לדעתי , כפי שכתבתי לעייל - אין אחוזי נכות עקב ליקוי השמיעה .
בביקור נוסף אצל ד"ר מרוניץ ב 22.4.19 (בגיל 64, 3 חדשים טרם פרישה מהעבודה) כתבה הרופאה " בחדשיים האחרונים - ירידה בשמיעה, מופנה לבדיקת שמיעה ויעוץ רופא אף, אוזן וגרון לאחר מכן ". הספרות הרפואית הדנה בנושא מדגישה גם, שמקור ליקוי שמיעה המדווח כה מאוחר (במקרה הנוכחי לאחר 42 ו 43 שנות עבודה בהתאם) סמוך לפרישה לא יכול להיות בעבודה, אלא בתהליך ההזדקנות הטבעי של האוזן הפנימית, תהליך הנקרא PRESBYCUSIS, האופייני לאדם בעשור השביעי לחייו, כמו במקרה הנוכחי.
...
תשובה: "אכן כן בסבירות של מעל 50%. אופי העבודה כפי שפורט לעיל יכול להיות משמעותי ללקוי בשמיעה, אלא שבדיקת השמיעה השלישית אינה תומכת בהנחה העומדת בבסיס שאלה זו וכבר התייחסתי לענין בתשובות קודמות."
לאחר שהצדדים הגישו סיכומיהם ובטרם ניתן פסק דין בעניינו של התובע, החליט ביה"ד למנות מומחה נוסף:
"לאחר שהוגשו סיכומי הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי יש מקום למנות מומחה נוסף מאחר שקיימות 2 בדיקות שמיעה אשר תומכות בתביעת התובע ובדיקה אחת אשר שוללת את בסיס ההנחה כי לתובע מחלת מקצוע. למען הסר ספק, ועל מנת למנוע עוול שעלול להיגרם לתובע ובטרם יבסס בית הדין את החלטתו על בסיס חוות הדעת של המומחה אשר כבר מונה בתיק זה, ימונה מומחה נוסף ואז יהיו בפני בית הדין 2 חוות דעת אשר תקלנה על ההכרעה (ראו לעניין זה רע"א 377/02 מזרחי נ' כלל חברה לביטוח בע"מ, פד" נ"ו (4) 673 (2003).
כאמור, לאחר קבלת חוות דעתו של ד"ר ביזר סבר בית הדין כי על מנת למנוע ספק יש מקום למנות מומחה נוסף, אולם גם ד"ר פלוטקין הגיע למסקנה זהה תוך שהוא נותן נימוק נוסף, לפיו נזק שמיעתי כתוצאה מרעש מזיק מתהווה בתוך 15 שנים והתובע התלונן לראשונה רק אחרי 42 שנות עבודה וטען שמזה כחודשיים חלה ירידה בשמיעתו.
אם כן ומשמונחות בפנינו 2 חוות דעת אובייקטיביות שאינן מטעם צד, המתבססות על הבדיקות שנערכו לתובע, והן מנומקות ועקביות ומסקנותיהן זהות, אין מנוס מלדחות את תביעת התובע.
התביעה נדחית.