סעיף 34ב' דן ב-: "הפרעות של חרדה בעתית (פוביה); הפרעות חרדה אחרות; הפרעה טורדנית-כפייתית (הפרעה אובססיבית קומפולסיבית); תגובה לדחק חריג; הפרעת דחק בתר-חבלתית (פוסט טארומטית) PTSD; הפרעות היסתגלות לסוגיהן; הפרעות דיסוציאטיביות (קונברסיביות); הפרעות סומטופורמיות; הפרעות אכילה; אנורקסיה נרבוזה; בולימיה מרבוזה והפרעות אכילה לא מסווגות", וקבוע כי אחוזי הנכות בגין הפרעות אלו ייקבעו כלהלן:
(1) רמיסיה מלאה, בלא הפרעה בתיפקוד ובלא הגבלה של כושר העבודה 0%
(2) רמיסיה מלאה או קיום סימנים קליניים שארתיים, הפרעה קלה בתיפקוד הנפשי או החברתי, הגבלה קלה עד בינונית בכושר העבודה 10%
(3) רמיסיה, סימנים קליניים קלים, קיים צורך בטיפול תרופתי, קיימת הפרעה בינונית בתיפקוד הנפשי או החברתי וכן הגבלה בינונית של כושר העבודה 20%
(4) [.
. "מצבו של הנפגע אחרי התאונה, אינו מצביע בהכרח על סכוייו לעתיד. ואפשר לומר כי, כאשר הישתכרותו של התובע, אחרי הפגיעה, אינה נראית, בעיני בית-המשפט, כמשקפת את יכולתו הממשית או התמידית – וניתן לשער כי מצב זה ישתנה עם הזמן ועד למועד פרישתו מן העבודה, או אז ייטו בתי-המשפט להשתמש במבחן אחוזי הנכות כמודד ראוי לקביעת הפסדו. כאן מיתעלם, כביכול, בית המשפט ממצבו של הנפגע, כפי שהוא מתגלה לפניו, או אינו מתחשב בו אלא במעט, בקביעת הפסדו האפשרי. אכן, גם במקרה כזה מהוה אחוז הנכות תחליף לראיות אחרות, שלא ניתן להביאן לפני בית–המשפט. נפגע החוזר לעבודתו אחרי הפגיעה, מציב, לא אחת, קושי בעיניין הערכת כושרו להישתכר אחרי הפגיעה, במיוחד כאשר שכרו אחרי הפגיעה אינו שונה, או אינו שונה באופן משמעותי, מזה שיכול היה להישתכר אלולא נפגע. או אז, אפשר שאחוז הנכות ישמש קריטריון להערכת הפסדו של נפגע כזה." (ההדגשות הן שלי הח"מ ואינן במקור).
...
באשר לעתיד, ובהינתן מהות הנכות (כאב כרוני), שיעור הנכות (נכות נמוכה), סוג וטיב העבודה, גיל התובעת, נתוני הכנסתה, סבורני כי הדרך המתאימה לחישוב נזקיה העתידיים, היא דרך ההערכה הגלובלית.
כאב וסבל: בהינתן פגיעתה, הנכות הצמיתה, גיל התובעת, האשפוז, הסבל הממושך, מקובלת עלי דרישת התובעת, ואני פוסקת לה בראש נזק זה סך של 18,000 ₪.
לסיכום
אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם את הסכומים כדלקמן:
לתובע 1 – סך של 598,000 ₪ בצירוף 15.21% בגין שכ"ט עו"ד.
לתובעת 2 – סך של 110,000 ₪ בצירוף 15.21% בגין שכ"ט עו"ד.
לתובעת 3 – סך של 12,000 ₪ בצירוף 15.21% בגין שכ"ט עו"ד.
לתובעת 4 – סך של 12,000 ₪ בצירוף 15.21% בגין שכ"ט עו"ד.
כמו כן, הנתבעת תשלם לתובעים את הסך של 715 ₪ בגין אגרת פתיחה.