בגדרה של הבקשה נטען להיעדר הלימה בין הממצאים הקליניים של הועדה, לבין קביעת שיעור הנכות לפי תקנה 48(2) ז'(I) ו- (II) לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז – 1956 (להלן: "התקנות").
מימצאי הועדה מעלים, כי למשיבה נזק העולה על הגדרת הנזק קל. בעיניין זה, אני מוצא לקבל את טענת המשיבה ולפיה, הגם שהועדה לא ציינה בממצאים הקליניים כי למשיבה "נעילה" של הברך, הרי שהיא ציינה ממצאים אחרים כגון הגבלת כיפוף לכדי 90 מעלות, צליעה, חולשה, שינויים ארטרוטיים, כונדרומלציה פטלה, דילדול שרירים וכו'.
רוצה לומר, כי הועדה הרפואית בחנה את סעיפי הליקוי הרלוואנטיים הקובעים כדלקמן: נזק במנסקוס בצורה קלה – 10% נכות ונזק במנסקוס עם LOCKING – 20% נכות ולאורם קבעה נכות בתווך שבין סעיפי הליקוי הנ"ל, בשיעור של 15% - קרי, נכות אשר תגלם פגיעה שדרגתה מעל "קלה" אך ללא "נעילה" של הברך.
...
באשר לטענת המבקשות לפיה, יש להיעתר לבקשה כדי לחשוף את האמת מאחר וקיים ספק, ולכל היותר ימונה מומחה אשר יכול ויותיר את המצב הנתון על כנו – הרי שמדובר באיזון בין ערך חשיפת האמת לערך יעילות הדיון ובעניין זה, אני סבור כי לאור כל האמור לעיל, לא מצאתי להטיל ספק בהחלטת הוועדה, עד לכדי היותה בבחינת חריג או פגם מהותי היורד לשורש העניין.
בעניין זה יפים דברי כבוד השופט יצחק עמית ברע"א 683/19 שלמה חברה לביטוח בע"מ נ' פלונית, (לא פורסם, ניתן ביום 27.3.19), ובכגון דא, ראוי להביא דברים כלשונם:
"ממילא, ומבלי להמעיט בחשיבותו של ערך גילוי האמת, הרי שכנגד שיקול זה ניתן לעיתים להעמיד שיקולים אחרים (ראו, למשל: רע"א 2558/16 פלונית נ' קצין התגמולים משרד הביטחון, [פורסם בנבו] בפסקה 59 (5.11.2017); יששכר רוזן-צבי ההליך האזרחי 41-39 (2015)). בענייננו, עם זאת, אף לא שוכנעתי כי יש צורך לאזן ערך זה מול ערך יעילות הדיון, שכן המערערת לא הוכיחה פוטנציאל לפגם בבירור האמת."
גם במקרה שלפניי, לא מצאתי צורך לאזן בין ערכים אלו, שכן המבקשות לא הוכיחו פוטנציאל לפגם, שיש בו כדי לפגוע בבירור האמת.
סוף דבר
מן המקובץ לעיל, הגעתי לכלל מסקנה - כי דין הבקשה להידחות.