מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחוזי נכות בגין חסימת עורק דם משמעותי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מצב המנוח היה יציב ב-10 שנים נוספות עד יוני 2000 (21 שנים מהאוטם הראשון), עד שעבר אוטם נוסף בשריר הלב (בשל חסימת שתל ורידי לעורק M1, והתקדמות המחלה בענפי העורק הכלילית הימני, RPDA, RPLB והיצרויות של השתלים לעורקים אלו).
מחלות אלה אינם קשורים לתאונת העבודה ולכן למנוח לא ניתנו אחוזי נכות בגין המחלות הללו.
החמרה בשיעור של 10% בלבד אינה בגדר החמרת מצב חלקית "משמעותית", כטענת ב"כ התובעת, כשאין להיתעלם מהעובדה, כי ברקע היתה גם מחלת סוכרת שגרמה לאי ספיקה כליתית ולמחלת כלי דם היקפית.
על כן אני קובעת, כי מותו של המנוח נגרם כתוצאה מהתקדמות טבעית במחלה בשני העורקים הכליליים ושני האוטמים הנוספים בדופן התחתונה האחורית שבהם לקה המנוח, רק החמירו את מצבו, כשבנוסף הוא גם חלה במחלת הסוכרת שגרמה לאי ספיקה כליתית ולמחלת כלי דם היקפית.
...
לסיכום קבע המומחה, כי הוא מסכים עם קביעתה של הוועדה הרפואית מיום 1/8/11, כי "הבסיס של פגיעה נרחבת בשריר הלב (האוטם בשנת 1979 שהוכר), תרמה בצורה מסוימת להחמרה של הנזקים בתפקוד הלב שהחמירו עם השנים.
על כן אני קובעת, כי מותו של המנוח נגרם כתוצאה מהתקדמות טבעית במחלה בשני העורקים הכליליים ושני האוטמים הנוספים בדופן התחתונה האחורית שבהם לקה המנוח, רק החמירו את מצבו, כשבנוסף הוא גם חלה במחלת הסוכרת שגרמה לאי ספיקה כליתית ולמחלת כלי דם היקפית.
בנסיבות אלה – התביעה נדחית בזאת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית חזה חביתי ירידה משמעותית בכניסת אויר לבסיסי הריאות עם מעט חרחורים יבשים.
הועדה ערכה דיון כדלקמן: הועדה דוחה את ערר התובע וקובעת כי הנכות שנקבעה בועדה מדרג 1 תואמת את מידת הנזק שנגרמה עקב חסימת עורק הביניים של שריר הלב הועדה מציינת כי בלב קיימים 3 עוקרים ראשיים ולעיתים ניתן למצוא ענף קטן נוסף המספק את הריק הצדדי העליון של שריר הלב וענף זה הוא שגרם לאוטם מ-24/5/12.
הינו חסום באופן קבוע ומקבל דם מכיוון הפוך לזרימתו התקינה.
יתר על כן, בהיתחשב בעובדה כי הנכות הלבבית שנקבעה היא בשיעור 10% בלבד ואינה בעלת השלכה תפקודית לפי הגדרת פריט הליקוי, החלטת הועדה סבירה ואין מקום להתערב בה. מאליו מובן, כי ככל שהועדה תשנה החלטתה לגבי דרגת הנכות היציבה - היא תדרש לידון שוב ובמנומק בסוגיה של הפעלת תקנה 15 לתקנות.
...
לסיכום נכותו הנה בשיעור 10% לפי סעיף 9(1)(ג)(I).
מדובר במסקנה רפואית מנומקת.
סוף דבר – עניינו של המערער יוחזר לוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) באותו הרכב על מנת שתשקול מחדש קביעתה לגבי הקשר הסיבתי בין צנתורים חוזרים וניתוח מעקפים שעבר המערער לבין תאונת העבודה.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בחוות דעת מטעם ד"ר אפשטיין (ללא תאריך) מבחן מאמץ אחרון מפוי לב במאמץ מ-2.6.16 בו מקטע פליטה של חדר שמאל היה תקין במנוחה (56%) שירד ל-41% בשל אי ספיקה כלילית במאמץ באיזור המחיצה הבין חדרית הקדמית איזור שאספקת הדם אליו אינה מגיעה מהעורק שחסימתו גרמה לאוטם (הכלילי הימני) אלא מהעורק הקידמי השמאלי היורד שכאמור ההצרות בו ומחלתו אינם קשורים לאוטם אלא לטרשת העורקים בה לקה .
ההצרות בעורק הקידמי השמאלי היורד גורמת לתעוקת חזה משמעותית בה לוקה תעוקה שאינה קשורה כלל ועיקר לאוטם נשוא תאונת העבודה.
הועדה בעצם הפחיתה אחוזי נכות בגין מצב קודם מבלי שקיימים נתונים על כך טרם התאונה.
אי מתן אחוזי נכות עבור ההצרות בעורק שמאל כמוה כהפחתה בגין מצב קודם.
...
לאחר עיון בבקשה, ובנספחיה נחה דעתי כי יש לדחותה.
אשר על כן, הבקשה נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלו, לבדיקת התובע מונה מומחה בתחום כירורגית כלי דם. תחילה מונה פרופ' ענתבי ז"ל אשר בדק את התובע ונתן חוות דעתו מיום 13/3/14 במסגרתה קבע כי לתובע נותרה נכות רפואית בשיעור 25% בשל חסימה מלאה של עורק משמאל כפי שיבואר להלן.
מבחינה קלינית מציין המומחה בעמ' 4 לחוות דעתו: " קלינית יש לו מה שקרוי upper limb claudication המתבטא בעייפות היד בכל מאמץ (כולל כתיבה) וקושי ניכר בהפעלתה". בנסיבות אלו, קבע המומחה כי לתובע נותרה נכות רפואית בשיעור 60% לפי סעיף 11(5) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז- 1956 (להלן: " תקנות המל"ל").
בתום חקירתו שב המומחה וציין כי הוא עומד מאחורי חוות הדעת המקנה לתובע נכות רפואית בשיעור 40%, בתוספת אחוז בודד בגין הסטנד באבי העורקים.
וראה בעיניין זה עמדתו של פרופ' בס בעמ' 16 לפרוטקול: " בתיאוריה, חלק ניכר מהאנשים שהעורק התת בריחי נסתם בצורה פתאומית, וזה מה שקרה פה, ולא בתהליך הדרגתי, יהיו סימפוטמטיים...במקרה זה עיקר הפגיעה באספקת הדם ליד שבאה לידי ביטוי בירידה בדופק...אני הרגשתי חלש, בחיוורון של היד ובחולשת שרירים. יותר סימפוטמי לא יכול להיות..." (הדגשה שלי- א.ב.) אדרבא, גם אם נצא מתוך הנחה, כפי שגורסת הנתבעת, כי התובע אינו סימפוטמי לנוכח התעוד הרפואי הדל המצביע לכאורה על העדר תלונות, למעט מספר תלונות ספורדיות בקשר ליד שמאל מאז התאונה, הרי שאין כל ערבותא כי זה יהיה המצב למותר חייו, כפי שהבהיר המומחה בעמ' 12 לפרוטוקול: "אם אין לו סימפוטמים כרגע אז אין לו נכות. יש לו פוטנציאל לנכות, העובדה שהוא כרגע בלי סימנים לא מבטיחה העובדה שבעוד שבועיים לא יהיו לו...". בנוסף, לא ניתן להיתעלם מן הממצא האובייקטיבי לפיו נותר התובע, גבר צעיר בן 30 נכון להיום, עם פגיעה פיזיולוגית משמעותית אשר באה לידי ביטוי בהפרעה באספקת דם לזרוע יד שמאל.
...
לאחר שעיינתי בחוות הדעת ובחקירת המומחה וכן במסמך נ/6, באתי למסקנה כי אין באפשרותי לקבל טענה זו; מקובלת עליי האפשרות כי מבחינת המומחים המקצועיים בנוגע למחלות כלי הדם, בהחלט ייתכן ומסמך נ/6 היה בשעתו "הדין הרצוי", אולם אין חולק כי הוא אינו "הדין המצוי" שהרי המלצות אלו נגנזו ומעולם לא אומצו על ידי המחוקק או מחוקק המשנה במסגרת תיקון של התוספת לתקנות המל"ל, הגם שאלו עברו שינויים ותיקונים בשנים האחרונות וחרף זאת לא כללו שינוי בסעיף 11 לתקנות שהוא הסעיף העוסק בכלי דם. על כן, וכפי שהבהיר המומחה ובצדק רב, הוא מחוייב לפעול בהתאם לתקנות הקיימות ולא בהתאם להמלצות שכאמור נגנזו זה מכבר.
לאור כל המקובץ דלעיל, ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים עליהם הצבעתי לעיל, מחד נכות רפואית בלתי מבוטלת שעשויה לבוא לידי ביטוי מוחשי יותר בעתיד לבוא ומאידך העובדה כי התובע בעל השכלה אקדמית, עובד כמתכנת מחשבים בעבודה שמטיבה וטבעה אינה כרוכה במאמץ פיזי מיוחד, באתי לכלל דעה כי יש להעמיד את נכותו התפקודית בכל הנוגע לראש הנזק של פגיעה בכושר השתכרות לעתיד בשיעור 25% (כ- 63% מהנכות הרפואית).
פגיעה בפוטנציאל השתכרות לעתיד + פנסיה לאור כל המקובץ דלעיל, אופן חישוב ראש נזק זה יעשה על פי בסיס שכר של 15,300 ₪ ו- 25% נכות תפקודית עד לגיל 67 (גיל תוחלת חיי עבודה לשכיר) כדלקמן: 15,300 ₪ X 25% X 266.0012 (מ.ה. ל-36.5 שנים)= 1,017,454 ₪ בתוספת 12% בגין פנסיה 122,000 ₪.
לאור כל האמור לעיל, ראיתי לנכון לפסוק לתובע פיצוי גלובלי לעבר ולעתיד בגין הוצאות בשל נסיעות לצרכי ביקורות ומעקבים להם יידרש התובע בעתיד לרבות הוצאות בהן נשא או יישא בעתיד מעבר לזכאותו במסגרת סל הבריאות בקשר לתאונה בסך כולל של 10,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2012 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

המאמץ החריג שבצע גרם לקרע של רובד טרשתי בתוך העורק השמאלי הקידמי (LAD) ובעקבותיו לחסימת העורק ע"י קריש דם וכתוצאה מכך לאוטם חד בשריר הלב בדופן הקדמית עם הרמות מקטע ST. הביטוי של אוטם חד בשריר הלב עם הרמות במקטע ST, כפי שהיה במקרה דנן, נגרם תמיד מקרע ברובד הטרשתי וחסימה מלאה של העורק.
בעורקים הכליליים האחרים לא נמצאה מחלה משמעותית.
התובע זכאי להגיש לנתבע תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה.
...
לאור האמור לעיל אני קובעת, כי התובע לקה באוטם שריר הלב וזאת כתוצאה מאירוע חריג בעבודתו ביום 5/10/10.
כן ישלם הנתבע לתובע הוצאות שכ"ט עו"ד בסך של 4,000 ₪ תוך 30 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו