נקבעה ל- 30% נכות צמיתה.
אוסיף ואומר, כי ממצאיה של הועדה הרפואית מדרג ראשון בתחום האורתופדי (מיום 29.8.19), הובאו בפני הועדה מיום 19.11.19 אשר החליטה להגדיל את אחוזי הנכות בשל הפעלת תקנה 15.
...
תשובת התובע לבקשה לטענת התובע, יש לדחות את בקשת הנתבעת להביא ראיות לסתור, בשני התחומים.
איני מקבל את טענת הנתבעת לכך, שלא נצפתה נעילה של הברך ולפיכך יש לקבוע כי הועדה שגתה בקביעת נכות שלא בהתאם לסעיף המתאים.
לפיכך גם טענה זו נדחית.
סיכום הבקשה להתיר לנתבעת להביא ראיות לסתור בשני התחומים (אורתופדי ופסיכיאטרי) נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

לעניין דרגת הנכות בגין הפגיעה במנסקוס, הסתמכה המערערת על פרט 48(2)זI למבחנים הקבועים בתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות), התש"ל-1969 (להלן - תקנות הנכים והמבחנים, בהתאמה), אשר קובע בגין נזק במנסקוס בצורה קלה, נכות של 10%.
סבורה אני, איפוא, כי לא די באיתור קרע, בבדיקת MRI כאמור, על מנת לחייב את הוועדה, בנגוד לשיקול דעתה, לקבוע למערער אחוזי נכות בגין נזק במנסקוס.
...
לאור תשובת ההבהרה דלעיל של הוועדה הרפואית, הגענו לכלל מסקנה שהכרעה כזאת אינה מתחייבת במקרה שלפנינו.
אינני מקבל גם את הטענה, כי בהחלטתה הקודמת הוועדה הרפואית לא חלקה על קיומו של קרע במניסקוס.
התוצאה היא שהערעור נדחה.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2012 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הועדה חוזרת ומסבירה שהיעדר היישור המלא של הברך נובעת ישירות מהפגיעה במנסקוס ולפיכך אין היגיון רפואי בהענקת אחוזי נכות עקב הפגיעה במנסקוס ובנפרד עבור העידר יישור".
...
לאחר שעיינו בבקשת רשות הערעור, בתגובת המשיב ובכל חומר התיק, הגענו לכלל מסקנה כי דין הערעור להתקבל.
לאור האמור מצאנו, כי לא נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה, ומשכך אין מקום להחזיר אליה את עניינו של המשיב.
סוף דבר - הערעור מתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו